Subscribe:

En Uzun Batarya Pil Ömürlü Laptop Bilgisayar Hangisi?

Asus çıkarmış olduğu yeni notebook bilgisayar ile batarya pil ömrünü rekor saate uzatıyor…

Bataryası En Çok Giden Bilgisayar Modeli Hangisi?
Asus dizüstü bilgisayar batarya pil süresini Eee PC ailesine eklemiş olduğu 1000HE Batarya ürünü ile cihaz maximum pil süresini 9,5 Saate kadar çıkarttığını iddia ediyor.
Laptop bataryalarında maksimum süreyi 9,5 saate kadar uzatan Asus Batarya 8700 mAh gücünde çalışacak. Diğer batarya güçleri ile karşılaştırırsak bu güç oranın ne anlama geldiğini daha iyi anlamak mümkün… Asus Eee PC 901 modeli uzun süre çalışabilen lap top bataryalarından ve sadece 6600 mAh gücünde çalışıyor. . Eee PC 1000HE bir sonraki Atom platformu olan Atom-N280 işlemcisini (1,66 GHz, FSB667) baz alıyor. Cihazın 10,1 inçlik ekranı, 160 GB'lık bir sabit diski, Bluetooth yongası, n-WLAN desteği ve çoklu dokunmatik özelliği olan bir touchpad'i var.

Batarya Fiyatı Kaç Para?
Eee PC 1000HE yakında 400 dolar karşılığında ve önümüzdeki haftaya kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Microsoft Online Pazar


Microsoft başta bilgisayar olmak üzere birçok teknoloji alanında kullanıcılarına hizmet vermeye devam ediyor.

Microsoft cep telefonlarına özel bir hizmet ile adından bir kez daha söz ettireceğe benziyor. Ürün miktarını arttırdıkça kullanıcı alanı potansiyelini de arttıran Microsoft, böylece Pazar payını da genişletmeyi hedefliyor.

Microsoft Online Bazaar

Microsoft, en yaygın mobil iletişim araçları olan cep telefonlarına yeni programlar ve yeni servis hizmetleri sağlamak için “online Pazar” adı altında yeni bir hizmetle piyasaya ses getireceğe benziyor.

Bang & Olufsen Özelliği Destekli Samsung Cep Telefonu M7600

Samsung'un özel bir sürpriz ile basına açıklamayı planladığı SAMSUNG M7600 modelli cep telefonu basına sızdı.Sürpriz bozuldu(!).

Samsung M7600 modelinde ilginç tasarımlara yer vermiş.Telefonun görünüş şekli aşağıdaki fotoğraflarda da göreceğiniz üzere diğer samsung modellerinin dış görünüşünden çok farklı. Bu modelin önce çıkan özelliği ise Bang & Olufsen özelliğini destekliyor olması.

SAMSUNG M7600 TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

3 megapiksel dahili kamerasıyla öne çıkan yeni Samsung M7600, aynı zamanda 2.8 inç boyutlarında bir dokunmatik ekrana da sahip olacak. GPS ve HSDPA teknolojilerine de sahip olan M7600 modelinin piyasada satışa sunulması merakla bekleniyor.

İLGİNÇ TASARIMLI SAMSUNG M7600 CEP TELEFONU RESİMLERİ





Enerjide yüzde % 80 tasarruflu elektrikli ısıtıcı soba üretilecek…




Enerjide %80 tasarruf sağladıklarını açıklayınca önce kimse inanmadı ama sonra Philips projeyi yakın takibe aldı.


Elektrikte %80 Tasarruf Sağlayan Isıtıcı!

Baytek firmasının birkaç hafta önce İstanbul’da tanıtmış olduğu “Vectra” markalı ürünlerinin iddiası çok büyük. İddiası ise, üretmiş oldukları elektrikli ısıtıcılarının yüzde 80'e varan oranlarda tasarruf yaptığı yönünde. Bu iddialar kamuoyuna olumsuz yansıdı ilk etki olarak. Başarısız bir projenin tanıtımı gibi gözükse de değeri sonradan anlaşıldı. Herkesin aklına gelen şey acaba “Erke Dönergeci yakıt gerektirmeyen kuvvet makinesi” projesinde olduğu gibi açıklanamayacak ve yapılamayacak sistemler mi kullanılmıştı? HAYIR. Proje iddialı ve bilimsel.

Moleküler Isı Transferi Sistemi Nedir? Elektrikli Isıtıcılarda Kullanılarak Nasıl Tasarruf Sağlanır?
Moleküler Isı Transferi sistemi yani İngilizce terim adıyla “HeatPowercell”. Moleküler Isı Transferi sayesinde ısı iletimindeki enerji kaybı hemen hemen sıfıra indirgeniyor. Bu da şu demek oluyor elektrikli ısıtıcıların üretmiş olduğu ısı enerjisi bir noktadan başka bir noktaya iletilirken, taşınırken ilk baştaki üretilen enerji neredeyse hiç azalmadan iletiliyor. Bu yöntem ile daha düşük enerji kullanımı ile ısı daha hızlı ve ilk üretildiği değerde iletilebiliyor. Aynı zamanda moleküler ısı transferi ile üretilen ampüller de hazırlanan projeler arasında. Bu yöntem ile üretilen ampuller 100 watt’lık ampulün verdiği aydınlığı 1.5 watt ile sağlayabiliyor.

Laboratuar Testleri Yapıldı mı?
Moleküler Isı Transferi Sistemi ile Üretilen bu ürünler Türk Standartları Enstitüsü’ne götürüldü ve gereken testler yapıldı. Ardından bir elektronik firmanın laboratuvarında da
Testleri yapılan bu cihazların yüzde 90’a yakın tasarruf sağladığı blirtildi.

Proje Devletin Bilgisinde Dünyanın Takibinde!
Yapılan açıklamada bu projenin Başbakanın bilgisi dahilinde olduğu ve Baytek firmasının değil artık bir Türkiye projesi olduğu da belirtildi. 1 aydır piyasada satılan ısıtıcılardan olumlu tepkiler alındığı belirtildi. Ayrıca bu teknolojik cihazı görmeye Hollandalı bakanlar, İtalyan üreticler ve ortaklık teklif eden Philips hissedarları ortak olmak için teklif getirdi.

Philips,proje,makine,cihaz,elektrikli ısıtıcı makinesi,moleküler ısı transferi sistemi, HeatPowercell, yüzde 80 tasarruflu elektrikli ısıtıcı,tasarruflu elektrikli soba,en çok tasarruf sağlayan elektrikli soba ısıtıcı hangisi, elektrikte tasarruf,ampül,proje

Hayvankarın Klonlanma (Kopyalanma) Sebebi Nedir?


Son zamanlarda klonlanan (kopyalanan)bir hayli yaygınlaştı. Birçok ülke bu tür biyolojik girişimlerde bulundu.Peki neden? Kopyalanan hayvanlar ne amaç için kullanılıyor?
Bu soruların cevabı sayfalar dolusu yazılar ile DNA nedir, DNA klonlanması nasıl olur, Klonlanma nedir? Klonlanmanın amacı nedir?, klonlama nasıl yapılır?, gibi soruların cevabını uzun uzun yazmayacağım ama anlatacağım(!).

DNA Nedir?

Canlıyı canlı yapan özelliklerin genetik şifresidir.

Klonlama Nedir?

Klonlama DNA’nın kopyalanmasıdır. Yani canlının kopyalanmasıdır.

Canlıların Klonlanma (Kopyalanma) Sebebi Nedir?
Bilim için. Cevap bu kadar açık ve net. DNA’nın şifrelerinin çözümü ile beraber ilaç yapımı adına bu bilimsel gelişmeyi kullanan ülkeler de var. ABD bu biyolojik devrimi ilaç yapımı amaçlı kullanan ülkeler arasında.
ABD Sağlık ve Gıda Bakanlığı, tarihinde ilk kez genetik kodlarıyla oynanmış bir keçinin sütünden elde edilen ilaca onay verdi.

ATryn İlacı: Bu bir klon ilacıdır(!)
Klonlanmış bir keçinin sütünden ilaç yapımı bir ilk olması sebebiyle ülke çapında büyük yankı uyandırdı. Klonlanmış keçinin sütünden yapılan ilacın adı “ATryn” olarak açıklandı.

ATryn İlacı Neye İyi Gelir?
ATryn klon ilacının hangi hastalık durumlarına iyi geleceği ve kullanılacağı da açıklamada yer aldı. İlaç, kan akışı düzensizliğinde ve damar tıkanıklığına karşı kullanılacak. İlacı ayrıca protein eksikliği bulunan hastalar da kullanabilecek.