Subscribe:

Körler için Dokunmatik, Ekransız Cep Telefonu “Braille”



Cep telefonu piyasasına yeni bir renk de “Braille” markası ile geldi. Tasarımı Kore’li sanatçı Seonkeun Park’a ait olan ve ekran tasaımında iPod ekranından esinlenilen cep telefonu modeli görme engelliler için dokunmatik ekranlı cep telefonu kullanımını sağlıyor.
BRAİLLE PHONE

Cep telefonu adını görme engelliler için okuma yazma sağlayan ve 1821 yıllarında geliştirilen Braille Alfabesinden almaktadır. Fransız mucit Louis Braille’nin bu buluşu iki kolona sahip, dikdörtgen şeklinde düzenlenmiş 6 adet kabartma noktadan oluşan bir alfabe sistemidir. Günümüzde aynı zamanda ticari ilaç ambalajında ve özel amaçlı baskılarda hala bu alfabe yazım sistemi kullanılmaktadır.

Telefonun çalışma sistemi pürüzsüz olan yüzeyinin çalışması ile aktiv hala geliyor. Bu sayede yüzeyde ardarda beliren Braille harflerinin, görme engelli kullanıcının telefonuyla iletişim kurmasını sağlaması tasarlanmış.

Konsept olarak üretilen bu cep telefonu "EAP (Electric Active Plastic) teknolojisinin kullanılabileceğini öngörülmüş.

Pamukkale Üni. 2009-2010 Harç PAraları Fİyatı Kaç Para?

2009-2010 eğitşm yılı bölümlere göre harç paraları fiyatlarını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz:

YENİ iPod Shuffle Resimleri 2010







TURKCELL'e 3G İnternette ISO 9001:2000 Kalite Ödülü


3G internet teknolojisinin tanıtımları çok uzun bir süre önce başlamıştı. Tanıtımları yerini reklamlara bıraktı ve çeşitli 3G kampanyaları ile tanıtımlar ve kullanımlar başladı. Fakat reklamları bir süreliğine göz ardı edelim ve "en hızlı 3G İnternete hangi operatörde" bağlanılabildiğine değinelim.

En hızlı 3G internet hizmetini sunan operaörü (turkcell, vodafone ve avea) belirlemek için bir araştırma yapılmış, ciddi bir araştırma. Araştırmanın ciddiyeti Uluslararası bağımsız ölçüm ve denetleme şirketi P3 Solutions tarafından geliyor....

ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi sertifikalı Alman P3 Solutions firması, 3G lansmanını takip eden ilk 2 hafta içinde yaptığı denetimlerde 3G operatörlerinin verdiği internet hızlarını test edip kıyasladı. P3 Solutions, kendine ait özel test arabalarını ve ekipmanlarını kullanarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de, kendilerinin belirlediği rotada yaklaşık 2 biner km mesafede yüzlerce ölçüm yaptı.

Test ve analizler sonucunda, Turkcell 3G ortalama veri indirme hızı İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan ölçümler sonucunda P3 Solutions tarafından Turkcell’e liderlik sertifikası verildi. Ayrıca P3 Solutions tarafından seçilen alışveriş ve eğlence merkezleri gibi kapalı mekanlarda da testler yapıldı. Test ve analizlerin sonucunda alışveriş ve eğlence merkezleri gibi alanlarda Turkcell 3G ortalama veri indirme hızında açık ara farkla önde çıktı ve Turkcell bu alanda da liderliğini sürdürdü. Böylece P3 Solutions tarafından yapılan test ve ölçümlerde Turkcell’in diğer operatörlere göre 2 kata varan oranlarda daha hızlı 3G internet hizmeti sunduğu belgelendi.

Forum Sitesinin Amaçları Değişiyor

İnternet dünyasının bir kıt'ası da "forum siteleri" dir. Sayılamayacak kadar çok olan bu türden siteler "kişilerin bilgi ve birikimlerini paylaşabilecekleri platform" düşüncesi ile açılmış ve şu anda ciddi bir şekilde yaygınlaşmıştır. Teknoloji ürünlerin modellerine teker teker forum sitesi açılmaya başlandı. Sony'nin çıkarmış olduğu PSP-Go modeline ait oyun konsoluna açılmış site dahi var. İleride forum sitelerinin internette kapladığı alanı teknolojik gelişmleri göz önünde bulundurarak bir düşünün....

Forum siteleri ile ilgili kısa bir ön bilgi verdikten sonra paylaşmak istediiğim şeye geleyim. Forum siteleri amacını saptırmış durumda. NEDEN Mİ?

Sizin de bildiğiniz gibi forumlarda kaliteli/paylaşımcı üyeleri belirlemek için REP puanı adı altında bir oylama sistemi kullanılır. Paylaşımı beğenilen kullanıcılara + REP puanı verilerek onun puanın yükselmesine yardımcı olunur.

Gelin görün ki insanlarımız bu rekabet ortamını "Baltalama" ya dönüştürmüş. En ufak bir şey de -Rep, -Rep veremeyeceği durumlarda "tam olmamış, konu yanlış yere açılmış..." gibi mesajlar bırakarak yapılan emei ve paylaşımı ikinci plana itme uğaşına giriliyor. Bu yüzden forumlar çöp mesajları ile dolmaya başladı.

Çöp mesjlar demişken. Sırf mesaj sayısı artsın diye yazılan mesajlara değinememk olmaz herhalde...

İnternet kullanımı kalitesinin düştüğünü vee bazı kişisel egoların buna neden olduğunu söylemek mümkün.

Her yerde kalite gerekiyor. İşte, arabada, teknolojide, sağlıkta,... Ama önce o nesneyi ya da her ne ise o şeyi kullanan kişide kalite olması gerekiyor.Demem o ki önce insan kalitesi...

Online Askerlik Durum Belgesi Alma

ASKERLİK DURUM BELGESİ NEDİR-NASIL ALINIR ?

a. Askerlik kararı alınan her yedek subay aday adayına askerlik şubeleri tarafından verilen ve ilgilinin; kimlik, öğrenim, yoklama, grup numarası ve sevke tâbi olduğu celp dönemi vb. gibi askerlikle ilgili bilgilerini içeren bir belgedir. (Örnek Belge için Bkz.: EK-2)

b. Askerlik durum belgesi, ilgililerin;

(1)Silâhaltına alınacağı tarihe kadar bir işte çalışmaları,

(2)Lisansüstü eğitim yapmak için üniversitelere sunulması,

(3)Kişilerin silâhaltına alınacağı tarihin kendilerine tebliğ amacıyla, askerlik kararı alındığında veya daha sonra ihtiyaç duyulduğunda verilebilmektedir. Bu belge daha sonra çoğaltılarak kullanılabilir.

c. Yedek subay aday adaylarının grup numaralarına göre, kesin olarak hangi celpte silâh altına alınacakları, kayıtlı oldukları askerlik şubelerinden öğrenilebilir.

ç. Askerlik durum belgesi, gereksinim duyulması halinde yeniden, yerli veya yabancı askerlik şubelerinden müracaatla alınabilir. Ancak bakaya durumunda olanlara (Mahkemesi devam edenler dahil) askerlik durum belgesi verilmez. Bunlara sadece sevke tabi olduğu dönemi gösterir bakaya durum belgesi verilir.(Örnek Bakaya Durum Belgesi Bkz.EK-3)

Eksik Belge ile Üniversite Kaydı YApılır mı?


ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni bir telaş sardı öğrencileri.KAYIT...


Belgelerin tamamlanması, eksiklerin giderilmesi, kayıt için gerekli evraklar, kayıt tarihi, yeri, saati derken bu telaş yerini biraz da olsa heyacana bırakıyordur eminim.


Üniversite öğrencisi olarak şunu söylemek istiyorum ki eksik belgeleriniz varsa ( tabi bir ya da birkaç belge) telaşa kapılmanıza gerek yok. Gönül rahatlığı ile kayıda gidebilirsiniz. Çünkü eksik olan belgelerinizi sonradan tamamlama hakkınız var. Dönem başladığında ilgili idareye bu belgeleri teslim edebilirsiniz.


Ben ÖSYM'den gelen kazandı belgesini, eksik fotoğrafları, hatta diplomasını dahi sonradan getirenleri bile gördüm. O yüzden telaş yapamdan gidip kaydınızı yapabilirsiniz. Eksik evrakları ise kafanıza takmayın... Sonradan teslim edebilirsiniz...Okulu kazanmışsınız kayıt yaptırmayacak değiller ya....

İftardan Sonra Çay İçmek Zararlı mı?


Ramazan ayı sebebiyle tutulan oruçlar, normal zamandaki yeme-içme alışkanlığının da değişmesine sebep oldu. Bunlardan en günceli ise ÇAY.


Yemekten sonra çay içme alışkanlığı hemen hemen her yöre de var. Fakat Ramazan ayında tutulan oruç sebebiyle midenin bir süre boş yani çalımıyor durumda olması ve iftar vaktinde ise birden çalışması nedeniyle yemekten sonra aceleyle çay içmenin sindirim sistmine zarar verceği açıklandı.


Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk geldiğini belirten Dr. Mehmet Aydemir, bedenin su ve tuz dengesini korumak gerektiğini söyledi.


Aydemir, "Özellikle sahur yemeklerinin fazla tuzlu olmamasına özen göstermek gerekir. Sahurda yenilecek tuzlu bir yemek gündüz susuzluk hissini artıracaktır. Sahurda çay ve komposto içmek hem sıvı, hem şeker dengesi yönünden önemlidir. Ramazan ayı içinde fazla terlemeyi önlemek için mümkün olduğunca serin ortamda çalışmaya dikkat etmek gerekir." dedi.

AVEA Sınırsız Konuşma Paketi SINIRLANDIRILDI


Avea'nın çok kullanılan tarifleriden Avea Sınırsız Konuşma Paketi 10 bin dakika olan sınırsız konuşma süresi 3 bin dakikaya düştü.


3 Bin dakikadan sonrası ÜCRETLİ...


Her yöne sınırsız 10 dakikalık paketten alan Avea abonelerinin 3 bin dakikayı geçen görüşmeleri ücretlendirilecek. Avea operatörü 2009 Mart ayında uygulamaya koyduğu 10 bin dakika her yöne sınırsız konuşma paketini tek taraflı olarak 3 bin dakikaya düşürdüğünü mesajla abonelerine duyurdu.


Avea aylık 10.000 dakika sınırsız tarifesine vergi dahil 66 lira ücret alıyordu.

Şarkı Sözü Paylaşımı Yasal mı- Suç mu


Son günlerde film indirenlere açılan davalar, şarkı indirenlere kesilen cezalar internet gündemini sarsmakta. Çünkü birçok kullnıcı internetten şarkı veya film indirmektedir. PEKİ YA ŞARKI SÖZÜ?

İnternette şarkı sözü paylaşımı suç mu? İşte bu konuda açılan davalardan biri ve de en büyüğü...

Müzik devleri yazarlarından izin almadan şarkı sözlerini ücretsiz ve halka açık şekilde yayınladığı için dünyanın en büyük şarkı sözü sitelerinden biri olan LyricWiki sitesine dava açtı. Üstelik sitenin yanı sıra MySpace'in kurucularından ve LyricWiki'nin de arkasında olan Bud Greenspan de davalı durumunda.

Açılan tazminat davasının ücreti sitede yer alan binlerce şarkı sözü göz önünde bulundurulduğunda çok çok büyük rakamlara denk geldiğini belirtmek isterim.

Kızıl Ötesi-Gece Görüş Özellikli Webcam


Kranlıkta görüntü sağlayan ve bunu da kaliteli bir şekilde yapan Genius eFace 1325r kimlikli web kamera kızıl ötesi görüntü özelliği ile önplana çıkıyor.


Tam 1.3 MP çözünürlüğe sahip olan eFace 1325R’nin kızıl ötesi gece görüş özelliği sayesinde karanlık ortamlarda dahi görüntünüzü karşı tarafa rahatça aktarabiliyorsunuz.

Pekin Yasak İmparatorluk Şehri Online Zİyaret


PEkin'de yer alan ve yaklaşık olarak 600 yıllık tarihe sahip olan "Yasak Şehir" adından da anlaşılacağı üzere halka kapalıydı. Fakat gelişen teknoloji bu yasağı ortadan kaldırdı.


İnternet üzerinden gezilme imkanı sunulan İmparatorluk sarayı, Dünyada ayakta kalan en büyük saray olma özelliğini de taşıyor. Bu yaşayan efsane saray Ming Hanedanlığı'nın ortalarından Çing Hanedanlığı'nın sonuna kadar (1421-1911) 27 imparatora ev sahipliği yaptı.


Saray Milli Gün Kutlamaları tarihinde yani 1Ekimde ziyaretçilerine açılacak.


Müze hem online hizmet almak, hem de yerinde görmek isteyen ziyaretçilere 8 bin 707 oda ve 1,5 milyon civarında sanat eseriyle, yeni dönemde daha iyi hizmet sunmaya hazırlanıyor.

3G Güvenlik Kameraları Sistemleri

3G teknolojisi beraberinde birçok teknoloji sistem ve hizmetlerini beraberinde getirdi.Hızlı internet, görüntülü konuşma ve bunların birleşimi ile de güvenlik sistemleri...

Şirketinizin güvenlik kameralarının canlı ve kayıt görüntülerini, Turkcell 3G hızıyla cep telefonunuzdan görüntüleme imkanı sunan servistir.
Avantajları Neler?

1. Hareket sensörlü kameralar sayesinde, ancak bir hareket olduğu durumda kayıt yapma ve yetkililere otomatik haber verebilme özelliği, ve böylece iletişim maliyetlerinin minimumda tutulması

2. İşletmenizdeki mevcut güvenlik kameralarının da sisteme dahil edilebilmesi ile yatırımın korunması

3. Alarm durumunda anında haberdar olabilme ve alarm durumunun aslında ne olduğunun kayıt video ile görüntülenebilmesi

4. Servisin arkasında Türkiye'nin öncü güvenlik firmalarından Turkcell çözüm ortağı olan Pronet firmasının bulunması

Nasıl Kullanılır?
Pronet firmasının ilgili bölge için yaptığı keşif sonrası yapılan montaj ile birlikte; kullanıcılar yerleştirilen güvenlik kameralarını web'den veya cep telefonlarından görüntüleyebilir, geçmiş kayıtlarına ulaşabilirler. Symbian cep telefonları, iPhone ve Turkcell PDA'ler cepten görüntülemek için yeterli terminal gruplarıdır.

EN ÇOK MERAK EDİLENLER:

Kameram'ın evde kullanımı durumunda, kullanıcının İnternet bağlantısında teknik bir ayarlama yapması gerekli midir?
Pronet Kameram kurulumunda hiçbir teknik bilgi gerekmemektedir. Kullanılan kameralar, kullanma kılavuzunda belirtildiği şekilde sisteme bağlanırsa ilave hiç bir ayar yapmaya gerek kalmadan çalışmaya başlar.
________________________________________
Pronet Kameram güvenli mi?
Pronet Kameram aracılığı ile ev veya iş yerinizde bulunan kameralardan kaydedilen görüntüler İnternet üzerinden aktarılarak, endüstriyel standartlarda şifreleme algoritmaları ile korunan veri merkezlerinde saklanmaktadır.

Görüntülere Pronet çalışanları dahil hiç kimsenin, kullanıcının izni olmadan ulaşması mümkün değildir.
Sisteme girişte kullanılan şifreler endüstri standardı SSL şifreleme sistemi ile korunmakta ve şifre sahibi dışında kimse tarafından bilinmemektedir. Sistemde bulunan görüntüler 'ilk giren ilk çıkar' mantığı ile kaydedilmekte, kamera başına ayrılan ilgili veri alanının dolması üzerine en eski kayıt silinerek üzerine kayıt yapılması suretiyle saklama yapılır. Sistemden ayrılan kullanıcıların, sistemde bulunan geçmişe yönelik kayıtları, sistem iptalinden 10 dakika sonra tamamen silinir. Eğer sistemden ayrılma anında bulunan görüntülere ulaşılması isteniyorsa bu konuda bilgi verilmesi gerekmektedir.
________________________________________
Kamera kayıtları nerede saklanıyor?
Kayıt edilen tüm görüntüler merkezi olarak depolanır. Kullanıcının bilgisayarında ya da ayrı bir kayıt cihazı üzerine kayıt edilmez. Kullanım olarak web tabanlı e-posta servislerine (Mynet, Hotmail, Gmail gibi) benzetilebilir.
________________________________________
Pronet Kameram hangi hedef kitleye hitap etmektedir?
Bu hizmet, doğrudan son kullanıcıya hitap eden, kişiye evini veya işyerini uzaktan izleyebilme imkanı sunan bir hizmettir. Evdeki çocuğunu ve bakıcıyı, ev dışındayken izlemek isteyen ebeveynler, birden fazla lokasyonda şubesi bulunan küçük işyerleri (Tekel bayileri, gıda zincirleri, kuruyemişçiler, eczaneler vs), ofisi, deposu birbirinden çok uzak lokasyonlarda bulunan işletmeler bu hizmetten faydalanabilecek başlıca kitledirler.
________________________________________
Pronet Kameram ile maksimum kaç kamera izlenebilir? Kullanıcı sayısı için bir limit var mıdır?
Bu konuda bir limit yoktur. İstenilen sayıda kamera, istenilen kadar kullanıcı tarafından izlenebilir. Depolama kapasitesi, sunucu kapasitesi ve gereken bant genişliği ihtiyaca göre ayarlanabilir.
________________________________________
Pronet Kameram hizmetinden yararlanmak için ne özellikte bir bilgisayar gereklidir?
Pronet Kameram uygulamasını kullanmak için gerekli olan özellikler şu şekildedir.
İnternet tarayıcısı: Microsoft İnternet Explorer 6.0 ve üstü veya Firefox 1.4 ve üstü veya Safari 3.0 ve üstü
İşletim Sistemi:Windows 2000, XP Vista veya Mac OS X veya Linux
Kullanılacak bilgisayarlarda Java'nın en üst sürümünün bulunması gerekmektedir.
Java'nın en üst sürümü www.java.com adresinden ücretsiz olarak elde edilebilir.
________________________________________
Kayıt işlemleri hangi periyotlar için ayarlanabilir?
Pronet Kameram, istenirse ortamda hareket algıladığı zaman kayıt etmeye başlar. Kayıtlar, saat, gün ve hafta bazında yapılabilir. Yönetim panelinde bulunan 'Ayarlar -> Zaman Çizelgesi' bölümünden haftanın her günü için ayrı ayrı olmaz üzere 15'er dakikalık bölümlemeler halinde sürekli kayıt, hareket halinde kayıt veya hiç kayıt yapılmaması gibi farklı ayarlamalar yapılabilir.
Örneğin;
İşyeri kullanımı için; İş günlerinde mesai saatlerinde sürekli kayıt, mesai saatleri dışında hareket halinde kayıt, hafta sonları da tüm gün hareket halinde kayıt yapılması şeklinde bir ayarlama arayüz üzerinde yapılabilir. Ev içi kullanım için; hafta içi günlerde tüm gün hareket halinde kayıt, akşam belirli bir saatten sonra kayıt tutulmaması, hafta sonları da hiç kayıt tutulmaması gibi ayarlama yapılabilir.
________________________________________
Kaydedilmiş görüntüleri bilgisayara taşımak mümkün müdür?
Pronet Kameram uygulaması tarafından kameralardan kaydedilen görüntüler, istenirse, uzun süreli saklama yapabilmek için, klipler halinde bilgisayara kaydedilebilir. Kaydedilen görüntüler Quicktime veya Windows Media Player programları ile izlenebilir.
________________________________________
Görüntüleri cep telefonundan izlemek mümkün mü?
Pronet Kameram sistemi üzerinde bulunan canlı görüntülere cep telefonundan ulaşmak mümkündür. Kayıt görüntülerine cep telefonu üzerinden ulaşmak şu anda mümkün değildir.
Canlı görüntülere yüksek performans ile ulaşmak için cep telefonlarının Wi-Fi veya 3G ile ağa bağlanıyor olması gerekmektedir. EDGE veya GPRS destekli bağlantılarda görüntü akışı çok yavaş olacaktır.
Desteklenen telefonlar ve modelleri aşağıda listelenmiştir. Liste, tüm desteklenen telefonları göstermemektedir. Telefonunuzun desteklenip desteklenmediğini öğrenmek için cep telefonunuzun internet tarayıcısından m.kameram.com adresine kullanıcı adı ve parolanızı kullanarak girebilirsiniz.

Nokia: E71, N95, N96, N95 8GB
Apple: iPhone, iPhone 3G, iPod Touch
Samsung: i900, i600
________________________________________
Bu servisten yararlanabilmek icin Turkcell tarafında ne yapmam gerekir?
Kameralarınızı görüntülemek istediğiniz cep telefonunuzun 3G özellikli olması, sizin 3G kapsama alanında olmanız ve hattınızın 3G'ye kayıtlı olması gerekmekte.
________________________________________
Cep telefonundan görüntülemek için ortalama ne kadar data trafiği tüketilir?
Bu trafik, kullanımla direkt orantılı bir değer olmakla birlikte, günde ortalama 10 dakikalık bağlantı icin, aylık 1GB'lık paketin yeterli olduğu oöngörülmektedir.


Kaynak: www.turkcell.com.tr/kurumsal/servisler/3Gservisleri/3Gguvenlikkameralari

Kalp Hastalıkları Mıkntıs Tedavi Yöntemleri


Çağımızın en yaygın ve en bi-çare hastalıklarından biridir "kalp rahatsızlıkları" . Hastalığı anlatmak ise haddime değil diye düşünüyorum. Çünkü hemen hemen birçoğumuz bu hastalık hakkında az ya da çok bilgiye sahibiz. Fakat anlatmama sebebim bu durumu yaşayan ya da gören birinin bu hastalığı en iyi şekilde anlatacağına inanmamdır. Konuyu dağıtmadan başlıktake hususa deyinelim..

Tıptaki bu gelişme ile artık kalp hastalıkları mıknatısla tedavi edilecek!

MIKNATIS KALP HASTALIKLARI TEDAVİSİNDE NASIL KULLANILACAK?

Kana karıştırılan mikroskobik mıknatıslar sayesinde kalpteki hasarlı kasların olduğu bölgeye kök hücreler toplanacak ve buradaki hüclerelerin yenilenmesi sağlanacak.

London College Üniveristesi araştırmacıları kalp hastalıklarında Mıknatıs tedavisiyle devrim yapmaya hazırlanıyor. Hasarlı kablin olduğu bölgeye içinde mikro mıknatısların bulunduğu kök hücreler takviye edilecek. Kan yoluyla hasarlı bölgeye gidecek olan bu mıknatıslar hasarlı bölgenin yenilenmesi için kök hücreleri bu yerde tutucak ve kalp kendini onaracak...

Samsung Çift Ekranlı Dijital Fotoğraf Makinesi Columbus Serisi

Dijital Fotoğraf Makinesi pazarında lider koltuklarında yer alan "SAMSUNG" bu alandaki kalitesini her daim konuşturuyor. Yapmış olduğu bir "İLK" ile adından söz ettirmeye devam edeceğe benziyor.

İKİ EKRANLI FOTOĞRAF MAKİNESİ:


Sıradan dijital fotoğraf makinelerinde arkada bir ekran yer almakta ve fotoğrafı çeken kişi bu ekranı kullanarak dotoğrafı çekmekteydi. Fakat Columbus serisine ait Samsıng'un bu yeni ürününde fotoğrafı çekilen kişi/kişiler de fotoğraf çekilmeden önce ve çekilirken görebilecekler.NASIL MI?

Çünkü bu üründe 2 adet LCD ekran yer almaktadır.

SAMSUNG COLUMBUS ST SERİSİ VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Tüketici elektroniği ve inovatif ürünler konusunda dünyanın öncü şirketlerinden Samsung Electronics ve dijital görüntüleme ürünleri ana distribütörü Kont Bilişim, Samsung’un 12.2 megapikel çözünürlüklü, yenilikçi ve şık tasarımlı Columbus modellerini tanıttı.

Samsung’un Akıllı Fotoğraf Makineleri teknolojisine sahip ST550, ST500 ve ST1000 modellerinde yer alan çift LCD ekran özelliği, fotoğrafçıyı hareketin merkezine koyuyor. Firma bülteninde verilen bilgiye göre ön taraftaki 1.5” LCD ekran, çekimden önce fotoğrafın tam olarak nasıl görüneceğini gösteriyor. Bu özelliğin kullanıcılar tarafından özellikle istendiği ve bu sayede “deneme ve yanılma” zamanının ortadan kalkacağı düşünülüyor.

Samsung ST1000 ile kullanıcı gerçek anlamda aile ve arkadaşlarına bağlanabiliyor, hareket halindeyken anı yakalayıp paylaşabiliyor, anıları ölümsüzleştirebiliyor. Yenilikçi özellikleri zarif ve kompakt bir gövdede barındıran ST1000 modeliyse daha önce hiçbir kamerada olmayan Küresel Yer İşareti ile etiketleme (geo-tagging) teknolojisinin yanısıra, Bluetooth 2.0 ve Wi-Fi ile kullanıcılara çektikleri fotoğrafları neredeyse anında gönderme ve paylaşma imkanı veriyor.

Fotoğraf makinesi pazarında ilk yarıda yaşanan yüzde 32’lık daralmaya rağmen, büyük bir sıçrayış yapan Samsung, yenilikçi ürünleriyle 2012 yılı itibariyle global pazar payını da yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyor.

"Soysuzlar Çetesi" Nasıl Bir Film?


Başrolünde Bradd Pitt olan "SOYSZULAR ÇETESİ" orjinal adı ile "Inglourious Basterds" sinema filminin konusu:

Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa’nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent), katliamdan kıl payı kurtularak Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir. Aynı günlerde Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Raine’ın grubu, Nazi Almanyası’nın önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir...

Dün izlemiş olduğum bu film hakkında kendi yorumlarımı yapmam gerek. Çünkü her yerde övülen filmi eleştireceğim biraz da...

Öncelikle şunu belirtmem gerek ki sinemada gidilebilecek pek film yok şu sıralar. O yüzden diğer filmlere gitmektense bu filmi şiddetle öneririm.(Tabi Buz Devri 3' gittiğinizi varsayarak). Film konu itibari ile güzel. Fakat konuyu süsleyen olaylar pek de yaratıcı değil. Kurgulanmış birkaç olay aslında beni de çok etkiledi. Fakat madem böyle bir konu seçildi olaylar ve aksiyonlar ile süslenebilirdi.

Oyuncu kadrosu iyi seçilmiş ve kaliteli oyunculuk sergileri filmin artılarından. Filmin izlenmesini öneririm fakat mutlaka izlenmelidir düşüncesine karşıyım.

Apple Klavyesiz Laptop PC Modeli

Dünyaca ünlü bilgisayar üretici firması Apple kalitesiyle gündemde daima kalır iken şimdilerde farklı bir konu ile adından sıkça söz ettiriyor.

Apple klavyesiz laptop üretti...

Klavyesi bulunmayan bu bilgisayar, ekranındaki sensörler ile dokunmatik çalışıyor.

Dokunmatik ekranlı “tablet" bilgisayarın, iPhone ile en ucuz MacBook dizüstü bilgisayarının arasındaki boşluğu doldurması bekleniyor.

Fİyatı?

"Dizüstü artı iPhone: Eşittir Apple Tablet" başlığıyla duyurduğu habere göre, dokunmatik ekranlı tablet bilgisayarın fiyatının yaklaşık 840 TL olması bekleniyor.

2009 Çağan Irmak Son Film Fragmanı İzle

Çağan Irmak başarılı filmler ile kaliteli bir yönetmen olduğunu bize kanıtladmıştı zaten.Fakat "Ölmek Kolaydı ama Sen Vardın" adlı yeni filmi yönetmenin başarısını bir kez daha gözler önüne getirecek.

FİLMİN KONUSU:

Fİlm, orta sınıf ahlakının yargısıyla hayatı biçimlenmiş anne ve annesiyle beraber yaşamak zorunda kalan genç bir adamın zaman zaman ürküten, zaman zaman gerilimli ve biraz da komik hikâyesini anlatıyor. Egemen (Erdem Akakçe) 30’lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan ve ilerleyen yaşına rağmen annesi Gülseren (Meral Çetinkaya) ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir...

FİLMİN FRAGMANINI İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Simvalley Mobile RX-80 Cep Telefonu 35 TL


Cep telefonu kullanmaktan pek haz etmiyorsanız, ne gereği var üstün özelliklere konuşurken sesim gitsin karşı tarafın da sesi gelsin diyorsanız bu cep telefonu TAM SİZE GÖRE...

Simvalley Mobile RX-80 özellikleri bir cep telefonunda bulunması gereken özelliklerin en basite indirgenmiş olanlarına sahip.Yani mesaj ve konuşma...

Sadece konuşma ve mesaj çekilen cep telefonu kredi kartı boyutlarında. Onun adı Simvalley Mobile RX-80 "Pico. Birçok kullanıcının ilgisini çeken bu cep telefonu sadece 35 TL.

Kredi kartı boyutlarındaki bu cep telefonunun pek de kullanışlı olduğu söylenemez. Neden mi?
Çünkü şarjı sadece 77 dakika gidebiliyor...

Google Blogspot Site ve Kişisel Bilgilerimin Gizliliğini Korurmu

Webmaster'lık gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Herkes bir uğraş site ve gelir elde etme hedefinde. Fakat bu internet dünyası o kadar çok karışık ki her şeyi bilmenin çok güç olduğu kesin. Bu yüzden istemeden de olsa kural ihlali yapmış olmanın korkusu tüm site sahiplerinin aklında. "Böyle bir durumda beni veya yerimi tespit ederler mi?" endişesi ile yaşamaktansa işte size gerçek yaşamdan başa gelmiş bir olayın, bir haberin detaylarını paylaşayım ve sorunuzun cevabını kendiniz bulun.

Kişisel blog sayfasında Armani, Versace gibi markalara modellik yapan Vogue Dergisi kapak güzellerinden Liskula Cohen için “deli, yalancı, fahişe” gibi terimler kullanan blogcu, kimliğini açıklayan Google’a 15 milyon dolarlık dava açmaya hazırlanıyor.

GEÇEN yıl Google’a ait olan Blogger.com programını kullanarak “New York’taki fahişeler” isimli blog açan 29 yaşındaki moda öğrencisi Rosemary Port, şirketin gizlilik hakkı ilkesini çiğnediğini iddia ediyor. Port, Google’ı kullanıcılarının haklarını koruyamamakla suçluyor. Google ise Blogger.com kullanıcılarının programa dahil olmadan önce şirketin “yasal işlem gerekli görüldüğü takdirde kişisel bilgileri paylaşma hakkını” kabul ettiklerini söylüyor.

Kendisi hakkında çıkan yazılar yüzünden mahkemeye başvuran 36 yaşındaki eski model Cohen geçen hafta Google’ı blogcunun kimliğini açıklamaya zorlamıştı. Mahkeme kararını uygulayan şirket Port’un e-mail ve IP adresini açıkladı ve böylelikle blog sahibine ulaşıldı. Yazıları yazan kişinin tanıdığı biri olmadığını gören Cohen hakaret davası açmaktan vazgeçti.

Daily News’e konuşan blogcu Port ise ortaya çıkan karmaşadan Cohen’i sorumlu tutuyor. “Olayın bir gösteriye ve bir sirke döndüğünü” söyleyen blogcu, Cohen’in “kendi kendisini lekelediğini” belirtiyor. Blogcu Port davayı yüksek mahkemeye kadar taşıyacağını söylese de hukuk uzmanları kazanma şansı olmadığını düşünüyor. Ayrıca mahkemenin verdiği karar ile internetteki “kimliksizliğin” sınırlarının küçüldüğü yorumları yapılıyor.

Sony Ericson W995 En İyi Müzik Telefonu

Sony Ericson kaliteli cep telefonu modellerini "W" (Walkman) serisi altında müzik uygulamları özellikleriyle üretiyordu. Piyasada kullanıcılar tarafından çok tutulan bu modellere hız kesmeden yenisi eklendi. W serisi cep telefonlarından en sonuncusu en iyisi Sony Ericson W995 modelidir.

SONY ERİCSON W995 RESİMLERİ VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Geliştirilmiş video performansı ve Media Go özelliğiyle, hareket halinde eğlence deneyimini farklı bir boyuta taşıyan ve EISA Ödülleri’nde Avrupa’nın En İyi Müzik Telefonu seçilen Sony Ericsson Walkman telefon W995 Türkiye’de çok yakında satışta olacak. Modelin video özellikleri ve Clear Audio deneyimiyle daha önce görülmemiş bir mobil eğlence performansı sunuyor. W995 Turbo 3G veya Wi-Fi özelliğini kullanarak haberleri, televizyon programlarını ya da YouTube gibi paylaşım sitelerindeki videoları evinizdeki kadar keyifli izleyebiliyorsunuz.

En Kaliteli Fotoğraflar
En güzel fotoğrafı her zaman siz çekin. Model; oto-fokus, flaş ve yüz tanıma özellikleri ile en güzel fotoğrafı çekmenizi garanti ediyor. 8.1 megapiksellik yüksek çözünürlüklü kamerası ile fotoğraflarınız gerçek renginde ve A3 bir baskı alabileceğiniz kadar da kaliteli.

Yüz tanıma ve Smile Shutter
W995’teki yüz tanıma özelilliği, bir kadrajda bulunan üçe kadar yüzü otomatik olarak tanıyıp netler. Artık flu çıkan yüzlere elveda diyebilirsiniz. Ayrıca telefonunuzda bulunan Smile Shutter özelliği sayesinde tek yapmanız gereken denklanşöre basmak ve W995’in gülümsemeleri sizin için yakalamasını beklemek.
aGPS
entegre GPS uydu bağlantısıyla konumunuzu çok hızlı ve doğru belirler. Ayrıca navigasyon yazılımları ile birlikte etkin olarak kullanılabilir.

Wi-fi
Wi-fi desteği sayesinde internet, Wi-fi etkin noktalarında çok hızlı ve kesintisiz. Kablosuz bir ağa bağlanın ve internet dünyasının tadını çıkarın.

TELEFONUN SATIŞ FİYATI
Sony Ericsson Walkman telefon W995 tavsiye edilen 450 Euro+KDV fiyatıyla alıcı bulacak.

Sony Ericsson Walkman telefon W995 Kimlik Kartı:
Kamera
8.1 megapiksel kamera
16x dijital zum
Fotoğraf ve video bloglama
Photo fix (Fotoğraf düzeltme)
Video kayıt
Oto fokus
Yüz tanıma
Fotoğraf flaşı
İmaj ve Video dayanıklaştırıcı
Video ışığı
PictBridge
Müzik
Walkman çalar
Clear Stereo
Clear Bass
Albüm kapak resmini destekleme SensMe™
3.5mm ses bağlantısı
Stereo hoparlör
Shake control
Bluetooth stereo (A2DP desteği ile Bluetooh™ üzerinden stereo müzik dinleme)
Müzik formatları (MP3/AAC)
PlayNow
TrackID (Müzik tanıma)
İnternet
NetFront Web browser girişi
Web feeds
Photo feeds

İletişim
Polifonik zil sesleri
Hoparlör
Titreşim
Video arama
Mesajlaşma
Eposta
Ses kayıt
Anlık mesajlaşma
Microsoft Exchange ActiveSync
Metin mesajlaşması (SMS)
Resimli mesajlaşma (MMS)
Metin tamamlama
Sohbet görüntüleme
Tasarım
Auto rotate
Resimli duvar kağıtları
Animasyonlu temalar
Eğlence
RDS’li FM radyo
Hareketli oyun oynama
3 boyutlu oyunlar
Java
Video izleme ve oynatma
Medya
YouTube
Walk Mate
Bağlantı
Bluetooth teknolojisi
Modem
Senkronizasyon
USB taşınabilir bellek
USB desteği
DLNA Sertifikası™
Wi-Fi™
Ajanda
Alarmlı saat
Hesap makinesi
Takvim
Uçuş modu
Telefon rehberi
Kronometre
Görevler
Zaman sayacı
Notlar
Lokasyon tabanlı servisler
Geo tagging (Konum etiketleme)
Google Maps
aGPS
Wayfinder Navigator

İkinci Öğretim Yüzde 10'a Girerek birinci Öğretim Harcı Ödeme Şartları


Üniversitelerin birçoğunda ikinci öğretim ve birinci öğretim tartışması vardır. Özellikle ikinci öğretimlerin dönem içinde veya yaz okulunda ödemiş olduğu harç fiyatları arasındaki uçurum bu tartışmayı "haksızlık" diye nitelendirmektedir.

Unutmamak gerek ki İkinci Öğretim öğrencilerine tanınan haklardan biri de ilk %10'a girerek başarılı olduğunu kanıtlamak ve birinci öğretim ile aynı harç parasını ödemek. Bunun için varsa yaz okulu yoksa bütlerden sonra Genel Akademik Ortalamaya göre bir sıralama yapılır. Bu sıralamada alttan dersi olmayan ve bir sonraki yıl bütün dersleri alabilen öğrenciler arasında ilk yüzde 10'a giren öğrencilere bu hak 1 yıllığına tanınır. Seneye bu hak tekrardan değerlendirilir ve aynı şartlar yeniden istenir.

2009 YURTKUR KYK KREDİ-BURS BAŞVURULARI SON TARİH SÜRESİ ERTELENDİ

ÖSS telaşı yerini burs bulma, yurda yerleşme endişesine bırakmış durumda. Devletin vermiş olduğu burs, ( halk arasında Başbakanlık Bursu, ya da KYK Bursu diye de duyarsınız) için başvuru tarihleri ertelendi.

2009-2010 öğretim yılında ÖSYS sonucunda bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi müracaat süreleri 26 Ağustos 2009 saat 17.00'ye kadar uzatılmıştır…

Ata Demirer’in BiRi Reklamlarında Giydiği Siyah Tişörtler


Ata Demirer’in BiRi reklamlarında giydiği tişörtler satışa çıkıyor.

Koç.net internetin yoğun istek üzerine Ata Demirer'in reklamlarda giydiği siyah tişörtleri satışa çıkardığını duyurdu.
NEREDEN ALINIYOR?
Tişörtler www.tish-o.com.tr üzerinden farklı tasarımlı çeşitleri ile satışa sunuluyor.

FİYATI KAÇ PARA?
Sözkonusu internet sitesinde BiRi adına açılan mağazadan t-shirtleri satın almak mümkün. Reklamlarda gördükleri tişörtleri, nereden alabileceklerini soranların talepleri üzerine satışa çıkarılan siyah renkli tişörtler, 3 farklı eğlenceli tasarıma sahip. 24 TL’ye satışa sunuluyor.

Wolfram Alpha + Bing İşbirliği > Google

Wolfram Alpha + Bing > Google

Yukarıdaki bu kısa matematiksel denklem aslında her şeyi açıklıyor. Bilindiği üzere google internet aleminin rakipsiz markası. Bu markayı değil tahtından indirecek, tahtından sallayacak bir marka henüz yok. Girişimler oldu bu amaca yönelik fakat etkili sonuç alındığı pek söylenemez.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

"Bir elin nesi var iki elin sesi var!" mantığı ile hareket eden ve "Düşmanımın düşmanı dostumdur" ilkesi iki yeni arama motorunu google'a karşı bir araya getirdi.Sözkonusu arama motorları adını son günlerde sıkça duyduğumuz "bing" ve "Wolfram Alpha"dır.

Resmi bir açıklama söz konusu değil; fakat iddialara göre çoktan bir lisans anlaşması yapıldı. Anlaşmadaki hususlara göre Bing, arama yaparken Wolfram Alpha verilerine erişebilecek. Haberin bu anlaşmaya dahil olan kişiler tarafından sızdırıldığı söyleniyor.

Şimdiye kadar tarafların ikisinden de henüz bir resmi bir açıklama gelmedi. Uzman çevrelere göre şu an kesinleşmemiş olan bu birliktelik yakın zamanda gerçeğe dönüşebilir; tabii ki iki tarafında birbiriyle uzlaşması şartı ile...

Nokia Booklet 3G NetBook Video Görüntüleri

Cep telefonu pazarının tartışılmaz lider markalarından NOKIA, “Booklet 3G” adını verdiğini ürünü ile bilgisayar pazarına da iddialı bir giriş yaptı.

Bilgisayar pazarına soluk getirecek bu ürünün tanıtım videosunu aşağıdan izleyebirlisiniz....


Kocaeli-İzmit Orman Yangını VİDEO İzle-Ağustos 2009

Günlerdir ülke gündeminde orman yangınları var. Ne yazık ki T ÜRKİYE'nin CİĞERLERİ KANIYOR...

Bu hafta sonu evden çıktığımda gördüpüm manzara benim de içimi yaktı. İzmit'de de büyük bir orman yangını vardı.

İzmit'e bağlı Akpınar köyü yakınlarında dün öğlen saatlerince çıkan, rüzgarın da etkisiyle Göller, Kızılcıktarla, ardından da Çenedağı mevkileri ile Derince ilçesine bağlı Çınarlı ve Mersincik mahallelerinin üst kısımlarına sıçrayan orman yangınına, karadan ve havadan müdahale edildi.

İzmit merkeze bağlı Akpınar köyü yakınlarında dün öğlen saatlerinde başlayarak rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangını haftasonuna dammgasını vurdu.Yangın bugün itibari ile kontrol altına alındı.

izmit -Ağustos 2009- ORMAN YANGINI VİDEO


"Pilavacı" Ramazan Davulcusu Yerine Sahura Uyandırıyor

Adını ilk defa duyduğum ve ilgimi çeken "pilavacı" teriminin arkasındaki sır perdesi de bir o kadar ilginç....

Bilindiği üzere eski geleneklerimizden "sahur davulcusu" Ramazan aylarında insanları oruç için sahur yemeğine uyandırırlar... Fakat burada davul çalınmıyor, pilavacılar uyandırıyor sahura.İşin bir diğer ilginç yanı ise iki sokak ileride davul çalarken burada neden çalınmıyor?

Bu enteresan olay Bursa'nın Emissultan semtinde geçiyor. Semtte yer alan türbe çeşitli söylentiler ile çeşitli olayların anlatılmasına neden olmuş. Geçmişteki davulcuların başına bir takım olayların geldiği dilden dile dolaşmış. Bu yüzden davulcular burada davul çalmak istemez olmuşlar. "pilavacı" adı verilen kişiler halkı zillerini çalarak uyandırmaya başlamışlar.
Muhtar ise rivayetlere inanmasa da bu adetin devam ettirilmesinden yana.

Hödönk-Paçoz'un Anlamı Ne Demek?

Türkçe'nin farklı ağızlarda konuşulması bu tür kelimelerin aslında daha çok olduğunun bir göstergesidir."Hödönk" ve "Paçoz" kelimesi de bunların sadece br çok çok az bir kısmı...

HÖDÖNK KELİMESİNİN ANLAMI

İnsanlar arasında sıkça duyabileceğiniz "hödönk" kelimesi hitap ya da tepki ifadesi için kullanılsa da aslında bir anlamı yok Türkçe'de.Fakat kaba saba bir şeyin yere düştüğü anda çıkardığı sesi tasvir etmek için kullanılıyor.

PAÇOZ NE DEMEK?

İğnelemek amacı ile ya da hitap amacı ile kullanılırken duyduğumuz "paçoz" kelimesi aslında bir terim;deniz terimi. "paçoz" kelimesi kefal türünden bir balık ismi. Argoda ise pasaklı, zevksiz, elini eteğini toplayamayan kadın anlamında kullanılır.

Live Messenger Suite 3 QFE Güncellendi

Windows Live Messenger yenilendi...

Yapılan iyileşme çalışmaları programa birçok özellik kazandırdı.Beta sürümü ile önceden yayınlanmış olan program QFL ( Quick Fix Engineering) güncellemesi ile birçok fonksiyon kazandı.

GÜNCELLEMENİN GETİRDİĞİ YENİLİKLER NELER?
Live Messenger, Live Mail, Live Toolbar, Live Photo Gallery, Live Movie Maker, Live Writer, Live Family Safety, Silverlight 3.0, Microsoft Office Live Add-in 1.3, Microsoft Office Outlook Connector programları eklendi varolan programlar geliştirildi.

Live Messenger güncellenmiş son sürümünü buradan indirebilirsiniz...

TARKAN 2009-2010 SON İmajı

Geçtiğimiz günlerde Ajda Pekkan'ın konserinde görüntülenen Megastar Tarkan, yeni imajı ile akılda soru işaretleri bıraktı. Sahneye çıkarak Ajda Pekkan ile düet yapan ve bu esnada fotoğrafları çekilen Tarkan'ın çok zayıfladığı gözlerden kaçmadı.

İşte Tarkanın SON İMAJ'ına Dair GÖrüntüleri:



İftarı Suyla Açmanın Sağlık Açısından Önemi

Ramazan ayının gereklerinden "oruç" insanların bir süreliğine aç kalmasını gerektiriyor. Midenin bir süre boş kalması ile çalışmayan mideyi yeniden çalışır hale getirirken dikkatli olunmasını gerektiğini vurgulayan uzmanlar şöyle devam etti:

Uzmanlar, Ramazan'da oruç tutanlara "iftarı suyla açın" uyarısında bulunuyor...

Suyun midede dolgunluk hissi yaşatır ve birdenbire midenin yemekle dolmasını engeller. Bu sbepledir ki "Oruç mümkünse su ile açılmalıdır." önerisini her yerden duyarız.. Aynı zamanda hurma veya zeytin ile oruç açmanın da bir sakıncası yoktur. Tatlı gibi şekerli besinler ile oruç açmak ise iştahı kapayabilir, fazla tüketildiğinde ise gereksiz enerji alımına sebep olur. Bu durum da kilo alımına neden olmuş olursunuz.

Aynı zamanda yemeğe su ile başlamanın bütün gün susuz kalan vücutta dehidrasyonu (susuz kalma) engellemek için de faydalı olacaktır... Şunu da unutmamak gerek ki sadece yemeğin başında değil yemek sırasında da su içmek gerekir. Kola gibi asitli içeceklerle oruç açılmaması önerilir. Bunun sebebi ise bu tür içeceklerin susuzluk hissini gidermesi ve daha sonra su tüketimini engellemesidir. Ayrıca kolalı besinler sıvı ihtiyacını karşılamaz.


Bankaların Karşılaştırmalı Konut Kredisi Faiz Oranları 2009-2010

Bankaların başlattığı kredi faiz indirimleri vatandaşlara cazip görünmek için yüzde 1’in altına inmiş gibi görünse de aslında hiçbir vadede faiz oranlarının yüzde 1’in altına inmediği ortaya çıktı. Çünkü bankalar ‘benim faiz oranım düşük’ diyebilmesi için faizi düşük gösteriyor ancak bu faize katkı payı ve komisyon oranı gibi ciddi oranlarda masraflar yüklüyor. Bankaya gelene kadar bunu bilmeyen vatandaş en düşük faizi alacağımdiye geldiği
bankadan yüksek faizle kredi alıp çıkmak zorunda kalıyor. Bu hafta ilan edilen
ve yüzde 1’in de altına inilerek tarihin en düşük konut ve tüketici kredisi faizi olarak tanıtılan faiz oranlarının da aslında yüzde 1’in altına hiç inmediği hesaplandı.

Silme İşlemi "Dosya Kullanılıyor" Hatası Çözüm Programı


Bilgisayarınıza sülük gibi yapışan bazı program eklentilerini, dosyaları ya da doğrudan programın kendisini silmekte kimi zaman güçlük çekildiği bir gerçek. Hard diskinizde önemli sayılabilecek bir yer de kaplıyorsa eğer aklınızda ilk geçen şey format ile bu illetten kurtulmak oluyor. {En azından ben öyle yapıyorum :) }

Ama artık bilgisayarınızın "silinemeyen" diye algıladığı dosyaları silmek çok kolay. Aşağıda adı geçen program ile "Dosya Kullanılıyor" hatasını ortadan kaldırın.

LockHunter: Bedava yazılımla dosyaları silin!

LockHunter ismini taşıyan program, o an dosyanın ne için kullanıldığını size göstermekle kalmıyor, dosyanın silinmesini engelleyen bu işlemi anında sonlandırabiliyor.

Yazılımı bilgisayarınıza buradan indirebilirsiniz...

CEm Yılmaz YAhşi BAtı Filminin Konusu ve Gelişen Olaylar


Cem Yılmaz’ın merakla beklenen “Yahşi Batı” filminin ayrıntıları ortaya çıktı. Filmde Aziz Bey’i canlandıran Cem Yılmaz, para kazanmak için Hacivat-Karagöz oynatıyor, Osmanlı macunu pazarlıyor, hatta kola üretip ibriklerde satıyor.

FİLMİN KONUSANA DAİR DİĞER BİLGİLER...

Aziz Bey karakterini oynayan Cem Yılmaz ile Lemi Bey (Ozan Güven), 19. yüz yılın sonlarında padişah tarafından görevlendirilerek Amerika’ya gönderilirler. Yanlarında ise görev gereği teslim edilmek ve hediye olarak verilmek üzere çok değerli bir elmas taş ve yüklü miktarda para vardır. İkili Amerika’ya varınca, gidecekleri menzil için bir posta arabasına binerler. Lemi Bey ile Aziz Bey posta arabasına saldıran haydutlar tarafından soyulurlar. Önce ellerinden elmas taş gider. Sonra da paralarını kaptırırlar.

İşte film de asıl bu noktada başlar. İki Osmanlı, kaptırdıkları parayı tekrar toparlamak için ödül avcılığı yaparlar. Tabii çeşitli cinliklerle. Gördükleri “Wanted” ilanlarını kendilerine uyarlayıp, sırasıyla aranan haydutların yerine geçer ve ödül avcılığıyla para kazanmaya çalışırlar. Biri haydut olur, diğeri onu yakalar. Tabii başlarına her defasında bin bir olay gelir.

OSMANLI İŞİ “COLA” SATINCA…

Bir defasında da Calamity Janevari, kadın silahşör rolünü canlandıran Demet Evgar ile karşılarlar. Tam canlarından olacakken Aziz Bey (Cem Yılmaz) birbirinden komikliklerle aslında ödül avcısı olmadıklarını, Lemi Bey’in (Ozan Güven) haydut olmadığını, ikisinin de Osmanlı olduğunu anlatmaya çalışır. Bir süre sonra temiz yollardan helaliyle para kazanma yollarına girerler. Hacivat-Karagöz oynatarak para kazanmaya çalışırlar. Bu da yetmeyince Osmanlı’nın meşhur macununu yapıp, satarlar. Hatta Aziz Bey (Cem Yılmaz) Osmanlı Türk’ü olarak ilk kolayı üretir ve şıra ibriklerinde bunu satmaya başlar.

Patlamış Mısırın Yararları Neler?


Bilim adamları, patlamış mısırda yüksek miktarda antioksidan madde bulunduğunu tespit etti.

ABD'de yapılan araştırmaya göre, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan "polyphenol" antioksidan maddesi bulundu.

Patlamış mısırda bulunan antioksidan özellikli bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor.

Çarpıcı Sahneler "ALACAKARANLIK 2" Yeni Ay-New Moon

Stephenie Meyer'in romanından uyarlanan "ALACAKARANLIK" filminin ikinci serisi YENİ AY/New Moon" sinema filmi için geri sayım başladı. Filmin ilk serisi büyük bir ilgi ile karşılanmış olup ikinci serisinin fragmanına olan ilginin bir hayli yüksek olduğu ve büyük bir kitlenin filmi sabırsızlık ile beklediği kuşkusuz...

Filmde çığlıklar ile karşılanan sahnelerin bir kaçının fotoğrafları:

Pattinson ile Stewart'ın öpüşme sahneleri

E-Türkiye Tek Askerlik Şubesi Uygulaması

İnternetin devlet kanallarında da kullanılması devlet kapısındaki işlemlerde bürokrasi engelini ortadan kaldırıyor. Bu amaçla açılan " e-devlet" sitesi hemen pratiğe geçirilmiş olup başta askerlik işlemleri olup birçok işlemleri bilgisayar başında halletme kolaylığı sağlıyor.

E-DEvlet=E-Türkiye

Yerli ve yabancı askerlik şubesi ayrımı ortadan kaldırılarak ‘bütün Türkiye tek askerlik şubesi’ fikri ile yola çıkarak, internet araclığı ile ülkemizin her noktasına askerlik işlemleri için hizmet götürmüş olacak... Bu kapsamda Askerlik Durum Belgesi alma dahil tüm askerlik işlemleri çok daha kısa sürede ve her yerden yaptırılabilecek.

ASKERLİK ŞUBESİNE GİTMEYİ GEREKTİREN İŞLEMLER NELER?
Vatandaşlar artık sadece son yoklama ve askere sevkleri sırasında askerlik şubesine gelme ihtiyacı duyacaklar. Öğrencilerinin erteleme işlemleri için askerlik şubelerine belge göndermesi işlemi son buluyor.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın askerlik erteleme işlemleri ve dövizle askerlik başvuruları Dışişleri Bakanlığı üzerinden elektronik ortamda topluca alınabilecek.

ASKERLİK İŞLEMLERİNİ NASIL VE HANGİ SİTEDEN YAPABİLECEĞİNİZİ ÖĞRENİN...

Online Askerlik İşlemleri

"Askeralma ve Seferberlik" kategorisi; bir vatandaşlık görevi olan askerlik hizmetine yönelik çeşitli konuları içermektedir. Bunun yanı sıra, seferberlik ile ilgili konular da bu kategoride yer almaktadır. Askerlik işlemleri, er ve yedek subaylık işlemleri, yurt dışı işlemleri, dövizle askerlik, şehit ve gazilerimiz, nakdi tazminat gibi konulara ait bilgilere buradan erişebilirsiniz.

Sitede Hangi işlemleri Yapabilirsiniz?


Askeralma İşlemleri

* Gerekli Belgeler

Er İşlemleri

* Yoklama Dönemi
* Muvazzaflık Dönemi
* Yedeklik Dönemi
* Erteleme İşlemleri
* Muafiyetler

Yedek Subay İşlemleri

* Erken Sevk İşlemleri
* Sevk İşlemleri
* Sevk Tehir İşlemleri
* Terhis ve Yedeklik Dönemi
* Yedek Subay Aday Adaylığı
* Yedek Subay Olma Hakkının Kaybedilmesi
* Yoklama ve Bakayalık İşlemleri

Yurt Dışı İşlemleri

* Yurt Dışı İşlemleri

Dövizle Askerlik

* Dövizle Askerlik Hizmeti ve Yararlanma Şartları

Şehit ve Gazilerimiz

* Madalya
* Şehit ve Şehit Varislerine Ait İşlemler
* Yaralı-Sakat İşlemleri

Nakdi Tazminat

* Nakdi Tazminat İşlemleri

Seferberlik

* Personel Seferberliği
* Seferberlik Tatbikatları ve Ferdi Seferberlik Eğitimleri
* Lojistik Seferberliği

Avril Lavigne Hayranları ONU Anlatıyor...

AVRİL LAVİGNE HAYRANI MISINIZ? BU BÖLÜM SİZLER İÇİN, SİZİNDE YAZACAĞINIZ BİR ŞEYLER OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN VAR....

Avril Lavigne.... Ben yabancı şarkılardan pek hazmettiğim dönemlerdi.Derken Avril Lavigne şarkısını dinlemek zorunda kalmıştım bir yerde. İlk başta yabancı şarkı olması benim ön yargı ile yaklaşmama neden oldu ( yabancı şarkı dinlemeyi pek sevmezdim de...Zevk meselesi işte...).Sonra mı? Sonra yanımdaki arkadaşıma "Bunu kim söylüyor?" dedim. Yıldızın adını verdi ve benim bilgisayarım onu resim, klip ve şarkıları ile doldu taştı:)

Avril Lavigne büyük bir star, şarkıları genç, ritmik...İngilizcesi anlaşılır... Yaptığı müzik sesiyle daha bir renkli...Gülümseyişi: Çocuksu!

İstedimki blogumda çocuk ruhlu pop starım ile ilgili bir köşe hazırlayayım ve bunu siz okuyucularım ile beraber yapalım istedim.

Sizin Avril Lavigne hakkındaki düşünceleriniz neler?

İşte sizler için birkaç Avirl Lavigne fotoğrafı {Bir gün kendim çekeceğim :) }


Turkcell 10.000 SMS Paketi Mesaj Süresi Bitiş Tarihini Sorgulama


Turkcell'in nar kampanyası dahilinde çıkarmış olduğu aylık 10 bin SMS'i kullanıyor olmalısınız ki bu yazıma erişmişsiniz. Ben de kullanıyorum ve gözlemlediğim şey bir süre sonra sıkıldığım.Fakat mesajlaşmayı hemen bırakmak mümkün olmuyor.Ay sonunu daha doğrusu mesaj paketimin bitmesini beklemem gerekiyor ki paketi boş yere aldığım hissine kapılmayayım.

Paketi nasıl iptal edeceğinizi bu yazımda anlatmıştım. Şimdi ise paket dahilinde son mesajlaşma süresinin yani bitme süresinin öğrenilmesini açıklıyorum.

Paket bitiş tarihini sorgulama:

Haftalık paket için *123*335# / aylık paket için *123*333# ile paket bitiş tarihi sorgulanabilecektir.

TURKCELL 10.000 SMS-Mesaj Paketi İptal Etme Nasıl Olur?


Turkcell'in "Nar Sezonu" adı altında çıkarmış olduğu kampanyalardan biri de aylık 35 kontör karşılığında şebeke için 10.000 sms paketi alabilmekti. Fakat kampamya hatta paket olarak yükleniyor ve her ay yeterli kontörün olması durumunda yineleniyordu.Yani otomoatik olarak tekrardan 35 kontör karşılığında sms-kısa mesaj alıyordu. BUNU İPTAL ETMEK İÇİN...

PAKET İPTALI İÇİN NE YAPMAK GEREK?

PAketin iptali de aboneliği kadar kolay.

IPTAL HAFTALIK ya da IPTAL AYLIK yazıp 2222'e göndererek paketinizi iptal edebilirsiniz.

Hangi Operatör Daha Avantajlı ve Ucuz?

GSM operatörlerindeki rekabetten kaynaklanan kampanyalar bizi kararsız bırakmakta. "Hangi operatör daha avantajlı?" sorusu sizin de aklınızda belirir gibi... Bu sebepten dolayıdır ki bir araştırma yaptım ve tüm operatörlerin (avea-telsim/vodafone- turkcell) tarifelerini ve ücretlerini bir araya getirerek karşılaştırma fırsatını bulalım istedim....

Avea-Turkcell-Vodafone Tarifeleri ve Fiyat Karşılaştırması

Operator

Tarife

Kontör ücreti

Ödenmesi gereken aylık ücret (verg. Dahil)

Diğer Operatörleri Arama Dakika Ücreti

PSTN Arama Dakika Ücreti

WIROFON (GSM yönüne)

Avea

Avea-MobilÖğrenci

19

- TL

63 kr

63 kr

9 kr

Avea

Avea-MobilÖğrenci

19

28,50 TL

38 kr

63 kr

9 kr

Avea

Avea-HepsiBir(100)

19

19,00 TL

20 kr

20 kr

9 kr

Avea

Avea-HepsiBir(150)

18

27,00 TL

10 kr

10 kr

9 kr

Turkcell

Turkcell-BizBizeAramızda


12,12 TL

64 kr

57 kr

9 kr

Turkcell

Turkcell-BizBize


2,42 TL

64 kr

57 kr

9 kr

Turkcell

Turkcell-SüperTarife(150)

18

27,00 TL

61 kr

79 kr

9 kr

Turkcell

Turkcell-SüperTarife(250)

18

44,00 TL

59 kr

77 kr

9 kr

Turkcell

Turkcell-BizBizeKampus

19

- TL

57 kr

57 kr

9 kr

Turkcell

Turkcell-BizBize

19

- TL

64 kr

84 kr

9 kr

Turkcell

Turkcell-BirFiyat

18

44,00 TL

18 kr

18 kr

9 kr

Vodafone

Vodafone-CepÖğrenci(100)

19

19,00 TL

57 kr

57 kr

9 kr

Vodafone

Vodafone-CepÖğrenci(150)

18

27,00 TL

36 kr

36 kr

9 kr

Vodafone

Vodafone-CepÖğrenci(250)

18

44,00 TL

35 kr

35 kr

9 kr

MEB 2009 Eylül Sözleşmeli-Kadrolu Öğretmen Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı , 10 bini sözleşmeli, 5 bini kadrolu olmak üzere toplam 15 bin öğretmen ataması yapacağını açıkladı.

Bakanlık atamalar için 26 Ağustos 2009 tarihinde sonuçlanacak öğretmenlerin özür grubuna göre yer değiştirme sonuçlarını beklediğini bildirdi.

ATAMALAR NEYE GÖRE OLACAK?

Buna göre bakanlık, değişik illerden 31 Ağustos-4 Eylül 2009 tarihleri arasında yer değiştirme sonuçlarına göre boşalan kontenjanları kurum ve alan bazında isteyecek. Buna göre atanacak öğretmenlerin hangi branşlarda olacağı belirlenecek.

MEB, 10 bin sözleşmeli ve 5 bin kadrolu öğretmenin ataması için başvuruları 4-14 Eylül 2009 tarihleri arasında almayı, atamaları da 15 Eylül 2009 tarihinde yapmayı planlıyor.

İhtiyaç doğrultusunda atanacak öğretmen sayısının yaklaşık 16 bine çıkması da bekleniyor.

4G ve Uyumlu Cep Telefonları Türkiye'ye Ne Zaman Gelir?



3G, şu anda operatörleri, cep telefonu şirketlerini, kullanıcı halkı, teknoloji platformlarını ksaıp kavurmakta adeta. Her yerde 3G tanıtımları,haberleri, kampanyaları... Büyük bir olay oldu 3G nin kullanılmaya başlanması.Hatta daha gelmeden sesini duyduk da diyebiliriz.PEKİ 4G?

4G teknolojisine uyumlu cep telefonu cihazları kaçak yollar ile ülkemize girdi.Teknolojisi gelmedi ama uyumlu cep telefon modelleri 4G 'yi kullanan ülkelerden illegal yolardanda olsa ilk defa çok süre geçmeden sınırlara girdi:)

Evet şu anda bir çok ülkede 4G denemeleri sürüyor.Pek yakında onlar 4G teknolojisni kullana dursun bizler 3G'nin kullanmaya başlayalım.Hatta kullanılmaya başlanır ve daha uzun bir süre kullanım oranının arttırılması için uğraşılır.NEDEN Mİ?

Çünkü gelişmiş teknolojiler kısa vadede ülkemize ilk kez kaçak yollarla giriyor şaşırmak gerek çünkü 3G uyumlu telefon satışlarının başlamasının ardından uzun bir süre geçtikten sonra 3G'ye geçtiğimizi göz önünde bulundurursak 4G ye ne zaman geçeriz siz düşünün.

Alacakaranlık 2 Yeni Ay/New Moon Filmi Fragmanı İzle

İlk serisi ilgiyle karşılanan "Alacakaranlık" sinema filminin kitaplarından uyarlanan 2. serisi "YENİ AY/New Moon" Alacakaranlık hayranlarına kavuşuyor. Filmin ikinci serisine ait fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Film Ne Zaman Vizyona Girecek?

"Alacakaranlık-Yeni Ay" filminin vizyon tarihi 20 KASIM 2009 olarak açıklanmış olup teknoogle olarak iyi seyirler diliyoruz...




ALACAKARANLIK FİLMİNİN SES GETİREN SAHNELERİ BuRaDa SİZLER İLE PAYLAMIŞTIM...

HATIRLA SEVGİLİ DİZİSİ DEVAM MI EDECEK?(2009)


Büyük bir beğeni ile izlenen ve 1980'li yılları ele alınan "Hatırla Sevgili" dizisi son bölümüne kadar büyük bir beğeni ile izlenmiş fakat geçtiğimiz sezon ne yazık ki bitmişti.

Ele aldığı konu bu diziyi diğer dizilerden ayırmış olmalı ki bu kadar büyük ve merak dolusu bir ilgiye neden oldu. Yapımcılar da bu durumun farkında olmalı ki "Hatırla Sevgili" dizisini devam ettireceklerini açıkladılar. NASIL MI?

YENİ HATIRLA SEVGİLİ DİZİSİ HAKKINDA...

Konu olaral 1980 ve sonrasının ele alınacağı bu dizi Show TV'de yayınlanacak.Oyuncu kadrosunun arttırıldığı dizide Hülya Avşar, Bülent inal, Berrak Tüzünataç, Melis Birkan ve Saygın Soysal rol alacaklar.
Film .ekimleri İstanbul'da yapılacak ve dizinin yönetmeni ise "Ihlamurlar Altında" dizisi ve "Başka Semtin Çocukları" filminin de yönetmenliğini yaptığıAydın Bulut olacak.

FİLM NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Asis Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği dizi, "Hatırla Sevgili" dizisinin devamı niteliğinde olup, Ekim ayında ekrana gelmesi bekleniyor.

DİZİNİN ADI NE OLACAK?

Dizinin ismi basında kimi kez 'Uyan Sevgili' şeklinde dile getirilse de henüz isim konusunda net bir karar verilmediği de alınan bilgiler arasında.

3D Boyutlu İzmir Kent Rehberi


İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan bu yenilik, anakent sınırları içerisindeki 21 ilçe için hazırlanan ve sürekli güncellenen
"İzmir 3 Boyutlu Kent Rehberi" adında teknolojik bir hizmettir.

REHBER NEYİ KAPSAIYOR?KENTİ HANGİ AYRINTILARINI GÖSTERİYOR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanındaki tüm binalar ve kullanım amaçları, iş yeri adları, resmi/özel kurum (sağlık, eğitim, vb.) bilgileri, eczane ve nöbetçi eczaneler, ulaşım noktaları, önemli tarihi binalar ve bilgileri, kültür ve turizm tesisleri ile bina ve yolların fotoğraflarına ulaşılabilmektedir. Kamu kurumlarının yanı sıra özel kurum ve kuruluşların da ihtiyacı olan bilgiler açısından güncel bir veri tabanına sahiptir.

Hava durumu, körfez kirlilik haritası, arsenik değerleri, kentle ilgili haberler ve vatandaşları ilgilendiren anlık bilgileri de kapsayan rehber; vatandaşın rehberle ilgili öneri veya şikâyetlerini harita üzerinden işaretleyerek belediyeye bildirmesine de olanak sağlamaktadır. Ayrıca rehber üzerinden her kullanıcı adres tarifi yaparak başka bir kullanıcıya harita gönderebilmekte, kendi haritasını tasarlayabilmekte ve kendi katmanını yaratabilmektedir. Ayrıca proje; yapılan çalışmalarla sürekli olarak geliştirilerek yeni versiyonları da oluşturulmaktadır.

"İZMİR 3 BOYUTLU KENT REHBERİ" İLE NELER YAPILABİLİR?

• Kentin sokaklarında sanal olarak dolaşılabilir ve kentin gelişimi uydu görüntüsü üzerinde 3 Boyutlu izlenilebilir,
• Hava durumu, son depremler, körfez kirlilik haritası, arsenik değerleri, kentle ilgili haberler ve vatandaşları ilgilendiren anlık bilgilere erişilebilir,
• Arama Senaryolarında; Adres arama özelliği ile ilçe, mahalle, cadde, sokak, kapı no bilgileri 3 Boyutlu harita üzerinde görülebilir,
• Herhangi bir noktayı işaretleyerek o konumun adres bilgisini ekrana getirebilir,
• Önemli Yer Arama ile resmi/özel kurum (sağlık, eğitim, vb.) bilgileri, eczane ve nöbetçi eczaneler, ulaşım noktaları, önemli tarihi binalar ve bilgileri, kültür ve turizm tesislerine ulaşılabilir,
• Pafta / Ada / Parsel sorgulamaları ile taşınmazlara hızlı bir şekilde 3 Boyutlu Harita üzerinden ulaşılabilir, • Koordinat bilgisi girilerek koordinata gidebilir,
• 3 Boyutlu model üzerinden alan ve mesafe ölçümü yapılabilir, profil alınabilir ve görüş analizi yapılabilir,
• 3 Boyutlu Kent Rehberine sınırsız sayıda kullanıcı ulaşılabilir…


UYGULAMAYI KİM YÜRÜTÜYOR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki ilçe belediyelerinde görevlendirdiği Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü personelleri tarafından Coğrafi Adres Bilgi Sistemi projesi ile sürekli ve gerçek zamanlı olarak güncelliği sağlanmaktadır.

REHBER YAZILIMI BİLGİSAYARINIZA İNDİRİN>>>

Nokıa E97 Cep Telefonu Özellikleri N97'nin Üst Modeli

Cep telefonu teknolojisi hız kesmeden gelişiyor.Nokia N serisi piyasada sallantı yaratırken şimdi de yeni bir seri yeni bir teknoloji...Nokla E serisi...N serisinin üst modeli olarak tanımlanan bu yeni teknolojinin ilk modellerinden Nokla E97 'yi sizler için araştırdık.

Öncelikle şunu belirtmem gerek ki ürünün markasaı Nokia değil... Farkemiş de olabilirsiniz yukarıdaki yazım hatası değil çin malı nokia=Nokla. Fakat şunu da belirtmem gerek ki ürünün teknolojisi bir çok bilindik markayı geride bırakacak cinsten.

2.2 inç dokunmatik ekran ve göz alıcı tasarımı ile Nokla E97 hiç de fena değil. Çıkarılabilir klavyesi ile piyasadaki pek çok akıllı cep telefonundan daha üstün özelliklere sahip olduğunu kanıtlar cinsten.DAHASI DA VAR...

FİYATı MI?

Nokia'nın konsept telefonu N97'den yola çıkarılarak üretmiş olan Çinliler, Birkaç ufak farkla bu konsepti çoktan hayata geçirmeyi başardılar. El yazısı tanımlama özelliği, çift sim kart kullanımı, FM radyo ve MP3 çalar gibi pek çok bilindik özellikleri bünyesinde barındıran E97 800 yuan yani takriben 117 dolara isteyen herkesin olabiliyor.

İŞTE NOKLA E97 FOTOĞRAFLARI:

İzmirin En Eski Yerleşim Yeri Neresi?

İzmir ülkemizin en gözde şehirlerdendir. Bu güzellik hakkında öğrenilen yeni bilgiler güzele güzellik katıyor.Merak uyandırıyor İZMİR hakkında...İşte 2009 İzmir Yeşilova Arkeolojik KAzılarında elde edilen tarihi bilgi:

Kazı başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin ‘ilk İzmirlilerin’ günlük yaşamını keşfettiklerini söyledi:

“Kazılarla İzmir’e ilk yerleşen topluluğun nasıl yaşadığını, hangi ırka sahip olduğunu anlamaya çalışıyoruz. 8 bin 500 yıl önce ilk yerleşimin başladığını, insanların sazdan, otlardan evler yaparak hayvancılık, avcılık yaptığını görüyoruz. Burada yaşayan ilk insanların kültürlerinin ilerlemiş olduğunu ve kendi mühürleri bulunduğunu, yönetim tarzları olduğunu anlıyoruz. 300 metre çapında bir alanda yerleşmişler, dağınık yerleşim var. Kullandıkları taş aletleri, çanak çömleği, birçok şeyi açığa çıkarmış durumdayız. İzmir’in en eski geçmişini öğreneceğiz. Güneydoğu Avrupa’nın, Yunanlıların da büyük oranda köklerinin yattığı yerlerin bu bölgeler olduğunu tahmin ediyoruz. Bornova Ovası’nda, 300 metre çapında, benzer yerleşimlerin yapıldığı üç alan var. Bu alanlar tarih öncesi dönemin yerleşim yerleri.”

Yabancı bilim adamlarının ilgiyle izlediği kazılara Bornova Belediyesi de tam destek veriyor. KAzı sonuçlarından İzmir’in en eski yerleşim alanının Bornova olduğunun öğrenilmesi Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ı heyecanlandırdı:

“Kazı alanının yakınlarına küçük bir müze yapmak istiyoruz. Ayrıca o yıllarda insanların yaşadığı sazdan ottan evlerin benzerleri yapılacak. Yakınlarına ilkel fırınlar inşa edilecek. Neolitik devir öncesi ve sonrası çocuklara, gençlere, bizlere gösterilecek. ‘Kendin yap, kendin öğren’ tarzında o devirleri yaşatan bir mekân oluşturulacak. Bornova’ya gelen yerli veya yabancılar mutlaka görmek isteyecek

Otomobil Lastiklerinin Geri Dönüşümü Nasıl Olur?

ESKİ LASTTİĞİNİZ DOĞAYA KAZANDIRMANIZ MÜMKÜN...

1-Atık lastiklerin parçalanma ve öğütüşüp yeniden kazandırılması işleminin ardından yüzde 73 oranında granül kauçuk malzemesi, yüzde 19 oranında çelik ve tel, yüzde 8 oranında da tekstil malzemesi geri kazanılmaktadır.
2-Geri kazanılan kauçuk granülü, kauçuk yapımında, oyun parkı ve halı saha yapımında, asfalta katılarak otoyol yapımında ve çeşitli karo kaplama işlerinde kullanulmaktadır.
3-Türkiyede her yıl 200 bin ton atık lastik açığa çıkmaktadır.
4-Bu denli yüksek miktardaki lastiğin geri kazanımı sonucunda 146 bin ton kauçuk granülü ve 38 bin ton çelik geri kazanılıyor.
5-bu kadar lastiğin "piroliz" işlemi sonucunda 80 bin litre yağ, 60 bin ton karbon siyahı, 30 bin ton gaz geri kazanılıyor.