Subscribe:

Dekolte Bakımı Güzel Görünümü için Havuçlu Ballı Maske Formülü –Suna Dumankaya


Çok sık miktarda solaryuma girilmesi solaryum ışınlarının dekolte (göğüs) bölgenizin gerilmesine neden olur. Bu gerginliği ortadan kaldıracak nemlendirici doğal formülünü Sn. Suna Dumankaya şöyle anlatıyor:

1 çorba kaşığı taze havuç suyu, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı dekolte bölgenize dikkatlice sürün. Cildiniz bu karışımı hızla emeceğinden, 7 dakika sonra tekrardan hazırlamış olduğunuz doğal cilt maskesini sürün. Bu kez 30 dakika bekleyin. Ardından cildinizi önce ılık, sonra da soğuk suyla yıkayın. Dekolte bölgeniz kısa bir süre sonra rahatlayacak ve daha güzel, nemli bir görünüme kavuşacaktır.

Siz de Sn. Suna Dumankaya “Doğal Güzelliğin Sırları” yazı dizisine sorularınızı sorabilirsiniz…

Mail Adresi: sdumankaya@htgazete.com.tr


Cilt Zımparalama Yöntemi ile Yüz Bakımı-Temizliği

cilt zımparalama yöntemi Yüzünüzdeki sivilceler iyileşme sürecinde cildinizde iz mi bırakıyor? Yüzünüzde yara izleri mi var? O zaman ZIMPARALANIN!!!

Yüzüm Neden Pürüzlü Görünüyor?
Deri yüzeyindeki pürüzlü görünüm, yüz bölgesinde iz bırakarak iyileşen sivilcelerden ya da kabarık yara izlerinden kaynaklanır.

Medikal Uzman Hekim Dr. Jülide Bayçın bu sorunu gidermek için “zımparalama” işlemini öneriyor.

Cilt Zımparalama İşlemi Hakkında Bilgi Vermek Gerekirse...

Uygulaması kolay, geri dönüşü yüksek ve çok pahalı olmayan bir işlemdir. Zımparalama işlemi ciltteki pürüzlü yüzeyleri daha pürüzsüz hale getirmek için uygulanır. Zımparalama işleminin estetik cerrahideki uygulamasına dermabrazyon denir. NASIL UYGULANIR?

Uygulama esnasında derinin en yüzeysel tabakası zımparalanarak soyulur. Soyma işleminin oluşturduğu yüzeysel yara iyileştikten sonra, cilt yüzeyi daha düzgün, daha taze ve gergin olur. Sonuçta pürüzlerin daha hafiflediği bir görünüm ortaya çıkar.

AMELİYAT ŞARTI HER ZAMAN GEREKLİ Mİ?

Anestezi tipi dermabrazyon, uygulanacak alanın genişliğine bağlı olarak değişir. Geniş yüzeylere uygulanacaksa mecburen genel anestezi uygulanır. Uzmanlar 10-15 cm çapından daha küçük yüzeylerde lokal anesteziyi tercih etmektedir.

Ameliyattan sonra aynı gün evinize dönebilirsiniz. Ameliyattan sonra dermabrazyon alanındaki ağrı kendini hafif yanma hissi şeklinde gösterir, bu his çok rahatsız edici şiddette değildir. Çoğu zaman normal bir ağrı kesici ilaç, hissettiğiniz yanma hissini de rahatlıkla giderir. Deri, dermabrazyon ile soyulunca yüzeyde açık bir yara oluşur. Yara, yüzünüz gibi vücudunuzun açıkta kalan bir bölgesinde ise, pansuman ile kapatmadan sadece üzerine önerilecek pomatlardan sürmeniz yeterli olur. Yara vücudunuzun kapalı kalan bir yerinde ise, kıyafetlerin yaraya sürtünerek zarar vermemesi için sargı ya da bandaj ile kapatılması gerekir.

Ses Dalgalarıyla Zayıflama Yöntemi

Ses Dalgarıyla Zatıflama YöntemiSes dalgalarıyla zayıflama yöntemi hakkınd yazılar okumuş olabilirsiniz. Belki bir yakınınızdan duymuş ve ilgi duyduğunuz bu konuyu araştırmak istemişsinizdir. Bu konuda biraz daha kapsamlı bilgi vermek gerekirse…

Yıllardır ses dalgalarıyla yağ hücrelerinin parçalanması hedefleniyor. Bu yüzden bu konu hakkında çok yönlü araştırmalar yapılmaktadır.

Bu araştırmalar kapsamında bugün gelinen son nokta uzman hekimler, ses dalgalarını istenmeyen yağ dokusu gruplarında odaklayarak veya direkt uygulayarak imha etmeyi başarabiliyor. 30-50 kilohertzlik dalga boylarında cilt üzerinde çalışan cihazlar, tam olarak yağ dokusunda odaklanabiliyor. Bunlar yağı kısmen sıvılaştırırken kısmen de yağ hücrelerini patlatarak ortadan kaldırıyor. Bu sonuç her bir seans sonrasında net bir şekilde kendini gösteriyor. 10-15 günde bir toplam 6-8 seans olarak uygulanıyor. Ses dalgaları yardımı ile zayıflama yöntemine bir diyet programı da eşlik ediyor.
Kilo problemi olan kişiler Ses dalgaları yardımı ile zayıflamanız mümkün…

10 Kanser Türünden 4'ü Önlemebilir


10 Kanser Türünden 4’ü Önlenebilir...İşte Önlemler...
Dünya Kanser Araştırma Fonu’nun raporuna göre en çok görülen 12 kanser türünün %39’unun önlenebilir olduğu ortaya çıktı.

Alabileceğini önlemler ile kanserden şu şekilde korunabilir, hastalığın önüne geçebilirsiniz:
  • Ne zayıf ne de kilolu olun.
  • Günde en az yarım saat fiziksel aktivitelerde bulunun.
  • Taze sebze ve meyve tüketin
  • Salam, sucuk, pastırma gibi işlenmiş etleri ve kırmızı et tüketimini mümkün olduğunca en aza indirin.
  • Alkol kullanmayın. Eğer alkol içilecekse erkekler için günde 2 kadeh, kadınlar içinse günde 1 kadehten fazlası önerilmez.
  • Tükettiğiniz tuz miktarını azaltın.
  • Kanser hastası olmadan kanseri önlemek amaçlı ilaç kullanmayın.

Gece Yatmadan Önce Cilt Temizliği Bakımı

Teknoogle olarak bakım ürünleri tanıtımımıza devam ediyoruz. Hiçbir ticari veya başka türden bir ilişkisi olmayan markaları sizlere bu yazı dizimde tanıtmaya devam ediyorum.

Tedavi edici özelliği olan ve dermatolojik ürünleriyle bilinen Valmont’un sahibi Sn. Sophie Vann Guillon Türk kadınlarına güzellik sırları ile ilgili bilgiler vererek ürünlerini tanıttı.

Her kadının günlük rutin bakımı yapması önerilir. Bu bakımın temelini ise cilt temizliği oluşturur.

Kadınların uyanır uyanmaz “Renewing Pack” adlı ürünlerini kullanmalarını tavsiye eden Sn. Gullion, daha sonra Valmont’un L’Elixir des Glaciers serisini kullanmalarını tavsiye etti. Yoğun hava kirliliğinin olduğu büyükşehirlerde cildinizi gece yatmadan önce temizlemeniz gerekmektedir. Böylece gün içinde cildinizdeki gözenekleri kapatan kirleri temizlemiş ve özellikle de bayanlar yapmış oldukları makyajı etkili bir şekilde çıkarmış olacaklardır.

Cildinizi temiz tutmak gerçekten çok önemlidir. Yukarıda bahsi geçen ürünleri alamayan kadınlar en azından ciltlerini temiz tutmaya çalışabilir ve yine ciltlerini nemlendirebilirler.

ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN GÜZELLİK ÖNERİLERİ VE İPUÇLARI

Valmont güzellik ürünlerinin sahibi, çalışan kadınlar için ayrı bir ürün önerir. Çalışan bayanların ciltleri yorgun olacağından kolajen maskesi kullanmaları tavsiye edilir. Bunun için çok güçlü etki sağlayan Valmont’un L’Elixir kremi tavsiye edilir.
Bu yazıyı yazarken Sn. Esra ÇORUH’Un “Güzellik Günlüğü” yazı dizisinden bilgi ve ilham aldım.

Şunu tekrardan belirtmem gerek ki bu ürünler ile hiçbir ilgim olmamak ile beraber kullanmışlığım da yok. Bu yüzden hiçbir sorumluluğu almamak ile beraber kullanan okuyucularımın yorumları sizleri yönlendirmede daha yararlı olacaktır.

Cildimizin Doğal Yapısını ve Sağlamlığını Nasıl Koruruz? Güzel ve Sağlıklı Cilt Görünümü

Özellikle bayanların ciltleri ve cilt bakımı hakkında ne kadar fazla hassas olduğu gözlemlerin arasında yer almıştır. Bu sebeple onlara ciltlerinin doğal yapısını ve sağlamlığını nasıl koruyacağı ve cilt görünümlerinin güzel ve sağlıklı olmasını sağlayacak güzellik ve bakım ipuçlarını hakkında bilgi paylaşacağım.

Güzellik sırlarının başında sağlıklı beslenmek, kalsiyum, magnezyum, vitamin ve mineral içeren besinler tüketmek, iyi uyumak, cildi dinlendirmek, ve en önemlisi çok çok su içmek. Bunların yanı sıra egzersiz yapmak da çok önemlidir. Günde yarım saat yürümek bile yeter.

Valmont Marka Güzellik ve Bakım Ürünleri Hakkında


Valmont marka güzellik ürünleri ile ilgili Sn. Esra Çoruh’un “Güzellik Günlüğü” adlı yazı dizisinde açıklama yapan Valmont’un sahibi Sophie Vann Guillon ürünleri ile ilgili şunları savunuyor.
Valmont ürünlerinin en temel özelliği cilt ve hücre yenilenmesi konusunda gelişmiş olması, onarıcı etkiye sahip olması, tedavi sürecinin hızlı olması ve kaliteli olmasıdır.
DİĞER MARKALARIN ÜRÜNLERİNDEN FARKI NE?

Diğer markalara ait cilt ve bakım ürünlerinden farklı olarak cilt sağlığı birinci planda tutulmaktadır. Böylece Valmont ürünlerini kullanan müşteriler canlı, fresh ve sağlıklı bir cilt elde etmektedirler. Valmont markası hijyen bakımı gibi veya diş fırçalamak, yüze krem sürmek gibi her gün yapılması gereken görevlerin de ötesine gidiyor yani marka bunlardan daha fazlasını içeriyor.

iPhone App Store En Popüler Programlar ve Eklentiler

Türkiyede iphone kullanıcılarının iTunes’a üye olduktan sonra App Store uygulama mağazasından en çok yüklenilen ve kullanılan programların adları şöyle:

Ücretiz: Turkcell Online, Rat on Run (oyun), Timedock (saat), Real Racing GTI (oyun), VideoBabes 24/7

Ücretli: Perfect (web tarayıcı), Radyo, Puff (fotomontaj), Pang Mobile (oyun), Fing (oyun) Ücretli içeriklerde en çok yüklenen uygulamarın fiyatı 0.99 dolara işaret ediyor.

TURKCELL Aranarak Hediye Dakika Kazanma


Diğer operatörlerin “Aran Kazan”, ” Aran Batarya” adı altında bir süredir sürdürmüş oldukları diğer GSM operatörlerinden arandıkça bedava kontör/dakika kazandıran kampanyasına TURKCELL de katıldı.

TURKCELL ARANARAK BEDAVA SMS KAZANMA NASIL OLUR?

ARAN yazıp 2197’ye gönderin bir ay içinde diğer GSM operatörlerinden 120 dakika aranın, Turkcell içi 1 haftalık 1200 SMS kazanın…

Domuz Gribi Aşısının Hangi Yan Etkileri Var?

Yapılan klinik çalışmalarda ve uygulamalarda GSK (GlaxoSmithKline İlaçları) H1N1 aşısının yan etkilerinin kabul edilebilir düzeyde olduğu görülmüş ve aşı Avrupa İlaç Kurumu (EMEA) tarafından kullanım için onaylanmıştır.

En sık karşılaşılan yan etkiler diğer aşı uygulamalarına benzer olarak görülen lokal enjeksiyon yeri semptomları olmuştur. Lokal enjeksiyon yeri ağrısı ve yorgunluk hissi, kırgınlık, kas ve eklem ağrısı sık karşılaşılan yan etkiler olarak bulunmuş, herhangi bir ciddi yan etki ile karşılaşılmamıştır. Hafif düzeyde aşağıdaki yan etkiler görülebilmektedir:

  • Ağrı, kızarma, enjeksiyon bölgesinde kabarma,
  • Bayılma (özellikle yetişkinlerde)
  • Baş ağrısı
  • Adale ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Yüksek ateş

Facebook Çıktı Mertlik Bozuldu

Facebook... Başta Türkiye olmak üzere genç nüfusun ve daha birçok kesimdeki yaş grubunun "sosyal paylaşım platformu" adı altında gün içerisindeki boş zamanını internette harcadığı bir uygulama.

Facebook sitesini öyle bir hala getirmişiz ki sanki "Facebook'da yaşıyoruz". Doğum günleri takvim yapraklarında ya da ajanda da değil de artık orada kayıtlı. Kutlamalar, tebrikler ve hatta hediyeler online olmuş durumda. Düşünceler orada paylaşılıyor siyasi görüşler bile orada tartışılıyor reklamları, probagandası orada yapılıyor. Aşk acıları orada dile getiriliyor sevgiler orada başlıyor... Eee hani normal yaşam?

Sevgilisinden ayrılan, mutlu olan, acı çeken, güldürmeye çalışan orada paylaştığı videolar ile, gruplar ile bunu karşı tarafa ulaştırmaya çalışıyor. Sanki ona duygu ve düşüncelerini belirtmiş de karşısından tepki olarak bir cevap bekleniyor yine bir paylaşım ile...

Seviyorsan gider yüzüne karşı söylersin. Acı çekiyorsan dostun ile sohbet eder teselli bulursun. Pişman isen özür diler bazı şeyleri geri getirmek için çaba harcarsın. Mutlu isen içindeki mutluluğu gözlerindeki ışıltı ile paylaşırsın.

Yüznüze karşı söylenmeyen bir şey size ne kadar samimi gelebilir ki? En önemlisi kafanızdaki "acaba" kuşkularına nasıl cevap bulabilirsiniz ki? Duyguların sıcaklığını, samimiyetini hissedebilir misiniz Facebook'da????

O yüzden Facebook çıktı mertlik bozuldu. İnsanların sevgisine, üzüntüsüne pişmanlığına olan saygısı ve cesareti kalmadı. Her şey online olmuş gibi gözükse de nitekim kalplere dahi sığmayan bu yüzden birileri ile paylaşma gereği duyulan sevgi, pişmanlık, mutluluk, üzüntü internetten yaşanamayacak kadar büyük bir duygulardır.

Yazan: Muharrem S.

Okulda Alınacak Domuz Gribi Önlemleri

Sağlık Bakanlığı domuz gribine karşı okullarda alınacak önlemleri açıkladı:

-Okulda bulunduğunuz ortamı, sınıflarınızı, öğretmen odalarını ve diğer odaları hava akımını sağlayacak şekilde sık sık havalandırın.

-Tokalaşma sonrasında, ellerinizin bütün yüzeylerini ve parmak aralarını su ve sabun ile iyice köpürterek yıkayın. Yıkama süresi en az 20–30 saniye olmalıdır.

-Ellerinizi yıkadıktan sonra, tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulayıp, musluğu bu havlu ile kapatın. Havluyu çöp kutusuna atın.

-Su bulamadığınız durumlarda alkol bazlı el dezenfektanlarını da el temizliği için kullanabilirsiniz.

-El dezenfektanlarını kullanırken elleriniz kuruyuncaya kadar ovun.

-Alışveriş merkezleri, tiyatro, sinema, spor salonu gibi kapalı alanlar ve çok kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçının. Unutmayın; grip hastalığı kişiden kişiye kolay bulaşabilen bir hastalıktır.

-Tokalaşma ve kucaklaşma gibi yakın temasa bir süre ara verin.

-Hasta kişilere çok gerekmedikçe ziyarette bulunmayın.

-Ellerinizle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayın. Mikroplar en çok kirli yüzey ve eşyalara dokunmayla bulaşır.

-Domuz gribine yakalandığınızı düşünüyorsanız çevrenizdekilere bulaştırmamak için evinizden dışarı çıkmayın. Beslenmenize dikkat edin, dengeli beslenin, bol sıvı tüketin. Odanızı sık sık havalandırın, bol bol istirahat edin, doktor tarafından önerilmemiş ilaç kullanmayın.

-Öksürdüğünüzde ya da hapşırdığınızda; ağzınızı ve burnunuzu tek kullanımlık kağıt mendil ya da mendil bulamadığınızda giysinizin kolu ile kapatın.

-Kağıt mendili bir kez kullanın, kullandıktan sonra çöp kutusuna atın ve ellerinizi yıkayın.

-Hijyen kurallarına ek olarak, hasta olmayanlara hastalığınızı bulaştırmamak için çevrenizdekilerle aranızdaki mesafeyi sınırlandırın, maske kullanın.

-Dışarı çıkmanız çok gerekliyse yine maske kullanın.

-Hastalık belirtileriniz geçinceye kadar evde istirahat edin.''