Subscribe:

Gelir Uzmanlığına Yükselme Memur Sınavı


İş hayatında akademik bir kariyer isteyen ya da itibar isteyen memurları sınav telaşı sardı.

Adını pek sık duymadığınızı tahmin ettiğim bir sınav: Gelir Uzmanlığına Memur Sınavı

Merkez ve taşra teşkilatında çalışan yaklaşık 8 bin kişi, gelir uzmanlığına yükselmek için sıkı bir şekilde ders çalışıyor. Hatta ders çalışmak için izine ayrılan memurların sayısı Gelir İdaresi Başkanlığı Dairesinde işleri aksatacak hale geldi.

SINAV TARİHİ NE ZAMAN? AYIN KAÇINDA?


27 Şubat'ta yapılacak sınav sonrasında başarılı olacak personelin maaşı 500 liraya kadar varan miktarda artış gösterecek. Eee maaştaki bu artış günümüz şartları göz önüne getirildiğinde çok iyi bir miktar.

KADROYA ALINACAK MEMUR/KİŞİ SAYISI
Bu kapsamda öncelikli olarak 2 bin 500 kadro tahsis edilirken rakam 5 bine kadar çıkacak.İdare'nin merkez ve taşra teşkilatında gelir uzmanı olmak için memurların ders çalıştığını belirten üst düzey bir yetkili, "Sınavı kazanmak için yoğun bir ders çalışma temposu yaşanıyor. Bu da verimliliği az da olsa etkiliyor. Hatta birçok personelimiz iş çıkışında kursa bile gidiyor." dedi. İdare'nin Kasım 2009 itibarıyla bin 328'i merkezde olmak üzere toplam çalışan sayısı 41 bin 642. GİB'de görev yapan memur ve diğer personel sayısı 27 bin 656. Gelir uzmanı sayısı ise 6 bin 81.

Vajinal/Genital Sigil-Siğil Oluşumunun Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Vajinal Sigil (ya da Siğil) kadın hastalıklarından biridir. Ancak genital bölgede sigil oluşumu erkek bireylerde de görülmektedir.


Sigiller Neden Oluşur?

Sigillerin oluşma nedenlerinin başında Cinsel birleşme gelmektedir. Hijyen olmayan bireylerin ya da hijyen olmayan bir ortamda gerçekleştirilmesi sigil oluşumunu tetikleyebilir. Burada sigil erkek bireyden kadın bireye de geçebilmektedir.


Siğill oluşumuna neden olan bir ikinci etken ise hijyenik olmayan ağdadır.

Gördüğünüz gibi asıl sebepler hijyene yani temizliğe dayanmaktadır. Bu konuda eşlerin karşılıklı olarak hassas olması gerekmektedir.


NAASIL TEDAVİ EDİLİR?

Öncelikli olarak uzman bir hekime görünmeniz şarttır. Doktorunuzun da söyleyeceği üzere lazer ile yakma tedavisi uygulanarak siğil oluşumunun önüne geçilmektedir. Ayrıca kullanmanızı önereceği bir ilaç da lazer tedavisinden sonra tarafınızca uygulanmaktadır.


NOT: Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır. Doktor tavsiyesi olmadan hiç bir bilgiyi kendi başınıza uygulamayın.

Vodafone "İl Haber Paketi" SMS/Mesaj Aboneliği Nasıl Yapılır?

Vodafone, "İl Haber PAketi" adlı yeni servisini kullanıcılarına duyurdu. Servis, adından da anlaşılacağı üzere abonenin şehri ile ilgili haberleri, gelişmeleri SMS/Kısa MEsaj ile bildiren bir servis, Kişinin memleketi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri öğrenme açısından yararlı bir servis olduğunu düşünüyorum.

Hangi İller Var?

Şunu belirtmek gerekir ki başlangıç olarak sadece 11 il için hazırlanmış bir kampanyadır. Kampanya dahilindeki iller ise şöyle:

Türkiye’de ilk kez sunulan Vodafone İl Haber Paketi ilk aşamada Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun ve Şanlıurfa illerini kapsıyor. Vodafone abonelerinden başka illerin özel haberlerinin de pakete dahil olması yolunda talep gelmesi halinde, İl Haber Paketi yeni illeri kapsayacak şekilde genişleyecek.

İL HABER PAKETİ ABONELİĞİ NASIL YAPILIR? HANGİ NUMARAYA/KAÇA MESAJ ATILMASI GEREKİR?

Haber Paketi’nden yararlanmak isteyen Vodafone abonelerinin 7070 SMS servis numarasına ABONE ILHABER ILPLAKA KODU yazmaları yeterli. Örneğin, Adana için haber paketinden yararlanmak isteyen bir abone, “ABONE ILHABER 01” yazdığı takdirde Adana’yla ilgili özel bilgi ve haberleri alabilecek.

''Win32/Zimuse.A/B" Virüsü Nedir? Nasıl Yayılır-Silinir?


Uzmanlar virüs uyarısında bulundu. Sizin de Bilgisayarınız risk altında olabilir.

Zimuse adlı solucan bilgisayarlar için büyük tehdit oluşturmaya başladı. Öncekeri Doğu Avrupa'daki bazı motosiklet kulübü üyelerine zarar vermek amacıyla yazılan ''Zimuse'' adlı solucan, hedefinin dışına taşarak hızla yayılarak dünyadaki tüm bilgisayarları tehdit etmeye başladı.

Kaliteli virüs programlarından Eset'ten yapılan açıklamaya göre, ''Win32/Zimuse.A'' ve ''Win32/Zimuse.B'' olmak üzere iki versiyonu bulunan bu solucan, tüm disklerin Master Boot Record üzerine kendi verisini yazıyor ve diskin üzerindeki veriye erişimi engelliyor. Bilgisayara bulaştıktan 7 veya 10 gün sonra aktive olan solucan, zeka (IQ) testi görünümünde ya da USB bellekler yoluyla yayılıyor.

Açıklamaya göre, Zimuse solucanı, Doğu Avrupa'daki bilgisayar tehditlerinin %90;ını oluşturur hale geldi. Burada da durmayan solucan ile ilgili son olarak tespit edilen en yüksek etkilenme oranı ise Amerika Birleşik Devletlerinde. Bunu Slovakya, Tayland, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

VİRÜS NASIL YAYILIYOR
Solucan yayılabilmek için iki yöntem kullanıyor. Kendi kendine açılabilir ZIP dosyası ya da IQ testi olarak legal internet sitelerinin içine gizleniyor ya da USB bellekler gibi çıkarılabilir medyalar aracılığı ile yayılıyor. Hızlı yayılımında USB aygıtların rolü büyük. Solucan diskin içerisindeki veriyi şifreleyerek erişimi engellemek gibi bir yaklaşım sergilemiyor, bunun yerine fiziksel diskin MBR;sini (Master Boot Record) bozarak dosyalara erişimi tamamen imkansız kılıyor.

Bu güne kadar solucanın iki versiyonu olan Win32/Zimuse.A ve Win32/Zimuse.B yayılım ve aktivasyon zamanlaması açısından farklı yollar izledi. A versiyonu USB ile dağılıp aktive olmak için 10 gün beklerken, B versiyonu bulaştıktan 7 gün sonra aktive oluyor. Dahası B varyantında zarar vermeye başlaması için geçen zaman da 40 günden 20 güne inmiş durumda.

ZİMUSE VİRÜSÜ NASIL SİLİNİR? HANGİ PROGRAM SİLER?
Doğru temizleme yöntemi kullanılmaz ise solucan anında zarar vermeye başlıyor. ESET;e göre bu tamı tamına bir bombayı etkisiz hale getirebilmek için hangi kabloyu kesmeniz gerektiği gibi kritik bir karar.

ESETNOD32, Antivirus ve ESET Smart Security kullanıcıları bu tehdide karşı korunuyor. ESET yine de kullanıcılarını herhangi bir aksilik olasılığına karşın, önemli verilerinizi yedeklemeniz konusunda uyarıyor.
Eset ayrıca Zimuse Temizlere Aracını yayınladı. Program www.eset.eu/download/ezimuse-remover adresinden indirilebilirsiniz.

Televizyondaki Görüntüyü Cep Telefonuna Taşıma, Aktarma,Kaydetme Cihazı


Telvizyon dünyası ile aranız iyiyse bu yazım tam size göre. Çünkü anlatacağım bu aparat ile televizyondaki yayınları, programları, dizileri doğrudan cep telefonuna kayıt edebileceksiniz.

Televizyon yayınlarını doğrudan hafıza kartınıza kaydedin...

SanDisk V-Mate adlı cihaz ile diğer DVD kaydedicilerin aksine yayınları doğrudan bellek kartınıza kayıt ediyor. Ayrıca yayınlar mobil cihazlara (cep telefonu gibi...) uygun format ve boyuta otomatik olarak kendisi geitiriyor.

SanDisk imzalı bu cihaz ile cep telefonunuzdan ya da kişisel medya oynatıcınızdan çıkarmış olduğunuz bellek kartını V-Mate cihazına takacaksınız ve televizyon başta olmak üzere yayın kaynağından yüklemek istediğiniz program, dizi v.b. yayın akışını hafıza kartına çevirme işlemi olmadan yükleyecek ve tekrardan mobil cihazınıza takarak kullanabileceksiniz.

Karnı Tok Tutan Örnek Kahvaltılıklar Hangileri?

Sağlıklı yaşam kavramı, kadınlarda zayıf, ince beden (bayanların tabiri ile fit) görünümüne sahip olmak şeklinde yorumlanmaktadır. Bu bağlamda kilo verme eğilimleri kadınlarda çok çok fazladır. Kadınların bu düşüncesine yönelik "Tok Tutan Kahvaltılıklar" başlığı altında bir yazı yazma düşüncesi Uzman diyetisyen Dilara Koçak'ın yazılarından birini okurken oluştu.


"İştahımı nasıl keserim?" diye soranlardan mısınız?

MİDEYİ/KARNI TOK TUTAN KAHVALTILIKLAR HANGİLERİDİR?
  • Kahvaltılık tahıl gevreği (şekersiz, yağ oranı düşük) ile az yağlı süt

  • 1 Bardak süt ve meyve

  • 1 Bardak kefir, yağsız kraker (tam tahıl veya kepekli)

  • 1 kutu yoğurt ve 2 kuru kayısı

  • 1 Bardak süt, yarım muz, 10 badem veya fındık

  • Tost (yağsız)

  • Yumurta, ekmek, domates, salatalık, yeşil biber

  • Peynir, ekmek, zeytin domates, salatalık, biber v.b.

Yukarıdaki her bir seçenek ayrı ayrı kahvaltı menusu olma özelliğine sahiptir. Yani "Bu sabah kahvaltıda midemi tok tutacak ne yiyebilirim?" diye kendi kendinize soruyorsanız yukarıdaki kahvaştı seçeneklerinden birini uygulayabilirsiniz. Böylece açlık hissetmeden gün geçirebileceksiniz.

AVATAR Filminin Yönetmeni Kim? Adı NE?


Sinema dünyasına balyoz gibi giriş yapan film "Avatar" vizyona girmeden konuşulmaya, ses getirmeye başladı. Seyirci karşısında çıktıktan sonra ise çok daha büyük ilgiye, hasılata ve popülerliğe ulaştı.Peki ama bu muhteşem filmi kim yönetti?


AVATAR FİLMİNİN YÖNETMENİ KİM?ADI NE?


İşte sizi şaşırtacak bir bilgi. Sinema dünyasını sallayan Avatar filminin yönetmeni ile Titanic filminin yönetmeni aynı. O iki muhteşem filmde yönetmen koltuğunda imzası bulunan başarılı sinemacının adı ise: James Cameron

@hotmail.com.tr uznatılı isime özel mail-kullanıcı-MSN adı var mı?

MSN adresi olmayanınız yoktur herhalde. Ancak eski hotmail kullanıcıları şunu bilir ki msn adreslerinin uzantıları ....@hotmail.com dur. Ancak Hotmail "@hotmail.com" uzantılı e-posta,MSN adresi almakta mümkün.

Çok geç kalmadan doğrudan isminize ait kullanıcı adlarını alabilirsiniz. "-", "_", "rakam" gibi gereksiz karakterleri kullanmanıza gerektirmeyen bir e-posta istemez misiniz?

Çok geç kalmadan buradan isminize özel yeni MSN adresinizi alabilirsiniz.

Zuhal Topal Konuk-Ziyaretçi Nasıl Kovdu?Startv Kovma VİDEO İzle

Televizyon kanallarının evlenme programlarına olan ilgisi ile artan reytingler şaşırılacak bir olaya tanık oldu.

Star TV’de yayınlanan ve Zuhal Topal’ın sunuduğu İzdivaç programında sinirler gerildi. Ankara’dan programa katılan 29 yaşındaki Ümnihan Hanım’ın tavrı karşısında şaşkına dönen Zuhal Topal konuğunu yayından kovdu. Ümnihan Hanım’ı anons edip sahneye alan Topal, genç bayana övgüler dizerken, Ümnihan Hanım’ın el hareketi Topal’ı şaşkına çevirdi. Ardından 35-50 yaş arası baylara talip olduğunu söyleyen genç hanımI programın müdavimi Cemal Abi eleştirilerince Ümnihan Hanım sinirlendi. Bunun üzerine araya girip genç bayanı uyaran Topal reklama gitti. Reklam dönüşü ise Ümnihal Hanım stüdyoda yoktu ve Zuhal Topal günün "anlam" ve "önemini" taışıyan buir konuşma yaptı.

Konuğu (ziyaretçiyi) kovduğu sahneyi Hürriyet WebTV sayesinde aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


Bademcik Görevi Nedir? Vücutta Ne İşe Yarar?

Bademcik vücutta ne işe yarar? Geniz etinin bademcikten farkı nedir?

Bademcikler (Tonsil) ve geniz eti (Adenoid) vücudun bağışıklık sisteminde rol alan, lenfosit üretmekle görevli lenfoid dokulardır. Bademcikler boğaz girişinde dil kökünün iki yanında, geniz eti ise nasofarenks denilen burun arkasındaki geniz bölgesinde yer alır. Bademcik ve geniz eti tarafından üretilen lenfositler ve antikorlar lokal bağışıklık sisteminde sadece yardımcı bir role sahiptirler, ana rolde ise mukozal immünglobülinler ve sistemik üretilen lenfositler rol oynar. Bademcikler bir kapsülle sarılıdır ve yutak kaslarına bu kapsülle bağlanırlar, geniz etinin ise bir kapsülü yoktur ve geniz bölgesinde dokuların üzerinde yer alır.

Anadaolu'nun Kayıp Şarkılarını Dinle-Lost Songs of Anatolia

Anadaolu insanımın kültürünü birinci ağızdan yanısıtan belgesel tadında bir şarkıdır.

Antik kültürleri, imparatorlukları, mitolojileri ve yaşanmış görkemiyle dünyada eşi benzeri olmayan Anadolu’nun 10 binyılı aşan bir geçmişten kalma egzotik mekanları ve insanları arasında yaşanan bir müzikal yolculuk.
Anadolu'nun Kayıp Şarkılar (Lost Songs of Anatolia) şarkısı Nezih Ünen yapımıdır...



Film Hakkında Biraz Bilgi Vermek Gerekirse

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, bir müzikal-balgesel olarak belki de türünün ilk örneği: Anadolu halkının kendi mekanında ve provasız kaydedilen otantik performansları, 20 benzersiz şarkı halinde yeniden düzenlenirken bazıları ise orijinal halinde bırakıldı.

Bu yolculuk, müzik ve kültürün nasıl olup da hayat, coğrafya ve çalışma ortamından türediğini gözler önüne sererken, Anadolu’nun zengin kültürleri de müzik, dans ve ritüeller temelinde keşfediliyor. Bu insanları saran ve yaşam biçimlerini etkileyen büyüleyici çevre de filmin şiirsel anlatımına katkıda bulunuyor.

Yapım

Çalışmalara 2002 yılında başlandı. Filmin yapım sürecinde Anadolu iki defa tamamen gezildi. Daha sonra da çeşitli yerlere defalarca çekim için gidildi.
  • Toplam 350 saatten fazla çekim yapıldı.
  • Tüm araçlar toplam 40.000 km üzerinde yol kat etti (yaklaşık olarak bir dünya turu).
  • 121 ayrı mekanda 133 performans çekildi. Bunlardan 43 adedi filmde yer aldı.
  • Montaj 4 yıl sürdü.
  • Müziklerin düzenlemesi 3 yıl sürdü.
  • Filmin yapımı toplam 5 yıl sürdü.
Filmde yer alan Yöreler-Kültürler

Çekimler Anadolu’nun bütün bölgelerini kapsadı. Bunlar arasından yapılan zorlu seçimler sonucunda filmde yer alacak olanlar seçildi. Özetle:
  • Düzce’de Çerkes Oyunları
  • Tokat’ta Semah ve türkü
  • Trabzon’da Horon
  • Rize’de Hemşin Türküleri ve Atma Türkü
  • Artvin’de Çoksesli Gürcü Şarkıları
  • Kars’ta Aşık Atışması ve Çoban’ın Aşk Şarkısı
  • Bingöl’de Kartal Dansı
  • Tunceli’de Bektaşi Türkü
  • Muşta Dengbej
  • Diyarbakır’da pamuk işçilerinin İş Şarkısı
  • Mardin’de Süryani İlahileri
  • Midyat’ta halk şarkıları ve Harran’dan görüntüler
  • Urfa’da Gazel
  • Gaziantep’te Barak Havası
  • Hatay’da ipek üreticisinin İş Şarkısı
  • Silifke’de türkü ve Kırtıl Semahı
  • Kırıkkale’de Bozlak
  • Denizli’de Karacaoğlan Türküsü ve Zeybek
  • Burdur’da Yörük Kemane ve Sipsi ile Aşık-Maşuk Oyunu
  • Muğla’da Roman Davul-Zurna
  • Bursa’da Kılıç Kalkan
  • İstanbul’da çekilen Ermeni ve Rum Şarkıları ile,
  • Semah yapan dervişler

Google Hisse Satışı Planı


Hem arama motorlarının hem de internet dünyasının bir numaralı dev şirketi GOOGLE'un hiise satacağı haberi ile karşılaşacağını umar mıydınız?

Google kurucuları, 5 yıl içerisinde 5.5 milyar dolar değerinde 10 milyon adet Google hissesini satma kararı aldıklarını açıkladılar.

Arama motoru devi Google'ın kurucuları, 5 sene içerisinde şirketin 10 milyon hissesini satmayı planlıyor.

Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, 5 sene içerisinde Google'a ait 10 milyon hisseyi elden çıkarmayı planlıyor.

Gmail, Google Docs ve Google Translate gibi birçok servisiyle geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve 2006 yılında YouTube portalını da satın alan Google'ın 10 milyon hissesinin değeri ise 2.75 milyar doları buluyor.

10 milyon hissenin satılmasının ardından Google'da 47.7 milyon hisseye sahip olacak olan Page ve Brin, 2014 yılına kadar ellerindeki bu hisseleri çıkarmayı planlıyor. Google'ın bugün için toplamda 57.7 milyon hissesi bulunuyor.

New Yorkda 5 Minare-Fragman İzle-2010-Mahsun Kırmızıgül Son Film

Sinema hayatında başarılı eserler çıkaran Mahsun Kırmızıgül, son sinema filmi New York'da 5 Minarefilmi ile ses getireceğe benziyor.

Film 2010 yılının yanısıra 2011 ylında da vizyona girebilir.

Filmin fragmanını izlemeden önce film hakkında biraz bilgi vereyim.

  • Tür:Aksiyon, Dram, Komedi, Macera
  • Yönetmen:Mahsun Kırmızıgül
  • Senaryo:Mahsun Kırmızıgül
  • Yapımcı:Mahsun Kırmızıgül, Murat Tokat
  • Müzik:Mahsun Kırmızıgül, Yıldıray Gürgen
MAHSUN KIRMIZIGÜL 2010 FİLMİ" NEWYORK'DA 5 MİNARE" FRAGMAN İZLE

Ece Temelkuran HABERTÜRK Gazetesi Köşe Yazıları-Makaleleri

Ece Temelkuran Köşe Yazısı MakaleGazetecilik anlamında bir hayli hızlı yol alan Habertürk, piyaEce Temelkuran sadaki kaliteli yazarları gazete bünyesine toplamaya devam ediyor.

Fikirleri ve fikirlerini savunuş şekli ile büyük beğeni ile okunan yazar Ece Temelkuran Habertürk gazatesinde makaleleri ile köşeleri süsleyecek.

Gazete HABERTÜRK güçlü yazar kadrosuna yeni bir isim daha ekledi. Uzun yıllar Milliyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan başarılı gazeteci, yazar, romancı Ece Temelkuran artık Gazete HABERTÜRK'te. Gazete HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ile el sıkışan Ece Temelkuran şubat ayından itibaren Gazete HABERTÜRK'te günlük köşe yazılarına başlıyor. Gazeteci Temelkuran'ın yakın zamanda yazdığı 'Muz Sesleri' romanı kısa sürede 'en çok satanlar' listesinde üst sıralara tırmandı.

Kanal D Hanımın Çiftliği Dizisi Nerede Çekiliyor

Kanal D son yıllarda dizi başarısında hızlı bir çıkış yaşadı. Şüphesiz reyting yükselişi sağlayan bu dizilerden biri de "Hanımın Çiftliği"...

Eski yıllardan kalma evler arabalar, elbiseler, yollar,.. dekorları ile çekilen dizi hakkında merak edilen şeylerden biri de hangi ilde-nerede çekildiği konusunda...

Kanal D Hanımın Çiftliği Dizisi Nerede Çekiliyor

Kanal D'nin yeni dizilerinden biri olan Hanımın Çiftliği Adana'da çekiliyor.

Çiftlik inşa etmek için Karaahmetli Köyü’nde 250 dönümlük arsa kiralandı. İddialara göre; Galatasaray’ın eski futbolcularından Hasan Şaş’ın, dizi ekibine plato kurmaları için arsayı kiraladığı söylendi.

Caiz Olmayan Cep Telefonu Zil Sesleri ve Melodiler

"Hangi zil sesi ve melodileri dinimizce caiz değil?" bu başlık kimi müslümanların merak ettiği bir konu kimilerinin ise anlam veremediği bir durum. İşin aslı şöyle:

Mısır Müftüsü, cep telefonlarında zil sesi olarak Kuran ayetleri ya da ezanın kullanılmasının uygun olmadığı yönünde fetva verdi.

Müftü Ali Gomaa'nın, cep telefonunda zil sesi olarak Kuran ayetleri ya da ezanın kullanılmasının Allah'ın adının kutsallığına hürmetsizlik olduğu gerekçesiyle bu fetvayı verdiği bildirildi.

Gomaa yaptığı açıklamada, ''İbadet ve dua ederken okunması gereken Kur'an-ı Kerim ayetlerinin ya da ezanın cep telefonlarında zil sesi olarak kullanılması ayetlerin kutsallığına halel getireceğini söyledi ve Kuran'ın kutsallığına hürmet edilmesi gerektiği kaydetti.

Gomaa, dini zil sesi isteyen Müslümanlara cep telefonlarına ilahi yüklemelerini tavsiye etti.

Bakalım ülkemiz din adamlarından cep telefonu ve zil sesi hakkındaki caizlik, dinimizce uygunluk konusunda nasıl bir açıklama gelecek...

EQ Duygusal Zeka Testi Değerlendirme Soruları-Cevapları



Takipçilerim hatırlayacaklardır.Blogumda daha önce de birtakım testler ve vilgiler paylaşmıştım:





Siz de bu ilginç testi duyar duymaz EO testi yapmak isteyecek ve sorularını merak edeceksiniz.

TEST ÖLÇÜMÜ UYGULAMASI NASIL YAPILIR?
Yapmanız gereken yönergeler çok basit. Aşağıdaki yer alan durum cümlelerini kendinize göre değerlendirip numaralar ile puan veriyorsunuz.

Önce 1,3,4.5 ve 8 numaralı sorulara verdiğiniz puanlan toplayın. Bu puandan 2, 6, 7, 9 ve 10 numaralı sorular sonucunda elde ettiğiniz puanı çıkarın

1 - Ne hissettiğimi çok iyi biliyorum.

  • a) Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    2- Duygularımı hiçbir zaman tam olarak diğer insanlara tarif edemiyorum.
  • a) Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    3- Ruhsal durumumun değiştiğinin her zaman farkındayım.

  • a) Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    4- Duygusal durumlarda vücudumdaki değişiklikleri fark ediyorum.
  • a)Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    5- Eğer sinirlenmeye ve kızmaya başlarsam bunu karşımdakine söylerim.

  • a) Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    6- Ruhsal durumumun değiştiğini karşımdakiler ben anlatmadan fark eder.

  • a)Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    7- Duygu ve düşüncelerime çok dikkat etmem.
  • a)Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    8- Duygularımı her zaman dinlerim.
  • a) Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    9- Duygusal reaksiyonlarım beni bile şaşırtıyor.
  • a)Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    10-Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum.

  • a) Kesinlikle yanlış=1 b) Nadiren doğru=2 c) Bazen doğru=3 d) Genellikle doğru=4 e) Her zaman doğru=5

    DEĞERLENDİRME ve SONUÇLARI ÖĞRENME

    15 ve üzeri: Pekiyi
    Duygularınıza kulak veriyorsunuz. Fiziksel ve psikolojik değişikliklerinizi hemen fark ediyorsunuz.

    10–14 arası: İyi
    Duygulannıza dinliyor ve genellikle kendinizdeki fiziksel ve psikolojik değişikliklerin farkına varıyorsunuz. Öneri: Gün içinde duygusal değişimlerinizi not alın ve daha sonra bunlan analiz etmeyi deneyin.

    1–9 arası: Orta
    Duygulannızın genelde farkında değilsiniz. Duygularınızın değiştiğini etrafınızdaki kişiler sizden önce fark ediyor. Öneri: Vücudunuzu dinleyin ve değişiklikleri fark etmeye çalışın. Örneğin korktuğunuz zaman midenize kramp mı girdiğine ya da boğazınızın mı kuruduğuna dikkat edin.

    8 ve aşağısı: Kötü
    Duygu ve düşüncelerinizi hiç dinlemiyorsunuz. Duygusal reaksiyonlar veriyor ve verdiğiniz bu reaksiyonlara şaşırıyorsunuz.

    Öneri: Etrafınızdaki kişilerden duygularınızı nasıl kontrol edebileceğiniz konusunda öneriler alın. Kendi duygularınıza daha fazla kulak verin.

PQ Haz Testi Ölçümü Yapma Soruları-Cevapları

Sizler ile daha önce BU SAYFADA Duygusal ve Analitik Zekanızı ölçmeye yönelik 3 soru paylaşmıştım. Şimdi ise bambaşka bir test ile karşınızdayım.

IQ testini duymayanınız yoktur herhalde. Bir de EQ testi var gündemde şu sıralar. Ancak benim sizlere anlatacağım test çok başka. Adı: PQ Testi

PQ TESTİ VE AMACI NEDİR?

PQ Testi Haz Ölçmeye yönelik bir testtir.

Bob Hurling zeka ölçümü IQ gibi, duygusal zeka ölçümü EQ gibi, insanın haz eşiğinin de ölçülebileceğini söyleyen bir bilim adamı. Bu sebeple de PQ’yü, yani Pleasure Quotient’ı geliştirmiş.

20 yıldır pozitif psikoloji alanında çalışıyor, insanları mutlu eden şeyleri araştırıyor. Bugüne kadar sayısız araştırma yöneten Hurling, Magnum’un Haz Zirvesi için İstanbul’daydı. Gelirken beraberinde PQ’yu ölçerken kullandığı testi de getirdi. Test bugün Magnum’un internet sitesinden (http://www.magnum.com.tr/) Türkçe olarak yayınlanmaya başlıyor.

İşte hazzın profesöründen hayattan zevk almanın püf noktaları.

ON TANE HAZ ODAĞI VAR

Haz kendini iyi hissetmektir. Yani son derece sübjektif bir konu. Benim haz aldığım şeylerle sizinkiler birbirinden çok farklı. Bu sebeple litaratürde çok farklı haz türleri var. Tat almaktan bir hedefi gerçekleştirmeye kadar... On tane haz odağı belirledik. Bunların bazıları fiziksel, bazıları ruhsal. İlk beşi beş temel duyu organımız: Görme, duyma, koku, tat ve dokunma. Diğer beş ise: başarı, heyecan, sosyalleşme, uyarılma ve rahatlama hazzı.

MAKSİMUM HAZ İÇİN 4 İPUCU

IQ çok uzun zamandır var. PQ çok yeni, daha bu maceranın başındayız. Ama potansiyelin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. İnsanlar hayattan aldıkları hazların önemini anladıkça PQ, IQ’dan daha önemli bir hale gelecek. Aldığınız hazzı dört katına çıkarmak için dört önemli ipucu vermek istiyorum. Size haz veren aktiviteyi yapmadan önce mutlaka hayalini kurun. Aktiviteyi yaparken asla acele etmeyin, tadını çıkarın. Sona erdikten sonra geriye dönün ve hatırlayın. Dördüncüsü mutlaka sevdiklerinizle paylaşın.

DÜNYANIN HAZ BANKASI

Çok uzun zamandır bu test üstünde çalışıyorum. İnsanların nasıl mutlu olduğunu araştırmak benim işim. Ama sekiz ay önce Magnum’la ortak bir çalışma yapmaya karar verince her şey daha bir netlik kazandı. Global bir araştırmayı başlatmış olduk. Hazırladığımız haz testini dünyanın dört bir yanından binlerce insan çözecek, hem kendi PQ’larını ölçecekler, yorumları okuyacaklar, hem de bize çok sağlam bir veri tabanı oluşturacaklar.

İÇ SESİNİZİ DİNLEYİN

Hayatta denge çok önemli bir unsur. Bir aktiviteyi yaparken acaba haz alıyor muyum diye sorgulamak çok yanlış olur. Rahatlamak da çok önemli. Her zaman iç sesinizi dinleyin. Unutmayın ki bazen sadece arkanıza yaslanıp, gözlerinizi havaya dikerek bile rahatlayabilirsiniz. Rahatlamak bir hazdır.

HAZLARI AYIRMAK KOLAY DEĞİL

Hayatta birçok haz iç içe. Başarı hazzı, heyecan hazzından kolay kolay ayrılamaz mesela. Ama biz bu testte haz noktalarımızı keskin çizgilerle ayırıyoruz. Diyelim ki iki konuda birbirine çok yakınsınız, başabaş gidiyorsunuz. Ona göre daha ayırt edici sorular sorarak hangi alandan daha çok zevk aldığınızı belirliyoruz. Bu kişiden kişiye değişeceği için ipucu veremem ama bir haz noktasına odaklanmamalarını öneririm. Hayata alıştığınızın dışında yaklaşmak size başlı başına bir haz getirecektir.

DÜŞÜK HAZ EŞİĞİ DAHA AVANTAJLI

Eğer haz eşiği düşükse aslında bu daha avantajlı. Çünkü haz eşiğinizi genişletecek çok potansiyeliniz var demek. Tam tersi durumda ise iki şey yapılmalı. Kendinizi tebrik etmeli ve farklı alanlarda yeni tatminler bulmalısınız. Aynı şeyi tekrar tekrar yaptığınızda daha az haz vermeye başlıyor, çünkü alışıyoruz. Buradaki asıl ipucu farklı şeyler yapmak. Ya da aynı şeyi yapsanız bile olaya farklı yaklaşmak. Sapkın bir şey yapmanıza gerek yok. Hayatın her dakikasının yeni ve farklı tecrübelere gebe olduğunu unutmayın yeter.

Kaynak:Hürriyet

Duygusal Zeka ve Analitik Zeka Ölçümü Test Soruları

Zeka Testi denilince her ne kadar akla IQ testi gelse de insanların sahip oldukları zeka birden fazladır. Analitik zeka, duygusal zeka, sanatsal zeka, düşünsel zeka,... gibi birçok çeşidi insanoğlundan mevcuttur.

Bu yazım tüm zeka çeşitlerini kapsamayıp sadece Duygusal ve Analitik Zeka'yı Ölçmede kullanılmaktadır.

Soruları Amerikalı Bilim Adamları hazırlamış olup bu 3 soru ile ölçüm yapmanın mümkün olduklarını açıklamışlardır.

İş başvurularında adayların sabrını, ileri görüşlülüğünü ve karar verme
yeteneğini ölçen bu sorular şirketler tarafından uygulamaya konuldu.
  • Bir raket ve bir top 1 dolar 10 sente satılmaktadır. Raketin fiyatı
    topun fiyatından 1 dolar fazlaysa top kaça satılmaktadır?

  • 5 makinenın 5 civatayı üretmesi 5 dakika sürmektedir. 100 makine 100
    civatayı kaç dakikada üretir ?
  • Bir göldeki yosunlar her gün 2 katı kadar büyümektedir.Göl48 gün
    içinde tamamen yosunla kaplanıyor. Gölün yarısının yosunla kaplanması
    kaç gün sürer?

    SİZİN CEVABINIZ NEDİR?

Buzlu Otomobil Camına Kar Süpürme Buz Eritme Makinesi

Sabah erkenden kalkıp otomobilleri ile işe gitmek için arabalarının yanlarına giden şoförleri gece soğuktan donmuş ya da kar ile kaplanmış otomobil camları hep uğraştırmıştır.

Araçların ön camındaki buz veya karı eritmek için kimileri sıcak su kullanırken kimileri araçlarını bir süre çalışır vaziyette tutarlar. Ancak artık bu eskiden kalma yöntemler geri kaldı.

Nasıl ki kış aylarında araçlarınızda zincir taşıyorsanız artık birer tane de Cordless Heated Car Screen Scaper bulundurmak isteyeceksiniz.

Buzlu Oto Camlarına Çözüm: Cordless Heated Car Screen Scaper

Çalışma prensibi ısı ile buz eritmeye dayanıyor. Yani nasıl ki süpürgeler hava çekiyor bu makine de sıcak havayı üflüyor. Saç kurutma makinesi gibi düşünülebilir.

Google Takımların CANLI Maç Sonuçlarını ve Karşılaşma Bilgilerini Öğrenme

Google hizmette sınır tanımıyor.

Google'a girip de bir şeyler aratmayanınız yok. Ben de sıradan bir aram işlemini başlatmak için Google anasayfası açtım."Galatasaray" yazıp arattığımda ilginç bir şekilde ilk sırada "Galatasaray'ın önümüzdeki haftalarda kaşılaşacağı maçlar ve takımları" gösteriyordu.Nasıl mı?


Bu şekilde basit bir google araması yaparak takımızın hangi tarihte ve saatte hangi takım ile karşılaşacağını öğrenebilirsiniz... Ek bilgi olarak şunu da belirtmek isterim ki eğer maç oynanıyorsa maç skorunu da canlı olarak görmeniz mümkün.

Google'un bu servisi fanatikleri sevindireğe benziyor...

Maç sonuçları ve canlı skorları öğrenme imkanı veren bu Google servisi en hızlı öğrenme yolu olması nedeniyler diğer servis ve sitelerden üstündür benim gözümde.

Hemen siz de bir GOOGLE FUTBOL TAKIMI MAÇ ARAMASI yapabilirsiniz...

Audi A8 Nvidia Gösterge Paneli

Audi A8 Nvidia Gösterge Paneli

Muhteşem tasarıma sahip AUDİ marka otomobillere yine kendisi gibi muhteşem gösterge paneli ekleniyor…

Audi’nin yeni A8 modeli araçlarında çok tanıdık ve bir o kadar da ilginç bir markanın adı var: Nvidia

Audi , Nvidia ile yaptığı anlaşma sonucu 2011 yılında piyasaya sürülecek A8 modellerinde Tegra 2 çipseti/işlemciyi kullanacağını duyurdu.

Tegra 2'li ön panellerle birlikte A8'lere navigasyon, Google Earth ve internet üzerinden arama yapma özellikleri gelecek. Google Earth'ün düzgün bir şekilde görüntülenmesi bu çipset ile sağlanacak.
RESİM:

Dokunmatik-Touchpad Ekranlı Gitar VİDEO

touchpad dokunmatik gitar Dokunmatik terimi sınır tanımayor. İleride hayatmızın bir çok alanına girme eğiliminde olan "dokunmatik (touchpad)" müzik dünyasına girdi dersek ne dersiniz...

Telleri olmayan, akort derdi bulunmayan dokunmatik çalınan gitar...

Misa Digital firmasının ürettiği bu gitarda sesi normalde perdelerin bulunması gereken yerde bulunan bir dokunmatik ekran ile kontrol ediyorsunuz. Bu ekran elbette multi tuoch screen yani çoklu dokunmayı destekliyor. Ayrıca gitar Linux 2.6.31 çekirdeği üzerine geliştirilmiş. Ses çıkışını sağlayan ise basit bir MIDI ses modülü. Misa’nın Dijital Gitar’ı aynı zamanda bir ethernet portuda barındırıyor. Bunun anlamı SSH server desteği buda uzaktan bağlantı ile çalışma imkanı sunuyor.

DOKUNMATİK GİTAR-VİDEO İZLE

Facebook Hayran Sayfası Online Kişi Sayacı Ekleme

Malumunuz facebook popülerliği anlamsız bir yükelişte... Facebook profillerinde çıkan uygulamalar, tanıtılan eklentiler günden güne artıyor.

sosyal paylaşım platformu Facebook da moda diye betimleyeceğim bir şey de "Hayran Sayfası" oluşturma, Kullanıcılar kendi web/blog sitelerinin hayran sayfalarını ya da sevdiği yıldızların, sanatçıların hayran sayfalarını oluşturabilmektedirler.

Sizlere "Facebook'da Hayran Sayfası Nasıl Açılır/Oluşturulur" konusunu anlatmayacağım. Bu yazımda açılmış/varolan bir hayran sayfasına kod ekleme yöntemini resimler ile anlatarak online kullanıcılarınızı/kişilerinizi görmenizi sağlayacağım.

RESİMLİ ADIM ADIM ANLATIM:

1-) Öncelikli olarak Facebook hesabınızdan oturum açarak "Hayran Sayfanıza" ait sayfadan ayarları düzenleme paneline gelmeniz gerekmektedir.

Eklenti sayfasına giderek sayfa düzenle işelmini başlatmamız gerekmektedir.

2-) Ardından ayarlama menulerinden FBML - FBML adlı uygulamayı "Düzenle" Diyoruz. (Aşağıdaki resimde anlatımı yapılmıştır.)



3-) Sayaç kodunuzu eklemeniz gerekmektedir. Bunun için size whos.amung.us sitesini önerebilirim. Buradan ÜCRETSİZ bir şekilde kullanımı kolay bir sayaç oluşturabilir ve kullanabilirsiniz.

4-) Hayran sayfanızın sayaç kodunu açmış olduğunuz düzenleme sayfasına aşağıdaki resimde gösterildiği yere kopyalayıp yapıştırıyorsunuz.




5-) "Değişiklikleri Kaydet" Butonunda bastıktan sonra tekrar hayran sayfamıza dönüyoruz.

6-) Üst tarafta Sayfamızın Sekmelerinden Kutular Sekmesini tıklıyoruz. Ardından "Duvara Taşı" işlemini gerçekleştiriyoruz.

Hayran Sayfanız ait ziyaret ve online kullanıcı verilerini gösteren sayaç hayran sayfanıza eklenmiş bulunuyor... Ziyaretçisi bol günler dilerim...

Farklı-Adı Duyulmayan İnternet Web Tarayıcıları

Firefox, Chrome, Internet explorer, safari ve opera gibi tarayıcıları ya kullanıyoruzdur ya da en azından isimlerini bir yerlerden duymuşuzdur. Farklı olmak ya da bilgisayarınızda farklılık yapmak istiyorsanız işte bilindik bu web tarayıcılarına alternatif ismini hiç duymadığınız yeni tarayacılar sunuyorum.

Daha önce duymadığımız ve enteresan özellikli tarayıcılar da var. İnceleyelim:
NOT: İndirmek istediğiniz web tarayıcının ilgili başlığına tıklayarak download edebilirsiniz.

Stainless
Stainless, google chrome'a karşı oluşturulmuş bir tarayıcıdır. Öne çıkan özelliği ise aynı siteye farklı sekmelerden farklı kullanıcı hesapları ile bağlanabilmektir.
İşletim Sistemi: OS X Leopard ve Snow Leopard.



Maxthon
Maxthon, geniş ayarlanabilir özellikleri ve güvenliğiyle göze çarpıyor. Güvenlik açısından spyware, malware ve viruslere karşı korumaktadır. Bunlara ek olarak yaklaşık 1400 tane fonksiyonel plugin desteklemektedir.
İşletim Sistemi: Windows

Sleipnir
SLEIPNIR, japonya'da en çok kullanılan tarayıcıdır. Eee Japonlar yapmışsa iyi yapmıştır dememiz mümkün :) Aynı zamanda bu tarayıcıda da Plugin ve Skin desteği bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun bir şekilde özelleştirebilmeniz mümkün.


Swiftfox
Swiftfox, firefox baz alınarak geliştirilmiş hızlı bir tarayıcıdır. Esin kaynağı Firefox da denebilir. Öne çıkan en önemli özelliği ise firefox eklentilerini desteklemesidir. zaten görünüm olarak firefox'a çok benzemektedir.
İşletim Sistemi: Linux



Lunascape
Lunascape, dünyanın ilk ve tek üç motorlu tarayıcısı olma özelliğine sahip. Ayrıca hızlı ve hafif olan bu tarayıcı aynı zamanda firefox ve internet explorer eklentilerini desteklemekte ve kendi eklentileri de bulunmaktadır.
İşletim Sistemi: windows

Erkeklerin Kadınlarda En Beğenmediği-Görmeyi Sevmediği 10 Şey

Erkeklerin Kadınlarda En Beğenmediği-Görmeyi Sevmediği 10 Şey

Kadınlar ve erkekler birbirlerine hep güzel ve etkileyici görünmek istemişlerdir. Bunun kimi zaman komik kimi zaman ise amacına ulaşan yöntemlere başvurmuşlardır. Bir kadına kadınlığı öğretmek elbette ki beni aşan bir durum.Ancak erkeklerin kadınlarda görmeyi sevmediği görüntüleri söylerek onlara etkileyicilik ve çekicilik adına ön fikir oluşturabilirim diye düşünüyorum.

1. Dolgu topuklu veya platformlu ayakkabı
2. Aşırı makyaj
3. Ugg botlar
4. Sarıya boyalı saçlar
5. Çok büyük çanta
6. Büyük güneş gözlükleri
7. Aşırı parfüm
8. Uzun tırnak
9. Halka küpe
10. Logolu çanta

Dolgu Topuklu veya Platformlu Ayakkabı
Erkekler genel olarak topuklu ayakkabı seviyor ancak ayaktan ve ayakkabıdan büyük kalın ve hacimli topuklar karşısında ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çünkü tahammül edilir olmadıklarını düşünüyorlar. Yani bir kadın neredeyse ayağından büyük topukları olan bir ayakkabıyı neden giyer ki?
Önü platformlu olmayan ancak topuk kısmı doldurulmuş ayakkabılar rahat değilse komik duruma düşmek dışında ne amaçla giyilebilir ki?
Söz konusu bu ayakkabıları kadınlarda gören erkeklerin düşünce ve duyguları genel olarak şöyle
  • Hiç estetik durmuyor
  • Araba kaymasın diye kullanılan takozları çağrıştırıyor
  • Doğallığı olmayan yapmacık görüntü oluşturuyor
  • Kadına gereksiz ve abes duran bir sertlik veriyor.
  • En önemlisi bacakları kötü gösteriyor

• Aşırı Makyaj
Biz erkeklerin kadınlarda görmek istemediği şeylerin başında aşırıya kaçan gereksiz makyajlı bir yüze bakmaktır. Doğallık güzel şey. Özellikle aşırıya kaçan fondöten ve allık, takma kirpikler, “rakun makyajı” olarak tanımlanan yoğun siyah göz makyajı kadınlarda göze hoş görünmeyen bir görüntüye sebebiyet vermektedir.

• Ugg Botlar
Bu maddeye siz de şaşırmamışsınıdır herhalde. Rahat olup olmadıkları bir kenara dursun “Kızılay dağıtmış.” tabiri tam da bu durumu açıklıyor. İnce bacakları kalın, kalın bacakları ise iyice kalın göstermeleri bir kenara dursun bacaktaki estetik görüntünün bot içine gizlenmesine neden olmaktadır.

• Sarıya Boyanmış Saçlar
Burada doğal sarı saçlılara bir laf yok elbette ki. Sorun sarıya boyanmış yapmacık duran saçlarda. Kimi zaman öyle bir renk tonu seçiliyor ki doğallık diye bir kavramın o kadınlara tanımlamak gereği duyuyor insan kendinde.

• Çok Büyük Çanta
Büyük çantalar erkeklerin baş belası bir gün geçirme ön fikrini oluşturuyor. Çünkü gün içerisinde o hiç sevmediği çantayı taşımak biz erkeklere kalıyor. Ayrıca buradan sormak isterim:
  • Kadınlar neden o büyüklükte bir çanta taşımak isterler ki?
XXXL çanta olarak görülen bu türden çantalara ben “valiz” benzetmesi yapmaktayım. İçine dolduracak ne bulduklarını merak ettiğimiz bu çantalar kadınların vücutlarını kamufule etmek, örtmek adına kullanılıyor olsa gerek. Ayrıca bu türden bir “valizi” kullanmak isteyen kadınlara önerim öncelikle vücutlarına uygun olup olmadıklarını kontrol etmeleridir.

• Büyük Güneş Gözlükleri
Cem Yılmaz’ın cenazeye gelen büyük gözlü taziyeciler ile ilgili bir espirisi vardır: “Minareye kaynak mı yapacaksınız?” diye… Suratının büyük bir kısmını kaplayan güneş gözlüğü takmış bir kadın gördüğümde bu yerinde espiri gelir aklıma ve gülerim.

Yüzün büyük bir kısmı kapalı kadınları erkekler aldatıcı bulmaktadır. Çünkü görünmeyen suratın altında çıkacak yüz hakkında kimi zaman tedirginlik duyulabiliyor.

Yüz hatlarını kapatan bu aksesuarların bir ilginç yanı ise herkesi aynı göstermesidir. Bu da sokakta yürürken birbirlerinden hiçbir farkı olmayan ve birbirine benzeyen birçok kadın ile karşılaşılması durumunu ortaya çıkarıyor.

Sinek görünümüne neden olan bu gözlükleri özellikle yüzü küçük bayanların takmaması önemle rica olunur.

• Aşırı Parfüm
Bir gün arkadaşım bana sordu:
  • Ya bu kızlar hangi parfümü nasıl kullanıyor? Yoldan bir geçiyorlar 3 sn önce kokuları geliyor 3 dakika sonra da kokuları gidiyor?
İnanın bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum…

Pek çok kadının kullandığı aşırı domine parfümler nefes darlığına, astıma sebebiyet verebilecek durumları bile ortaya çıkarabiliyor. Kapalı ortamların yanı sıra açık havada bile insanı afallatan parfüm kullanımı kadınları erkeklerin nazarında itici kılmaktadır.

• Uzun Tırnak
Uzun tırnak her zaman için iticidir. “Nail art” adı verilen uzun tırnak modası umarım kadınların fısıltıları arasında girmez.

• Halka Küpe
Halka küpe kimi zaman gerçekten hoş duruyor. Ancak bu hoşluğu ve çekici görüntüyü küpenin halka çapı ile büyütmek isteyenler oldukça erkekler bu aksesuara antipadi kazanmaktan vazgeçemeyecektir.

Halka küpeler erkeklerde odak noktası(!) olması sebebiyle karşısındaki insanın yüzü ve söyledikleri ile ilgilenemez hale geliyor.

Afrikalı kabile kadınlarını andıran bu görüntüye sebep veren o büyük çaplı halkaların ağırlığı ben de merak uyandırmıştır.

• Monogramlı Çantalar
Erkeklerin logo özentisi olarak gördüğü bu çantalar kimi zaman sınıf atlama çabasında bir kadın görünümüne neden oluyor. “Basit görünüyor” düşüncesi de ilk izlenimlere hakim.
Kadın, erkek, güzellik, çekici görünme, erkekler kadınlarda neyi görmeyi sevmez, adam etkileyen bayan aksesuarları, kadını ne giymek itici görünmeye sebep olur, komik görünmeden ne giyebilirim,

Bir İnsanın Günlük Tuz Tüketimi İhtiyacı Ne Kadardır?

Günlük tuz ihtiyacı ne kadar?
3 beyazdan biri olan ve toplum içinde uzak durulması gereken gıdalar arasında gösterilse de insan bedeninin günlük belli bir miktar tuz tüketimine ihtiyacı vardır.Hem de Erkekler ve kadınlarda farklı...

Japonya Sağlık Bakanlığı ve Shiga Üniversitesi'nin ortak araştırmasında günlük tuz tüketimi erkekler için ortalama 16.6 gram, kadınlar için 13.9 gram olarak tespit edildi.

ÇOCUKLARI DİYET LİSTELERİNE YÖNLENDİRMEK HER ZAMAN DOĞRU MU?


Akıllara gelen ilk sorular:

  • Kilo sorunu bulunan çocukları diyet listelerine yönlendirmek her zaman gerekli mi?
  • Sorunla başa çıkmak için başka hangi alternatifler denenmeli?

Eğer çocuğun kilo fazlalığı sağlığını ciddi anlamda tehdit edecek boyutta ise o zaman diyet programına yönlendirilmesi şarttır. Ancak ne olursa olsun hepsinin temelinde doğru beslenme alışkanlığı kazandırma olmalıdır. Yani biraz daha açıklığa kavuşturursak henüz bedeni, karakteri, yaşamı yeni yeni şekillenen küçük bireyler. Onların her açıdan sağlıklı yetişkinler olabilmeleri için doğru davranışların aşılanması gerekir. Geçici bir süre diyet yaptırılması çocuğun sadece o anlık sıkıntısını çözüme ulaştıracaktır ancak davranış değişikliğine yönlendirilen çocuk, hem gereksinimlerini alacak yaşına uygun sağlıklı gelişimini tamamlayacak hem de zamanımızın en korkutucu hastalıklarının temeli olan obezite ile tanışmayıp uzun vadede sağlıklı bir birey olarak hayatını devam ettirecektir. Bu neden ile kilo fazlalığı belirli ölçüde olan çocukların yaşına uygun gereksinimleri belirlenerek, beslenmeleri sosyal çevresine uyumlu bir şekilde planlanıp, neyi neden yaptığımızı onların anlayabilecekleri şekilde anlatarak yapmalarını istersek ve hareketliliklerini de artırmalarını sağlarsak, kilo ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Aile bireyleri, özellikle anne ve baba, sınıf öğretmenleri ve okul yöneticileri çocukların beslenmesi konusunda önemli bir role sahipler. Çok tehlikeli diye bildiğimiz birçok hastalığın temelini fazla kilo-obezitenin yol açtığını artık hepiz biliyoruz. Yeme davranışının ve disiplinin küçük yaşlarda oluştuğunu düşünürsek, aile sofrasının ve ilk eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Bu durumda özellikle anne-baba, kreşler, anaokulları, sınıf öğretmenlerine düşen görev çok büyük ve çok önemli. Çocuklarına doğru beslenmeyi aşılamak, her türlü gıdanın lezzeti ile tanıştırmak, yemek saatlerini düzenlemek, sofra kurmak, okuldaki beslenmesini takip etmek oldukça önemli. Hatta, okullarda beslenme dersinde çok faydalı olacaktır.

Çocuklar Zayıflamak için Diyet Yapar mı? Yapmalı mı?

Diyet denilince akla gelen ilk şey “kilo verme” işlemidir. Her yaşta bayanların uygulama hevesinde oldukları diyet yapma, aslında sağlık durumu söz konusu ise yapılması daha doğru bulunuyor. Bu yüzden sağlık konusundaki bir rahatsızlık söz konusu ise çocuklar da diyet yapabilir.

Söz konusu olan metabolik bir rahatsızlık, ciddi bir sağlık sorunu ise tedaviye destek amaçlı diyet yapmak çocuklar için de uygundur.Fakat doktor tavsiyesi ve doktor kontrolünde olması şartı burada da geçerlidir. Eğer çocuğun yaşına, boyuna göre belli ölçüde kilo fazlalığı varsa o zaman sadece yaşına uygun, gereksinimlerini karşılayacak, büyüme ve gelişimine destek olacak ve en önemlisi gelecekte sağlıklı bir birey olmasının temeli olan doğru yeme davranışı kazandıracak bir beslenme planı uzman hekimler tarafından hazırlanır. Ayrıca günlük hareketini artırarak enerji tüketimini sağlamaya da çalışabilir. Buna yaşa ve rahtsızlığa uygun spor da demek mümkün.

Bing Arama Motoruna Site Haritası Yollama-Ping Atma

Bİnge Site Hritası RSS Ping Yollama Arama motorları site sahipleri webmaster için ana-baba gibidir. Her şeylerini onlar ile paylaşırlar ve her yeniliklerini ilk onlar bilsin isterler. Hatta kıskanma duygusu bile vardır ki herkes aynı ana babaya (google, bing…) ilk kendilerini dinlesin diye yarış içerisine girerler. Çünkü bilirler ki ilk index alma, ilk olarak eklenme arama motoru sıralamalarında önemli bir yere sahiptir.

Bana da ilginç gelen bu hoş benzetmeden sonra gelelim asıl konumuza: Bing ve Site Haritası RSS’yi Arama Motoruna Ping Atma Yöntemi:

Öncelikle google webmaster gibi BİNG Webmaster Tools hizmetini sizinle paylaşmak istedim. Bing Arama motorunun webmaster hizmet sayfası:
Oturum açarak hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Bing’e Ping Atmak !

Bing’in ve siteniz arasında güzel bir ping alışverişi olsun ve indexler boy boy olsun diyorsanız işte yöntem:
  • Aşağıdaki ping atma linkinde “=” den sonra sitem map, RSS adresini yazıyorsunuz:
  • http://www.bing.com/webmaster/ping.aspx?siteMap=“Buraya sitemap adresini yazmanız gerek”
  • Şu şekilde örnek verebilirim:
Bu şekilde ping yollayarak arama motorunda daha fazla index alabilir ve daha fazla linke sahip olabilirsiniz. . .

Doğal Açlık Bastırma Yöntemi Kefirin ile Kilo Kontrolü

Zayıflamak isteyenlere ve diyet uygulayanlar için açlıklarını bastırmak zor değil. Çünkü açlığınızı “Kefirin” ile en doğal yoldan bastırabilecek ve mideniz sizin kontrolünüz altında olacaktır.

KEFİRİN NEDİR?

Kafkas halklarının gençlik ve uzun yaşam iksiri olarak bilinen kefirin, kilo kontrolü konusunda da etkileri ortaya çıktı.

NEDEN AÇLIK HİSSEDERİZ? NASIL ÖNLERİZ?

Vücuttaki kalsiyum eksikliğinin beyine açlık sinyali gönderir ve bu sebeple birçok kişi aç olmadıkları halde yemek yeme ihtiyacı hisseder.

Dr. Zafer Karahan, bilimsel araştırmaların kefirin içeriğindeki bol kalsiyum sebebiyle kişinin beynine giden açlık sinyallerini kestiğini, bu yüzden de gereksiz yemek yemenin önüne geçtiğini tespit ettiğini vurguladı. Karahan, beslenme ve diyet uzmanlarının içindeki yoğun probiyotikler sebebiyle her diyet listesine koyduğu kefirin, kilo kontrolünü sağladığının bilimsel olarak da tespit edildiğini dile getirdi.
Bu kalsiyum oranının kadınların kabusu olan kemik erimesi, kırışıklık, bağırsak tembelliği ve menopoz dönemi sıkıntılarına karşı da olumlu etkileri olduğunu söyleyen Karahan, hastalarına kefir kapsülünü önerdiğini de ifade etti.

TURKCELL:CEPTEN FACEBOOK'a GİRMEK BEDAVA OLSUN MU?

Gençliğin gücü her şeye yeter diyorsanız bu haberim size göre...

Yine TURKCELL yine yeni bir kampanya. . . 3G'nin popülerliğini sürdürdüğü şu günlerde cep telefonundan başta Facebook olmak üzere internete girmek hiç de fena olmaz herhalde....Cep Telefonundan Facebook İnternete Girmek Turkcell Genç Tarifeli (Eski adı ile gencTurkcell) kullanıcıları için bu sorunun cevabını arıyor: Cepten FAcebook'a girmek ücretsiz olsun diyorsan gnctrkcll.com'a gir oy ver.

Oylar 1 Milyon, facebook ücretsiz/bedava olsun.

NOT: Bu mesaj bana TURKCELL 'den gelmiş olup nerden geldiği belli olmayan Forward mesajlar ile alakası yoktur.

Televizyonda 3 Boyutlu Maç ve Görüntüleri ne zaman izleriz?

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2010 yaklaşık 20 bin yeni ürünle bugün kapılarını açıyor. Fuarda öne çıkacak teknolojiler 3 müjdeli gelişmenin habercisi olacak. İlki 3 boyutlu yayın ve televizyonlarla ilgili. Amerikan spor kanalı ESPN Dünya Kupası 3 boyutlu yayınlarının haklarını alırken, 2010 yılında 3 boyutlu yayınların sayısını artıracağını açıkladı. Timur Sırt'ın Sabah gazetesindeki haberine göre, bu yaz 3 boyutlu futbola hazırlanın Sony, Samsung, LG ve Panasonic'in televizyonları hazır. Yerli markalar Arçelik ve Vestel de bu konuda boş durmuyor. Geçtiğimiz yıl konuşulmaya başlanan "3 boyutlu televizyonların piyasaya çıkması için 2 -3 yıl gerek" tahminleri artık öne çekiliyor. Yayınlar Dünya Kupası ile başlayacak. Sony daha öncede bir çok oyunu ve filmin 3 boyutlu versiyonlarını 2010 yılında pazara sunacağını açıklamıştı. Sony CEO'su Howard Stringer amaçlarının içerik ve teknolojisi ile birlikte 3 boyutlu yayınların lideri olmayı hedeflediklerini söylemişti. Acer projektörler için 3 boyutlu görüntü desteği olan ürünleri Türkiye'de satışına başlayacak.

Televizyonda 3 Boyutlu görüntüleri ne zaman izleriz?


Bu yılın ortalarına doğru yayınları izlemek mümkün olacak. 2010 Dünya Futbol Şampiyonası maçlarının bir bölümü 3 boyutlu olarak yayınlanacak. Televizyonlar da yaza yetişiyor.

2010 KEY Ödeme Listelerinde Adım-İsmim Çıkmadı-Yok?Düzeltme İşlemi

2010 KEY ödemeleri liste isim düzeltme işlemi KEY ödemeleri 2010 yılı itibari ile yapılan yeni yasa düzenlemesi ile yeniden gündeme geldi.

KEY ÖDeme listelerinde adınızı/isminizi göremediyseni ve KEY ödemesi alma hakkınızın var olduğundan eminseniz haberim size göre...
2010 KEY Ödeme Listelerinde Adım-İsmim Çıkmadı?Ne Yapmalıyım?NEreye NAsıl Başvurmam Gerek?
Yeni düzenlemeye göre, bankaya iletilen listelerde isimleri yer almadığı halde, konut edindirme yardımına hak kazandığını ileri sürenlerin, ilanın yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve ilgili bankaya devretmekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlara başvurmaları halinde, adlarına daha önce konut edindirme yardımı yapıldığı konusunun her zaman düzenlenmesi mümkün olmayan nitelikteki belgelerle kanıtlanması veya bu durumun kurumların kayıtları ile anlaşılması kaydıyla, konut edindirme yardımı tutarları ilgili bankaya bildirilecek.

KEY Ödeme listelerinde adım yok diyorsanız yukarıda yazıldığı gibi ilgili makamlara başvuru yapabilirsiniz...

SON BAŞVURU YAPMA TARİHİ NE ZAMAN

Bankaya gönderilen listelerde belirlenen hatalı bildirimler, banka tarafından azami 3 ay içinde ilgili kurumlara düzeltme işlemleri için iade edilecek. Hatalı bildirimlerin düzeltilmesi ile ilgili süre 31 Aralık 2010'da sona erecek. Bu düzeltme sırasında, 30 Haziran 2010 tarihinden sonra yeni hak sahibi bildirimi yapılamayacak.

KESİN LİSTELER VE İSİMLER NE ZAMAN BELLİ OLACAK

Düzeltmeler sonucu hazırlanacak son liste 31 Mart 2011 tarihine kadar Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (EGYO) gönderilecek. Bankaca EGYO'ya bildirilen listeler hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere EGYO tarafından Resmi Gazete'de ilan edilecek.