Subscribe:

GS-FB Maçı Bir Mahsun Menekşe Ağlıyor mu Baskılı Tshirt

Fenerbahçe-Galatasaray derbileri dünyanın sayılı derbileri arasında geçmektedir. Ancak yurdum insanı bu maçtan önce ve sonra uzun bir süre derbiyi konuşmaya devam ediyor...

Bu konuşmaları "GalataSaray-FenerBahçe Derbisi Unutulmaz-İlginç Futbolcu Anılar" başlığı altında sizler ile bir yazıda paylaşmıştım...

Bir Galatasaraylı olarak da çekinmeden takımım ile dalga geçilen bir geyik muhabbeti ve tshirt resmini paylaşıyorum. Çünkü kabahat dakga geçende değil takımı dalga konusu yapanda...Zaten biz yenseydik de durum pek farklı olmayacaktı sadece roller ve renkler değişecekti....

Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 28 Mart Pazar günü oynanan ve sarı lacivertli ekibin 1-0' lık galibiyeti ile sonuçlanan Galatasaray maçı sonrasında sınırlı sayıda ürettirilen Mor Menekşe t-shirt ve atkıları ile Fenerliysen 1-0 tişörtleri Fenerium mağazalarında satışa çıkıyor.

Maçın bitiş düdüğünden hemen sonra ilk olarak fenerium.com.tr internet sitesinde satışa sunulduğu açıklanan ve ön sipariş alımına başlanan Mor menekşe t-shirt ve atkıları ile Fenerliysen 1-0 t-shirtleri 31 Mart Çarşamba gününden başlayarak Fenerium mağazalarında satışa sunulacağı bildirildi..

UV (Ultraviolet) baskı teknolojisi ile çalışılan mor menekşe t-shirtlerinin ön yüzünde yer alan "MOR" ibaresi ve menekşe görseli güneş ışığıyla birlikte renk kazandığı kaydedildi.

Yaz Mevsimi Özel Güzellik ve Bakım Önerileri


Bahar aylarını bahar güzellikleri yaşadığımız şu günler yaz mevsimi için yapılması gereken hazırların habercisi… Yaz için hazırlık yapmakta geç kalmayın…

Vitrinler yeni yaz sezon elbiseleri ile doluyor. Doğa kendini yaz için hazırlıyor… Peki siz yaz mevsimine hazır mısınız?

YAZ MEVSİMİNDE YAPILMASI GEREKEN PARATİK MAKYAJ ve GÜZELLİK ÖNERİLERİ
  • Cildinizi Güneş ile Tanıştırın!
Güneşle flört edilerek geçirilmiş bir hafta sonunun ardından, teninizde oluşan o taze ve tatlı bronzluğu daima korumak ister misiniz? Önce parlaklık veren altın-şeftali tonlarındaki makyaj bazını yüzü-nüze sürün ardından, alın, burun üstü, çene ve şakaklar gibi güneşten en fazla etkilenen bölgelere bronzlaştırıcı pudra uygulayın.
  • Saçlarınız Sizin Hazırlayacağınız Formül ile Işıldasın!
Son günlerin saçlar için (sarı, kumral ya da kestane fark etmez ) önemli bir güzellik şifresi. Doğal ürünlere takıntınız varsa kendi ışıltı veren papatya şampuanınızı yapabilirsiniz: İki yemek kaşığı dolusu papatya kurusunu bir litre suda kaynatarak demleyin. Buna yarım limonun suyunu ve rendelenmiş 150 gr doğal zeytinyağı sabunu rendesini ekleyin. Bu karışımı rengi berraklaşana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve koyu kıvama gelene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.
  • Yüksek Topuklar için Masaj!
Bilenler, geceyi ayaklarında sızılar hissetmeden geçirmenin sırrının “hızlı masaj” olduğunu söylüyor. Dilerseniz onlara kulak verelim: Ayakta durun ve bacağınızı kırarak ayağınızı arkadan elinizde tutarak 10 saniye bekleyin. Ardından diğer ayağınıza geçin ve hareketi 10 kez tekrarlayın. Böylece hem bacak kaslarınızı esnetecek, hem de dengenizi geliştireceksiniz.
  • Güneşten Şehirde de Korunmalıyız!
Farkında olmadan günde 20 dakika güneş altında olmak yılda altı saat yoğun şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak anlamına geliyor. Bu nedenle şehirde de güneş koruyucu ürün kullanmak mantıklı.
  • Cilalanmış Parlak Dudaklar!
Dolgun dudaklara kıpkırmızı, parlak ruj: Evet, şimdi gösteriş zamanı! Cameron Diaz ve Penelope Cruz bunu çoktan keşfetti! Görüntüsünü modaya uydurmak isteyenler Joan Collins stili kocaman kemik çerçeveli gözlükleri de unutmasın.
Limon kabuğu ile Detoks!
Limon ve zencefil: İşte uzun gecelerin sabahında ayılmanıza yardımcı olacak muhteşem ikili. Bunların sularıyla hazırlayacağınız içecek, enerji kazanmak, toksinleri atmak, sindirimi hızlandırmak ve mide bulantısını önlemek için ideal.
  • Şişmiş Gözlere Sıcak Su Masajı!
Eğer sabahları uyandığınızda aynada ilk gördüğüz şiş gözleriniz oluyorsa bir de sıcak su formülünü deneyin. Bunun için, yapmanız gereken sırt üstü uzanıp 10 dakika boyunca gözlerinize sıcak suyla tampon uygulamak. Uyarılan kılcal damarlar ödemin atılmasına yardımcı olacak.

  • Gökkuşağı Bakışlar!
Gözkapaklarında, tropik ormanlarda yaşayan papağanların kanatlarını andıran gökkuşağı renkleri bu sezon tekrar bir arada! Siz de bunu kendi makyajınıza uygulayabilir ve işe yeşil farınızı ve kontrast tonları kullanarak başlayabilirsiniz.

  • Işıltılı kremler!
Bronz teninizi vurgulamak istiyorsanız, içinde sedef ya da altın rengi pırıltılar olan vücut kremlerinden faydalanabilirsiniz. Elbisenizi giydikten sonra bunlardan az miktarda alın ve açıkta kalan bölgelere ovarak yedirin. Ardından da ellerinizi yıkamayı unutmayın.

  • Altın bu yıl daha yumuşak
Altın bu yıl daha yumuşak, daha mat ve daha pembemsi… Bu tonları, teninizin doğallığı ya da bronzluğunu vurgulamak için kullanabilirsiniz. Ancak, bu tonların yanında parlak, simli ve çok iddialı renkleri kullanmak kesinlikle yasak, hemen söyleyelim.
Siz yaza ne kadar hazırsınız? Ve sizin yaz mevsimi için önerileriniz nelerdir?

Alzheimer Göz Hastalığı Testi Uygulayın

ALZHEİMER GÖZ TESTİ

AŞAĞIDAKİ METİNDE BÜTÜN "F " HARFLERİNİ SAYINIZ...

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS...

(ŞİMDİ AŞAĞIYA BAKINIZ)

KAÇ TANE " F "SAYDINIZ?














GENEL OLARAK VERİLEN CEVAP 3 TANE SAYILDIĞI YÖNÜNDEYMİŞ...
ANCAK İŞİN ASLI VE SORUNUN CEVABI ÇOK FARKLI ;











METİNDE TAM TAMINA 6 TANE F HARFİ VAR...



BU ŞAKA veya OYUN DEĞİLDİR!

LÜTFEN YENİDEN OKUYUN!

BU OLAYIN ALTINDA YATAN GERÇEK AŞAĞIDADIR:

BEYNİMİZ "OF" SÖZCÜĞÜNÜ SÜZEMEZ.

İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN.

GERİ DÖNÜP TEKRAR BAKIN!

İLK SEFERDE 6 " F " BULANLAR

ÜSTÜN DİKKAT DÜZEYİNE SAHİP KİŞİLERDİR
(veya daha Önce bu testi GÖRMÜŞLERDİR!)

5 TANE " F " BULANLAR DİKKAT DÜZEYLERİ OLDUKÇA YÜKSEK 6 ' F ' BULANLARA ÇOK YAKIN KIMSELERDİR.

4 TANE ' F ' BULANLAR NADİR KİŞİLERDE GÖRÜLEN BİR DURUMDUR DİKKAT VE KONSANTRASYONU YÜKSEK NADİR KİŞİLERDİR.

3 TANE ' F ' BULANLAR SIRADAN NORMAL DİKKAT DÜZEYİNE SAHİP KİMSELERDİR.

3 TANEDEN AZ ' F ' BULANLAR İÇİN TESTİ DÜZENLEYENLERİN SÖYLEYECEK BIR ŞEYİ YOK!...

ZATEN ŞU ANDA NASIL GÖRDÜKLERİNE VE BİLGİSAYAR KULLANDIKLARINA ŞAŞMAK LAZIM!

Yukarıdaki test ilginç geldiği ve doğruluk payının olabileceğini düşündüğüm için sizler ile paylaştım. En azından dikkatinizi test edebilir ve ölçebilir olması gereksiz niteliği taşımamasını sağlamaktadır.

Görüşleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim...

GalataSaray-FenerBahçe Derbisi Unutulmaz-İlginç Futbolcu Anıları

Bugün dünyanın sayılı derbileri arasında geçen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var. Ben de bugünün anlam ve öneminden ötürü sizler maç esnasında, öncesinde ve sonrasında ekran karşısında beğeni ile izlediğimiz fıtbolcuların anılarını kendi ağızlarından paylaşmak istedim...

Eski yıldızlar G.Saray-F.Bahçe derbilerindeki unutulmaz anılarını anlatıyor...

Stephen Appiah 2006’daki 4-0’lık derbiden önce gördüğü kâbusu anlattı:
“Şampiyonluğu kaybettiğimiz sezon Denizli maçından 3-4 hafta önce G.Saray’la oynadık. O maçın gecesinde Samandıra’da kimse uyumuyordu. Gece 02.00’de bile Daum, futbolcu arkadaşlar ve teknik kadro hâlâ ayaktaydı. Büyük bir heyecan vardı. G.Saray maçlarına herkes çok farklı bakıyordu. 02.30-03.00 gibi uyumuşum. Ama enteresan bir kâbusla uyandım. Şaşkına dönmüştüm, ter içindeydim.

Rüyamda G.Saraylı futbolcular ve taraftarlar Samandıra’yı basmıştı. Hatta birçoğu savaş boyaları bile sürmüştü. En net hatırladığım Hakan Şükür ve Mondragon’du. Herkesin elinde kesici aletler var ama Mondragon’un elinde otomatik büyük bir silah vardı. Ben koridorda en dip tarafa kaçtım. Herkesi doğraya doğraya geliyorlardı. Her yer kan gölü olmuştu. Daum ve teknik kadronun odalarını geçtim yere çömeldim ve beklemeye başladım. Bu arada Murat Kuş, Volkan Ballı ve Daum ile takım arkadaşlarımın çoğu yerde kanlar içinde yatıyordu. Aklıma çocuklarım geldi. Beni de öldürecekler diye büyük bir korku içine girdim. Çömelip kafamı ellerimin arasına aldım. ‘Belki beni görmezler’ diyordum ama herkesi biçip önüme geldiler. Tam kafamın üstünde konuşuyorlardı. ‘Bunu da keselim mi?’ diyorlardı. ’Sağ kalan yok, bunu da öldürelim. Tamamıyla temizlensinler’ diyorlardı.

Bir an haykırmak istedim, sesim çıkmadı. ‘Ben de G.Saraylıyım, ben de G.Saraylıyım’ demeye çalıştım ama sesim çıkmadı. O anda uyanıverdim. Saat sabah 04.30’u gösteriyordu. Korkudan uyuyamadım. Ama o rüyayı herkese anlattım. Herkes çok güldü. Benim doğamda korkuya yer yok ama bu hiç unutumadığım bir anı. O gün akşam maça gittik. O korkudan eser kalmamıştı. Arkadaşlarım da çok iyi hazırlanmıştı. İlk golü ben attım. Sonra 4 oldu. Rüyamdaki o gecenin intikamını alınca huzura erdim.”

SELÇUK YULA: Golü attım, çıktım
“İki anıyı unutamam. Biri 1982’de, Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki ilk F.Bahçe-G.Saray maçı. Dizimdeki problem nedeniyle oynamam çok zordu. Gece rüyamda gol atıp maçı 1-0 kazandığımızı gördüm. Sabah toplantıda Branko Stankoviç beni riske atmayacağını söyledi. Ben de yalvardım, sonunda bandajla maça çıktım. İlk çeyrekte bir gol attım, sonra maçı bıraktım ve 1-0 kazandık. Hem rüyam gerçekleşti hem de şimdiki Saracoğlu Stadı’nda oynanan ilk F.Bahçe-G.Saray maçının ilk golünü attım.

Yine aynı senenin rövanşında Ali Sami Yen’de karşılaştık. Kaybedersek şampiyonluk Trabzon’a gidecekti. 4-1 gerideydik ama son 20 dakikada maçı 4-4’e getirdik ve şampiyon olduk; tarih yazdık. Bu maç, sadece benim değil, bütün F.Bahçeliler’in unutamadığı bir maçtır.”

ÜMİT ÖZAT: Millet kavga ederken Song ile sahadaki sohbetim unutulmaz...

“Ali Sami Yen’de G.Saray’ın ceza almasına neden olan ’sulu derbi’de Song’la sahadaki sohbetim unutulmaz. Biz o maçı oynarken, ben Köln’le anlaşmıştım. Song da bu transferi öğrenmiş... Olaylar nedeniyle maç durunca sahanın ortasına oturduk ve transferimle ilgili konuştuk. Daha önce Köln’de oynadığı için şehri ve kulübün yapısını anlattı. O sırada ne ilginçtir ki, tribünlerdeki olaylar sürüyordu.

G.Saray derbileriyle ilgili anılarım içinde Hasan Şaş’ın yeri ayrı. O benim kardeşim. Maçlardan önce çok konuşmazdık. Ama sahada birbirimizi kızdırırdık. Örneğin 4-0’lık maçın sonunda ona bir pozisyonda sert girmiştim. Hasan yerden kalktı bana döndü, küfretmek istedi. Sonra beni görünce ”Hadi ya, işine bak“ dedi ve gitti. Sonra bu olaya çok gülmüştük.”

TANJU: Hatır şikesi yaptık
“Rıdvan benim en iyi arkadaşlarımdan. Bir G.Saray-F.Bahçe maçından önce, puana ihtiyaçları olduğunu söyleyerek gol atmamamı istedi. Ben de ’tamam’ dedim. 3-4 arkadaşa da ’F.Bahçe maçında fazla sıkmayın’ dedim. 15. dakikada Şenol’un golüyle F.Bahçe 1-0 öne geçti.

Müjdat golden sonra G.Saraylı taraftarlara el hareketi yaptı. Rıdvan’a Müjdat’ı göstererek, ‘hatır şikesinin’ bittiğini söyledim. Ben 10 dakika sonra bir gol attım. Maç da 1-1 bitti.”

HASAN ŞAŞ: Ergün'ün poposuna çarptı...

“Ben F.Bahçe maçlarına çok farklı hazırlanırdım. Stresten uyku uyuyamaz, koridorda gezerken kapıların altına bakardım. Ayakta olan biri varsa, gideyim yanına diye. F.Bahçe stadında büyü mü var bilmiyorum ben anlamadım? Bir gün çok iyi oynuyoruz F.Bahçe’yi 30 dakika sahasına hapsettik. Kezman topu aldı vurdu auta giden top Ergün Abi’nin poposuna çarptı gol oldu. F.Bahçe’yi yenmek için her şeyi yaptık. Mondragon bir sürü mum yaktı yine olmadı. Bülent Tulun’a ‘Abi bu soyunma odasını yakacak yine yeniliyoruz’ dedim.

HAYRETTİN DEMİRBAŞ: Hocam at beni oyundan, kurtar kendini

“22 Nisan 1992’deki maçta F.Bahçe bizden daha iyiydi. Bizde değişim yaşanıyordu. Maç başladı, klasik ya 10 kişi ya 9 kişi kalırdık o zamanlar. Rıdvan o gün döktürüyordu. Maç 4-2 oldu. Araya bir top attılar. İsmail ayağını uzattı, Rıdvan düştü. Yaklaştım ’Rıdvan 4-2 öndesiniz. Ne oldu yedirdin hakeme, madalya mı takacaklar?’ dedim. Rıdvan bir şeyler söyledi, ağırıma gitti. Ben de ona hareket yaptım. O ara Tanju geldi, Rıdvan’ı korumak için bir şeyler söyledi. Sinirlendim ona da yüklendim. Hakem geldi ’Hocam beni at, kurtar kendini. Yapmamam gereken şeyler yaptım’ dedim. O da bana ‘Onlar seni kızdırmasa, yapmazsın sen’ dedi. Hoca sarı kart çıkarttı, ama keşke onlar yaşanmasaydı.

RAŞİT ÇETİNER: Boş kaleye golü atamadım, 4-1’den 4-4’e geldi

“Her iki takımda oynadığım senelerde F.Bahçe-G.Saray maçları son derece düzgün geçmişti. Ama G.Saray forması giyerken oynadığım ve 4-1 öndeyken F.Bahçe’nin maç bitiminde skoru eşitleyip şampiyon olduğu maçı unutamam. Tam 5-1 öne geçiyorduk, boş kaleye atamadık. O maçta son topun benim kafama çarpıp ters köşeye gitmesi hiç aklımdan çıkmıyor.”
SERHAT AKIN: 6 Kasım’da 10-0 yapamadık, ona yanıyorum

“Uzun yıllar F.Bahçe’de oynadım. Benim gibi herkes 6-0’lık G.Saray maçını unutamaz. O maçta taraftarımız ‘Beş, beş’ diye bağırıyordu. Biz 6 yaptık ama 10 dakika daha olsa 10-0 olurdu. Bunu yapamadığımız için üzgünüm. Unutamadığım ve üzüldüğüm hatıram bu.”

RIDVAN DİLMEN: Kızınca sakatlığı unuttum

“Sezon sonu Başbakanlık Kupası maçı vardı. Ben astımdım ve hastanede yatıyordum. 12.00 gibi taburcu oldum. Tanju Çolak geldi, o da oynamıyordu maçta, ’Ankara’ya gidelim mi?’ dedi. ’Gidelim’ dedim. Maçtan önce stadı gezerken, söylemediğim bir söz yüzünden, G.Saray taraftarları koro halinde bana küfretmeye başladı.

CEM PAMİROĞLU: Stankoviç’i dinlemedik, skoru 4-4 yaptık

“Bizim yıllardan beri konuştuğumuz bir maç var. O da Ali Sami Yen’de 4-1 gerideyken 4-4 yapıp şampiyon olduğumuz maç. Düşünsenize, yenilirsek şampiyonluk gidiyordu. Branko Stankoviç, bizi adam adama oynatıyordu. Devre arasında soyunma odasına girdik ve o günkü takım kaptanı Alpaslan’la birlikte takımın büyükleri herkesin kendi bildiğini yapmasını kararlaştırdı. İkinci yarıya bir çıktık, fırtına gibi esip maçı 4-4’e getirdik. Maç bu skorla tamamlanınca da şampiyon olduk.”

MONDRAGON: Keşke yine orda olabilsem

“Kariyerimin artık sonuna gelirken birçok şey yaşadım. Şampiyonluklar, kupalar kazandım. Oynadığım liglerde en iyi kaleci seçildim, milli takım forması giyerek, Dünya Kupası oynadım. Ancak 6 sezon boyunca F.Bahçe’yi Kadıköy’de yenemedik, berabere bile kalamadık. Bu içimde kanayan bir yaradır. İmkânım olsa bir kez daha sarı-kırmızılı formayı giyip, Kadıköy’de galip gelmek isterim.”

‘2-0’DAN ALDIK’

Döndüm Serkan Acar’a, ’Abi lisansımı getirdiniz mi?’ diye sordum, ’Getirdik’ dedi. ’Hocaya söylesene, ben de soyunayım’ dedim. Söyledi, hoca da beni soyundurdu. İlk yarı 2-0 gerideydik. 2. yarı oyuna girdim, uzatmalarda 3-2 kazandık. Çok da iyi oynamamıştım, ama hastaneden gittim, kupa kaldırdım. Hatta Oğuz Çetin de jest yaparak, kupayı bana kaldırtmıştı.”

Kaynak:Habertürk

Hatlara nasıl Lira-Para Yüklenecek?Sistem Değişiyor mu?

1 Nisan’dan itibaren cep telefonu aboneleri için kontörlü hat dönemi bitiyor. O tarih sonrası kontör uygulamasının yerini tamamen TL’ye dayalı olan yeni bir sistem alıyor. Amaç kontör karmaşasını ortadan kaldırarak, abonelerin dakika başına ücretleri, ne kadar harcama yaptığını açık bir şekilde görmesini sağlamak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun (BTK) Eylül 2009’da bu konuya geçiş için aldığı karar sonrası cep telefonu operatörleri Turkcell, Vodafone ve Avea yeni sisteme geçiş hazırlıklarını tamamladı. 1 Nisan sonrası artık ön ödemeli hat aboneleri kontör kart yerine “lira” ile tanımlanan kartlar satın alacaklar. 3 operatör içinde Turkcell, yeni dönemle ilgili tarife paketlerini ve yeni kart isimlerini açıklarken, Vodafone ve Avea, hafta içinde bu konudaki düzenlemeleri yayımlayacağını bildirdi
  • Hatlara nasıl Lira-Para Yüklenecek?Sistem Değişiyor mu?
Kontör yüklemekten hiçbir farkı yok. Daha önceki yükleme yöntemleri aynen geçerli olacak. Geçmişte 100 kontör alınırken, şimdi bunun yerine 20 TL’lik kart satın alınacak. Bunun dışında ayrıca 5 TL ve 10 TL’lik de görüşme süresi alınabilecek.

Eski Kontör Yükleme Kartları Geçerlilik Süresi

1 Nisan’dan itibaren cep telefonu aboneleri için kontörlü hat dönemi bitiyor. O tarih sonrası kontör uygulamasının yerini tamamen TL’ye dayalı olan yeni bir sistem alıyor. Amaç kontör karmaşasını ortadan kaldırarak, abonelerin dakika başına ücretleri, ne kadar harcama yaptığını açık bir şekilde görmesini sağlamak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun (BTK) Eylül 2009’da bu konuya geçiş için aldığı karar sonrası cep telefonu operatörleri Turkcell, Vodafone ve Avea yeni sisteme geçiş hazırlıklarını tamamladı. 1 Nisan sonrası artık ön ödemeli hat aboneleri kontör kart yerine “lira” ile tanımlanan kartlar satın alacaklar. 3 operatör içinde Turkcell, yeni dönemle ilgili tarife paketlerini ve yeni kart isimlerini açıklarken, Vodafone ve Avea, hafta içinde bu konudaki düzenlemeleri yayımlayacağını bildirdi.
  • 1 Nisan sonrası kontör kartı yükleyebilir miyim?
Elinizde bulunan veya yeni aldığınız kontör kartlarını 1 Nisan sonrası yüklediğinizde, geçerli olan TL karşılığı hattınıza yüklenecek. Örneğin 1 Nisan sonrası bayiden 150 kontör kart alırsanız hattınıza 31 TL yüklenir.

Bu da demek oluyor ki sisteme tamamen geçiş sürecinde eski kontör yükleme kart geçerliliğini bir süre koruyacak...

TURKCELL Hatların Kontör-TL Para İadesi Sorgulama-Öğrenme

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun 15.10.2009 gün ve 2009/İK–07/515 sayılı kararı uyarınca yapılacak ücret iadeleri:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, 15.10.2009 gün ve 2009/İK-07/515 sayılı kararında fazladan alındığı gerekçesiyle iadesi istenen konuşma tutarlarının abonelere iade edilmesi çalışması kapsamında, bazı kontörlü hat sahibi abonelerin 5 Mayıs-22 Temmuz; bazı faturalı hat sahibi abonelerin de 15 Mayıs -22 Mayıs tarihleri arasındaki kullanımlarına ilişkin olarak, hatlarına kontör yüklemesi veya kredi girişi yapılacaktır. Hattını iptal, devir ettirmiş veya bir başka operatör şebekesine taşımış aboneler bu linki kullanarak sorgulama yapıp kendilerine yapılması gereken bir ödeme bulunup bulunmadığını öğrenebilir, ardından hesap bilgilerini girerek iade tutarların ödenebilmesi için talepte bulunabilirler.

Sorgulama işlemini Turkcell'in kendi web adresinde açmış olduğu hizmetten (BURADAN) cep telefonu numaranıza göre gerçekleştirebilirsiniz.

İDRARINI TUTAMAYIP ALTINA KAÇIRANLARA PRATİK ÇÖZÜM: Elektronik Külot


Elektronik külot / İç Çamaşırı ile İdrar Sorununa SON

Elektronik kavramının hayatımızda büyük bir yer edindiği muhakkak. Ancak “Bu kadarına da Pes doğrusu” dedirten cinsten bir haber ile karşı karşıyasınız… Çünkü söz konusu iç çamaşırı elektronik…

İDRARINI TUTAMAYIP ALTINA KAÇIRANLARA PRATİK ÇÖZÜM

Avustralyalı şirket Simavita, idrar tutamama problemi olanların kullanabileceği, uyarı veren iç çamaşırı üretti.

Şirket tarafından yapılan bir diğer açıklama ise, SIMsystem adlı külotun, özellikle idrarını tutamayan (üriner inkontinans) yaşlılar için geliştirildiği bildirildi.

Külotun içinde tabaka halinde yer alan sensörler(algılayıcılar), idrar kaçırıldığında, bir bilgisayara sinyal göndererek uyarıda bulunuyor.

Külotun, testlerin tamamlanmasının ardından Avustralya’da yaşlılar için bakımevlerinde kullanılmaya başlanacağı kaydedildi.

Simavita müdürü Philippa Lewis, elektronik külotun idrarını tutamayan yaşlı insanlara kolaylık sağlayacağını belirtti.

MANGA 2010 Eurovision Şarkısı Klibi İzle


Bu yıl 55. düzenlenen uluslar arası şarkı yarışmasında ülkemizi "Manga" müzik gurubu temsil edecek.

Türkiye Eurovision 2010 Şarkısının Adı Ne?

Türkiye'yi "We Could Be The Same (Aynı Olabiliriz)" adlı İngilizce şarkıyla temsil edecek.

Eurovision Yarışması Hangi Tarihte?

Yarışma, 25-29 Mayıs tarihlerinde Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilecek...

2010 yılının Eurovision yarışması hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra gelelim bizim yani Türkiye'nin şarkısına...

Aşağıdaki videoda Eurovision gecesi yayınlanacak klibi izleyebilirsiniz...

İşte Manga Eurovison 2010 Klip:"We Could Be The Same (Aynı Olabiliriz)"

TURCELL HER YÖNE (BİN) 1.000 SMS PAKETİ ALMA NASIL OLUR?


Bir öğrenci olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki öğrencilerin tamamına yakını telefonlarındaki SMS hakları ile iletişim kuruyorlar. Bu da milyonlarca kişinin SMS paketine her ay abone olduğu anlamına geliyor.

Operatörler de kontör karşılığı alınan SMS Paketlerine olan ilgiyi fark etmiş olmalılar ki bu konu üzerinde çeşitli kampanyalar yapmıyorlar.

TURKCELL’in SMS paketi kampanyalarını sizler ile burada paylamıştım. Şimdi ise Yeni bir kampanyayı ve detaylarını paylaşıyorum.

TURCELL HER YÖNE (BİN) 1.000 SMS PAKETİ ALMA NASIL OLUR

Genç Tarifeli Turkcell aboneleri, 150 kontör yükleyerek 50 Kontör kazanıyorlar. Hediye 50 Kontör ile her yöne 1000 SMS almak için “HERYONE” yazıp 2430’a kısa mesaj yolluyorsunuz.

Yukarıda TURKCELL her yöne 1000 SMS hakkı alma nasıl olur, hangi numaraya mesaj atılır kısaca bahsettim ancak benim merak ettiğim bir şey var ki o da: tüm operatörlere mesaj hakkı almak için 150 kontör yüklemek şart mı?

En kısa zamanda kontör yükleyip bunu deneyeceğim ve sizler ile burada paylaşacağım.
Sorularınız ve yorumlarınız?

2010 KEY Ödeme Miktarı Sorgulama Kaç PAra Alacağım?

KEY listeleri açıklandı

Tıklayın ne kadar para alacağınızı öğrenin...

KEY ödemelerinin ödeme haberinin ardından herkes "Bana ödeme çıktı mı" sorusunu öğrenmek için T.C. kimlik numaraları ile sorgulama yaparak meraklarını giderdiler. Ancak KEY ödemesini alacağını öğrenen vatandaşlar kaç para alacaklarını da öğrenmek isteyeceklerdir...

2010 KEY ödemelerinden Kaç Para Ödeme alacağım? sorusunu cevabını T.C. kimlik numaranız ile sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Hak sahipleri alacak miktarını http://www.keyodemeleri.com/internet adresinden öğrenebilecek. Ödemelerde T.C. kimlik numarası ibraz edilecek. KEY ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart-2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak.

KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak.

Buradan KEY Ödemelerinizin Miktarını Öğrenebilirsiniz:

TIKLAYIN NE KADAR PARA ALACAĞINIZI ÖĞRENİN

Saçı Her Gün Yıkamak Saç Sağlığına Ve Güzelliğine Zarar Verir mi?


Saçı Her Gün Yıkamak Saç Sağlığına Ve Güzelliğine Zarar Verir mi?

Saç güzelliği hakkında doğru bilinen yanlışların biri de saçı her gün yıkamak… Ancak bu ne kadar doğru, saç sağlığına ve güzelliğine nasıl etki eder bakın uzmanlar ne demiş…
Saç sağlığının korunması için yapılması gerekenler

Uzmanlar “Her gün yıkamak saça zarar verir.” açıklamasında bulundu…

Saçlar gün aşırı ve ılık su ile yıkanmalıdır. Ayrıca ikisi bir arada ürünler yerine şampuan ve saç kreminin ayrı ayrı uygulanması daha doğru olacaktır. Saç kreminin saç uçlarına sürülmesi yeterlidir.

Aile Hekimliği İkinci-2.- Aşama Eğitimleri

Seçilen pilot illerde denen aile hekimliği uygulaması beklenen sonuçları yerine getirmiş olmalı ki tüm Türkiye’de hayata geçirilmesi düşünülmüş.

Aile Hekimliği-Doktorluğu Eğitimi internetten yapılacak… Başvuru yapmak gerekebilir…

Aile hekimlerinin ikinci aşama eğitimlerinin başladığını da bildiren Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, bir yıl boyunca uzaktan internet yoluyla yapılacak eğitimden sonra, hekimlerin sınava tabi tutulacaklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın yönergesine göre toplum sağlığı merkezleri, kendi bölgelerinde sağlık hizmetlerini yürütecek, sağlık kuruluşları ile koordinasyonu sağlayacak, gerektiğinde diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak toplumun ve bireylerin sağlığını korumak ve sağlık düzeylerini yükseltmekten sorumlu olacak. Her aile hekimi için kayıtlı hasta sayısı en az bin, en çok 4 bin olabilecek. Her il ve ilçede, sorumluluk bölgesi mülki sınırlar olan birer toplum sağlığı merkezi kurulacak.

100 bin kişiye 1 sağlık merkezi planlanıyor…

Büyükşehir Kanunu’na tabi illerde büyükşehir belediyesine bağlı her ilçede, nüfusu 100 binden fazla olan il merkezlerinde ise her 100 bin kişiye bir toplum sağlığı merkezi kurulacak.

Saç Güzelliği ve Sağlıklı Saçlar için Bakım Önerileri


Saçlar kadınların vücudunda görmek istedikleri tek kıllardır... Bu da saçların bayanlar için önemini açıklıyor olsa gerek...

Saçları bakımlı kadın kendini bakımlı hisseder; kendini bakımlı hisseden kadın aynı zamanda kendini güzel hisseeder; kendini güzel hisseden kadın MUTLUDUR... İşte kadınların mutluluk formüllerinin ana denklemi...

Güzel ve Bakımlı Saçlar İçin:

Güzel bir portrenin en önemli öğelerinden biri olan saçlar, aynı zamanda kış aylarında soğuk hava, yağmur ve kar gibi dış etkenlerden de çok çabuk etkilenmektedir. Uz. Dr. Tuğba Türe, "Saç sağlığının korunması için yapılması gerekenler" hakkında bilgi verdi.

Sağlıklı saçlar kadın erkek herkes için çok önemlidir. Saçtaki kırılmalar, matlaşma ve pullanmalar, çevresel faktörlere, beslenme alışkanlıklarına ve yanlış uygulamalara bağlı olarak gelişebilir. Saçlara gerekli özen gösterildiğinde sağlıklı saçlara kavuşmak mümkündür.
Sağlıklı beslenme sağlıklı saçların altın kuralıdır.
Öncelikle saçların kökünden beslendiği unutulmamalıdır. Dışarıdan uygulanan ürünler saçlara sağlık getirmez. Saçlar için gerekli olan vitamin ve mineraller ancak kan yolu ile saç köklerini besleyebilir. Demir, çinko, vitamin B12, folik asit ve biotinden zengin beslenmek saç sağlığı için gereklidir. (Kırmızı et, yumurta beyazı, kurubaklagiller...)

Dengeli ve düzenli beslenmek, antioksidan yiyecekleri( sebze, meyve vb..) gerektiği kadar tüketmek, düzenli uyku ve stresten uzak durmak saç sağlığı için önemlidir. Dermatoloji uzmanına danışmadan saç sağlığı için önerilen ilaçların kullanılması doğru değildir.

Saç boyası ve jöle saçların zayıflamasına, kırılmasına ve matlaşmasına neden olabilir.
Saç boyası, renk açıcılar, jöle, köpük, sprey gibi kozmetik ürünlerin bilinçsiz kullanımı saçlara zarar verebilir. Saç şekillendirici ürünler sık kullanımda ve saçtan temizlenmediğinde saçta kalıntı oluşturarak saç tellerinde zayıflama ve kırılmalara neden olabilirler.
Her gün yıkamak saça zarar verir.
Saçlar gün aşırı ve ılık su ile yıkanmalıdır. Ayrıca ikisi bir arada ürünler yerine şampuan ve saç kreminin ayrı ayrı uygulanması daha doğru olacaktır. Saç kreminin saç uçlarına sürülmesi yeterlidir.

Sıcak fön kullanmayın.
Saçların kaba ve sert bir biçimde taranması saçları yıpratabilir. Eğer kuru ve zor taranan saçlara sahipseniz durulanmayan bakım ürünlerini kullanarak saçlarınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca saçlar kurutulurken ve şekillendirirken çok sıcak uygulamalardan kaçınılmalıdır.

Saçınızı sıkı toplamayın.
Özellikle alın bölgesinde bant şeklinde görülen saç dökülmelerinin en sık sebebi sıkı toplanmış saçlardır. Bu tarz uygulamalar, zaman içerisinde kıl köklerinin zarar görmesine ve saç kayıplarına neden olabilir

Ülkelere Göre Kadın-Erkek Emeklilik/Emekli Olma Yaşı

Birçok kişinin hayalidir emekli olmak ve emekliliğin tadını çıkarmak. Yıllarca çalıştıktan sonra, ömrü bitirdikten sonra biraz olsun keyif sürmek... Ancak ülkemizde yıllarca çalışmak, hizmet etmek bile kolay değil ne yazık ki...

Avrupa Birliği, ekonomik krizle debelenen Yunanistan'a emeklilik yaşının yükseltilmesini şart koydu. Ülkede 58 olan emeklilik yaşı 62'ye çıkarılması planlanıyor. Avrupa ülkeleri arasında en düşük emeklilik yaşı Fransa'da. Sarkozy hükümeti ülkede 60 olan emeklilik yaşını yükseltmek istiyor.

İŞTE DÜNYADAN EMEKLİLİK YAŞLARI

  • Danimarka'da 65
  • İtalya 2008 yılında emeklilik yaşının 57'den 58'e çıkarılması için sendikalarla anlaşmaya vardı.
  • İsveç 65
  • Meksika'da emeklilik yaşı 65
  • Kore'de emekli olmak için 60 yaşına kadar çalışılması gerekiyor.
  • Japonya'da emeklilik yaşı ise 60
  • Amerika'da 65
  • Türkiye'de ise halen emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60. Türkiye'de de emeklilik yaşının yükseltilmesi gündeme gelmiş ancak işçi ve memur sendikalarını tepkileri nedeniyle tasarı geçici olarak rafa kaldırılmıştı.
  • Kanada 65
  • Rusya'da emeklilik yaşı kadınlar için 55, erkekler için 60.
  • Almanya'da ise emekli olma yaşı 67

Zuhal Topal Banu Alkan Taklidi Video İzle

Star TV kanalında evlilik (izdivaç) programı sunan başarılı sunucu Zuhal Topal, yaptığı Banu Alkan taklidi ile izleyicilerini güldürdü...

Programına yapmış olduğu canlı performans taklidini izleyebilirsiniz...İyi Seyirler...

Foto Epilasyon Cihazı Kiralama Sistemi-Yöntemi

Bu yazım kadınları çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü epilasyon yapma ve epilasyon cihazları kadınların genç yaştaki bayanların vazgeçilmez güzellik bakım uygulamaları arasında yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı’nın 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle foto epilasyon yapan güzellik salonlarına kapatma kararı alması üzerine sektör ekonomik açıdan olumsuz etkilendi.
Çıkarılan yeni yasanın güzellik salonlarında foto-lazer epilasyon yapılması dahilinde kapatılması kararı ile ithal edilen 2,500 epilasyon cihazı satılamadan elde kaldı.
Foto-Lazer Epilasyon Yasaklandı mı?

Tam anlamıyla bir yasak getirilmiş değil. Ancak bazı şartların ve uzman kişiler eşliğinde foto epilasyon uygulanmasına izin var. Şöyle ki:

Hekim olan bir mesul müdür ya da bünyesinde en az bir tane hekim çalıştırması şartı ile “Güzellik Merkezlerinin” bir dilekçe vererek polikliniğe dönüştürülmesi talebinin ardından alınan ruhsat ile uygulamaya izin var.

Verdikleri poliklinik ruhsat talep dilekçelerine geç cevap alınması firmalar çareyi epilasyon cihazını kiralama yönteminde bulmuş.

Güzellik merkezleri ve salonları yasal sıkıntılardan dolayı parayı cihazlara bağlamadıklarından kiralama sistemi uygulamaya geçmiş. Salonlar epilasyon isteyen müşterileri olursa cihazı getiren firma eşliğinde yetkililerini hekim eşliğinde çağırıyor ve epilasyon uygulamasını yapıyor.