Subscribe:

AVEA -1 Kuruşa Konuşma Kampanyası | EKSİ FİYAT TARİFESİ

Mobil Öğrenci Tarifesi artık “eksi fiyata” konuşturuyor!

AVEA, yapmış olduğu kampanya ile bir ilke imza atıyor. Bu yeni kampanya aboneleri hem bedavaya konuşuyor hem de para kazanıyor.İşte AVEA'nın mobil öğrenci tarife üyeleri için çıkarmış olduğu bu YENİ kampanya hakkında bilgi:

Kampanyadan yararlanma şartlarından biri de tek seferde 30 TL Yüklemek:
Tek seferde 30TL yükleyen Mobil Öğrenci tarifeliler, milyonlarca Mobil Öğrenci ile 1000 dakika ücretsiz konuşuyor. Üstelik konuştukları her dakika için 1krş kazanıyor.

Kampanyaya katılmak ve bu fırsattan yararlanmak için SMS ile abonelik işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor.Hangi numraya mesaj atılacak diye soranlar için:

KAZAN yazıp 3030’a kısa mesaj gönderen ve sonrasında tek seferde 30TL yükleyen Mobil Öğrencili Avealılar, bir ay boyunca 1000 dakika ücretsiz konuşurken her dakika için de ekstra 1 kuruş kazanıyor. Her 100 dakika ücretsiz konuşma tamamlandığında da Avea’lıların hattına 1TL yükleniyor.

Kazandığım TL'leri nasıl harcayabilirim?

Mobil Öğrencili Avealılar, kazandıkları TL’leri istedikleri zaman, istedikleri şekilde kullanabiliyorlar. Kazanılan TL’ler ile, istenen yöne konuşmak, avantajlı SMS paketlerini almak, SMS atmak veya internet paketi gibi tüm Avea hizmetleri için kullanılabiliyor.
Kampanya katılım ve son başvuru tarihi ne zaman?

31 Aralık 2010 tarihine kadar geçerli olan bu tekliften yararlanmak için sadece Mobil Öğrenci Tarifesine geçip kampanyaya kayıt olmak yeterli.

Kazandığım paraları/ TL'yi nasıl öğrenebilirim?
Avealılar, BILGI yazıp 3031’e ÜCRETSİZ mesaj göndererek, hem kaç dakika bedava konuştuklarını, hem de kazandıkları TL’leri sorgulayabiliyor.
AYRICA . . .

MobilÖğrencililer, KAYIT yazıp 1111'e göndermeleri durumunda, -1 kuruş teklifinin yanı sıra, sadece 20 TL yükleyerek 30 gün boyunca her yöne 10 dakikası 50 kuruşa konuşuyorlar ve 10 saniyenin altındaki kısa konuşmalarında her yöne sadece 10 kuruş ödüyorlar.

Facebook Service Unavailable - DNS failure Hatası Çözümü

Facebook'a girmek isteyen kullanıcılar erişimlerinde DNS hatası ile karşılaştılar.
Karşılaştıkları bu probleme milyonlarca kullanıcı çözüm yolu arıyor ve bir an önce Facebook'a girmek istiyorlar.

Service Unavailable - DNS failure
The server is temporarily unable to service your request. Please try again later.

Reference #11.e5648cc1.1285274889.81da13b

Sorun Nasıl Çözülür?
Bu hatayı gidermek ve problemi ortadan kaldırmak isteyen Facebook hayranı kullanıclar için birkaç önerim var:

Facebook DNS Hatası Ne Demek?
Site isimlerini nümerik 0-1 kodlarına çevirmeye yarayan DNS servisinin işlev dışı kaldığını anlatmaktadır.

Sorun Nasıl Ççzülür?
Ağ bağlantılarım'a tıklanır, ağ görevlerinden ağ bağlantılarımı göster seçeneği işaretlenir, Internet iletişim kuralları (TCP/IP) seçilir, özelliklere tıklanır, DNS ve IP atamaları otomatiğe alınır ve sorun giderilir.

Eğer sorun giderilemezse başlat-çalıştır'a services.msc yazılır, DNS istemcisi başlatılır ve sorun giderilir.

NOT: Henüz deneyememiş olduğum bu problem çözüm tavsiyeleri uludağsözlük den almış bulunmaktayım.

TARTIŞMA: FACEBOOK ERİŞİMİNİN KAPALI OLMASI SİZİ NASIL ETKİLEDİ? SİZCE İYİ Mİ OLDU YOKSA KÖTÜ MÜ OLDU BU FACEBOOK SORUNU???

Fikir vedüşüncelerinizi yorum yazarak tartışmaya katılabilirsiniz. . .

Facebook a Girilmiyor. Hata Veriyor

Bu gece Facebook'a girmek isteyenlere kötü bir sürpriz . . Facebook erişimi şu saat itibari ile sorunlu ne yazık ki . . .Virüs olduğu şüphesinde olanlar için endişe edilecek bir sorun yok.Sadece DNS hatası veriyor.

Facebook'a girmek isteyen kullanıcıları şu hata ile karşılaştılar:

"Service Unavailable - DNS failure
The server is temporarily unable to service your request. Please try again later.

Reference #11.e2648cc1.1285272667.2efdf101"

Facebook sitesinin bu problemi çözmek için yürüteceği çalışmları eminim milyonlarca kullanıcı sabırsızlık ile bekliyordur. Ancak sorunun DNS sebebi ile ortaya çıkmış olması daha önceleri Youtube,blogger (blogspot) ve bazı Google servislerine yaşadığımız sorunları tekrardan gündeme geitiyor.

Facebook'a erişimini açmak isteyenler birçok farklı yol bulmak, denemek isteyceektir. Ancak bu sorunun çözümü DNS ayarları sebebiyle ortaya çıktığı için (soruna kesin çözüm sağlar mı bilemem) DNS ayarı yapmayı BURADAN deneyebilirsiniz.

TARTIŞMA: FACEBOOK ERİŞİMİNİN KAPALI OLMASI SİZİ NASIL ETKİLEDİ? SİZCE İYİ Mİ OLDU YOKSA KÖTÜ MÜ OLDU BU FACEBOOK SORUNU???

Fikir vedüşüncelerinizi yorum yazarak tartışmaya katılabilirsiniz. . .

YENİ Avatar 2010 Özel Sinema Filmi Hakkında: Avatar Special Edition

En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Görsel Efekt, En İyi Sanat Yönetmeni dallarında Oscar sahibi olan; sinema dünyasında ve üçüncü boyutta çığır açan film: AVATAR

Sinema dünyasında etkili ve çağ atlatıcı bir giriş yapan dünyaca ünlü sinema filmi Avatar yeni bir film ile tekrardan gösterime girmeye hazırlanıyor.

Yeni Avatar Filmi Hakkında. . .

Ne Zaman Gösterime Girecek?

Dokuz dakika eklenmiş ve Pandora’da tanışacağımız yepyeni yaratıkların da olduğu özel versiyonu "Avatar Special Edition" 15 Ekim’de üç boyutlu sinemalarda vizyona girecek.

Filmin Konusu Hakkında Bilgi . . .

Yeni eklenen bölümlerin hepsi bilgisayar efekti yoğun sahnelerden meydana geliyor. Bu dokuz dakikalık özel gösterimin tamamı yağmur ormanlarının dışında ve bazısı da gece geçiyor. James Cameron, aksiyon sahnelerinin fazlasıyla yer kaplayacağı bu yeni bölümlerde uzun uçuş sekanslarının olduğu uzun bir av sahnesi, dağ İkran'larının olduğu bazı sahneler, Pa'li isimli atların olduğu sahneler ve aksiyonu bol sekansların bulunduğunu söyledi. Filmin sonundan daha önce çıkarılmış bazı duygusal sahneler de bu yeni versiyonda yer alıyor.

www.indirimmühendisi.com | Çocuklar Duymasın

Çocuklar duymasın adlı sevilen dizide ismi geçen "www.indirimmühendisi.com" espirisi aslında muhteşem bir web sitesi projesi . . .Çok kazandıran topluma yararlı bir web sitesi fikri . . .

Gelin biraz inceleyelim bu indirim mühendisi.com olayını . . .

Ççocuklar Duymasın adlı dizide, Müsteşar Kemal'in "Yahu neden pahalı alışveriş yapıyoruz, aynı malı indirimle satan mağazaları gösteren bir internet sitesi açalım, insanları bilgilendirelim, kimse kazıklanmasın" düşüncesiyle hareket ederek torunu Duygu'ya açtırdığı internet sitesinin adıdır.

Her ne kadar indirimleri takip etmemizi sağlayan birkaç websitesi mevcut olsa da site ismi olarak çok başarılı ilginç ve de akılda kalıcı bir site ismi . . .

Gerekli imkan ve teknik altyapım olsa ilk iş bu projeyi hayata geçirirdim . . .

Aktif Kurye Kargo Teslimat Rezaleti Şikayet

Yaklaşık 2 ay önce Finansbank aracılığı ile Card Finans Go kredi kartı başvurusunda bulundum . . . Yaklaşık 1 ay 2 hafta sonra Finansbank Müşteri Hizmetleri aradı ve kart başvurumun onaylandığını söylediler. . .3-4 gün sonra kartımın ev adresine teslim edileceğini tahmin ederken Aktif Kurye rezaleti ile karşı karşıya kaldım . . .

Hala elime ulaşmayan kredi kartımın durumu hakkında bilgi almak adına Card Finans şubesinden müşteri hizmetleri ile görüştüm. Beni 0212 444 ** ** nolu iletişim ve destek hattına yönlendirdiler. Kartımın ayın 2 sinde (aradığım tarihten 10 gün önce ) oraya yönlendiğini söylediler . . .

Gölcük'de uyuyan kartım bakalım ne zaman bana teslim edilecek? 10 gündür Gölcük Aktif Kurye'de bekleyen kargonun Başiskele'ye gelmesi kaç gün sürecek inanın merak ediyorum . . .İşin kötüsü İzmit bölgesine yapılacak teslimatlarda evimin 250 mt önündeki yoldan geçmek zorundalar . .

Şunu da eklemek isterim ki bu durumdan yüzlerce kişi şikayetçi . . .

Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül 2010 Referandum Konuşması

12 Eylül 2010 tarihi itibari ile yapılan Referandum Halk Oylaması sonuçları açıklandı. EVET HAYIR oylaması sonucu sona erdi Türkiye yeni bir döneme girdi.

Parti yetkililerin açıklama yapmasına karşın CHP Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu şu saatlere kadar sessiz kaldı.

NE ZAMAN RESMİ AÇIKLAMA YAPACAK?

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam saat 23:00'da Ankara'da konuşma yapacağını açıkladı.

Konuşmayı canlı dinlemek, izlemek isteyenler için http://video.cnnturk.com/canli-yayin adresinden konuşmayı canlı olarak izleyebilirler. . .


NTV ve NTV Batı (Avrupa) Uydu Frekans Ayarı Yapma

NTV'de yayınalanan FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Maçları ile uydu ayarları bu kanalları izleyebilmek için değiştirilir oldu.
Aşağıda yer alan uydu frekans ayarları ile izlemediğiniz maç kalmayacak:

NTV Kanalı İçin Uydu Frekans Ayarı
Frekans: 11054 H 30000 FEC: 5/6 Türksat 3A/2A 42.0°E Uydusu

NTV Batı (Avrupa) Kanalı İçin Uydu Frekans Ayarı

Uydu :
Türksat 2A

Frekans :
12717 MHz

Polarizasyon :
Dikey

Symbol Rate :
5925

FEC :
5/6

Meyve-Sebze Çekirdeği Yağlarından Doğal İlaç

Haberlde yer alan sağlık, güzellik konusundaki yeni ürün aslında bizlere çok uzak olmayan bir hammadeden yapılıyor. . .Meyve ve Sebze çekirdeklerinden. . .

Hani koca karı ilaçları bin bir türlü bitkiyi aktarlardan aldırır ve özel bir karışım hazırlatır ya. . .

Meyve Çekirdeklerinin çöplerden toplanıp çeşitli test ve temizleme, zararlı madde arındırma işlemlerinden geçirildikten sonra yağının çıkarılması ile elde edilen bu ilaç hem içilebiliyor hem de sürülebiliyor. . .Egzema, sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği iddia edilen bu sıvı ilaç aynı zamanda sivilce sorununa da iyi geldiği söyleniyor. Şeftali çekirdeğinden, buğday çekirdeğinden. . . aklınıza gelecek çekirdeği olan her şeyden bu yağ çıkarma işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Bakalım piyasaya ne zaman ve hangi fiyat ile çıkacak. . .Kuşkusuz kaç para olduğunu merak ediyorsunuzudur. . .Nerede satılacağı ve nasıl kullanılacağı da merak konusu. . .

Ne de olsa doğal zararı olmaz mantığı ile ürünün satışları patlaaycaktır. Çeşitli hastalıklardan sorunlarda dert yananlar bir de bu yola başvurayım mantığı ile ürünün popüleritesini arttıracaktır.

Herkese sağlıklı günler . . .

TURKCELL Her Yöne 5.000 SMS Alma-5 Bin Mesaj Paketi Aboneliği

Turkcell yeni bir SMS kampanyası başlatarak her yöne 5.000 SMS hakkı paketini duyurdu.

TURKCELL Her Yöne 5.000 SMS Alma-5 Bin Mesaj Paketi Aboneliği Nasıl Olur?
gencTarifeli HERYONE yaz 2430'a kısa mesaj (SMS) gönder sadece 10 TL'ye aylık HER YONE TAM 5000 SMS hakkı al.

AirTies Modemde İnternet DNS Ayarı Yapma Nasıl Olur?

İnternet dünyasında sıkça karşılaşılan terim DNS, youtube gibi yasak sitelere girme yolu olarak kullanılıyor.Ancak engelli sitelerin erişiminii aşmak çin kullanılan bu DNS ayarını yapanların kaçı DNS'nin anlamının ne olduğunu biliyor?

DNS'nin Anlamı Nedir? Neyin Kısaltmasıdır?
Öncelikle DNS'nin anlamını ve uzun halini bilmek isteyenler için kısa bir bilgi: WEB adresleri ile IP adreslerini bir tabloda tutup, ikisini birbirine eşitleyen program veya bilgisayarlara DNS (Domain Name Server) adı verilir.

DNS Hakkında daha detaylı bilgi almak ve Vista, Win7 gibi işletim sistemlerinde DNS sorunlarını çözmek istiyorsanız buradaki yazımı okuyabilirsiniz.

AirTies KAblosuz / Kablolu Modemlerinde DNS Ayarı Nasıl Yapılır?
Siz www.airties.com adresini girdiğinizde, ilk olarak bu adresin sizin servis sağlayıcınızın DNS'inde olup olmadığına bakılacaktır. Eğer bulunamazsa, sembolik adres Amerika'daki ana merkezde bulunan Internic DNS'ine sorulup, ona karşılık gelen IP adresi size ulaştırılacaktır. Bu IP adresinde bulunan bilgiler servis sağlayıcı firmanız tarafından size ulaştırılacaktır. Hız ve güvenlik için çoğu Internet Servis Sağlayıcısı DNS hizmeti sağlar. Aşağıda servis sağlayıcınızın sağladığı DNS sunucuları gösterilmektedir eğer tercihen kullanacağınız DNS Sunucusu varsa, IP adresini DNS 3' e girmelisiniz.

Eğer el ile kendiniz bir DNS adresi yazarak ayar yapmak istiyorsanız modem ayarlarından şu adımları takip ederek DNS ayar yapma sayfasına ulaşabilirsiniz:
AirTies Modemde İnternet DNS Ayarı Yapma Nasıl Olur?Yukarıda resimli anlatımı sunduğum adımları sırasıyla (1 > 2 ve 3 ) olarak takip ettiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.Burada (resim üzerinde ok ile göstererek anlattığım ) ADSL >DNS Ayarı sekmesine geçiyoruz.

Karşınıza açılan sayfada ilgili yerlere DNS rakamlarını yazarak el ile manuel ayarlama yapabilirsiniz.

TÜRK TELEKOM Ev Avantaj Tarifesi Kampanyası Hakkında Bilgi

TÜRK TELEKOM Ev Avantaj Tarifesi Kampanyası Hakkında BilgiTürkTelekomun sabit ev hatlarına sunduğu kampanyaya rekor ilgi . . .Bu kampanyadan yararlanmak isteyen kişi sayısı 4.6 milyon. . .

Peki ama bu kadar insan neden ev avantaj tarifesine geçmek istiyor?
"Ev Avantaj tarifesi hakkında detaylı bilgi almak istiyorum." diyorsanız bu yazıda işinize yarayacak bilgi ve detaylar mevcut.

Ev avantaj tarifesindeki mevcut kampanyalar, indirimler ve ücretlendirme farklılıkları nedeniyle birçok insan TürkTelekekom ev avantaj tarifesinden yararlanma yarışına girdi.

Ev Avantaj tarifeleri, yıl sonuna kadar uzatılan 7’den 7’ye Bedava Kampanyası ile ev ve iş telefonlarından akşam 7’den sabah 7’ye kadar bedava görüşme fırsatı sunuyor. Kampanyada 3 bin dakikalık adil kullanım limiti uygulanıyor. “Ev Avantaj Uluslararası 6,5 kuruş” kampanyasında ise Türk Telekom müşterileri, 1. Kademe uluslararası sabit telefon görüşmelerini tüm vergiler dahil dakikası 6,5 kuruştan yapabiliyorlar. Kampanya Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Çin, ABD ve Avustralya gibi genel olarak en çok aranan ülkeleri kapsıyor.

Ev Avantaj tarifeleri ev ve iş telefonlarından cep telefonu aramalarında da önemli avantajlar sağlıyor. “Cebi Aramanın En Ucuz Yolu” kampanyası ile Türk Telekom müşterileri, tüm gün boyunca GSM yönüne aramalarını dakikası tüm vergiler dahil sadece 6.5 kuruşa yapabiliyorlar.

Ev Avantaj tarifeleri, ev ve iş telefonlarının katma değerini artıran çok çeşitli hizmetleri de kapsıyor. Tarife kapsamında güvenlik ve sigorta gibi konularda ev ve iş telefonları ile hizmet almak mümkün hale geliyor.

YÖK Üniversite Türbanlı Öğrenciler Derse Girebilir Resmi Açıklaması

Yıllardan beri tartışılan ve henüz net bir çözüm üretilmeyen "üniversite öğrencisi türban sorunu" hakkında bugün resmi bir açıklama geldi.

YÖK Başkanı 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı için "türbanlı öğrenciler" hakkında sürpriz bir açıklama yaptı.

YÖK'ün aldığı YENİ karar göre derse giren türbanlı öğrenciler artık sınıftan çıkarılamayacak.

YÖK Başkanı, yönetmeliğe aykırı davranan öğrencilerin durumuyla ilgili bir şikâyet dilekçesi üzerine harekete geçerek, türbanlı öğrencilerin derse katılmasına dolaylı yoldan vize verdi.

Habere göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, İstanbul Üniversitesi’ne üzerine gönderdiği yazıda türbanlı öğrencilerin derslere girmelerine vize verdi. İstanbul Üniversitesi’nde Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin uygulanmasında çıkan sorunlarla ilgili YÖK’e iletilen 27 Temmuz 2010 tarihli ve “025309 sayılı” dilekçe üzerine bütün üniversiteleri kapsayan bir yazı gönderen Özcan, türbanlı öğrencilerin dersten çıkarılmaması yönünde görüş bildirdi.

Ağızdaki Sarımsak Kokusunu Gidermek için Kesin ve Etkili Çözüm

Ağızdaki Sarımsak Kokusunu Gidermek için Kesin ve Etkili ÇözümHer ne kadar "Sarımsak" diye yazıldığı bilinse de birçok insan "sarmısak" diye de kullanmaktadır.

Sarımsak oldukça yararlı olmasına karşın yiyen kişinin ağzında kötü koku bırakması sebebiyle pek tercih edilmeyen bir gıda olma özelliğine sahip.

Bu yazıda ağızda oluşan kötü sarımsak kokusundan kurtulmak isteyenler için kalıcı ve bir o kadar da kesin bir çözüm yolunu anlatacağım.

Öncelikle sarımsak kokusunun bilimsel sebebini açıklayalım.

Sarımsak Neden ve Nasıl Koku Yapar?

Sarımsakta bulunan "AMS" adlı bileşen, sindirim sırasında parçalanmadığı için ağız ve vücutta kokuya neden olmaktadır.

SARIMSAK KOKUSU SORUNUNA KESİN, KALICI ÇÖZÜM YOLU

Uzmanlar diş fırçalayınca bile gitmeyen kokunun süt tarafından giderildiğini savundu.

Bu konuda araştırma yapan Amerikalı uzmanlar ağız kokusu için kesin çözümü buldu! Buna araştırma sonuçlarına göre sarımsak yedikten sonra kokuyu gidermek için bir bardak süt içilmesi yeterli!

EZEL 2 Sezon YENİ Bölümler Hangi Tarihte Başlıyor?

Ekranların sevilen dizisi EZEL, sezon finalinde takipçilerini merakta bırakarak tatile girdi.Ezel severler tatilin ne zaman biteceğini ve EZEL 2 yeni sezonun bölümlerinin hangi tarihte yayınlacağını merak ediyor?
EZEL 2 Sezon YENİ Bölümler Hangi Tarihte Başlıyor?EZEL 2 YENİ Sezon Hangi Tarihte / Ne Zaman Başlıyor?

Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere ve Tuncel Kurtiz'in (nam-ı diyar Ramiz Dayı ) paylaştığı "Ezel Dizisi" ikinci sezon yeni bölümlerini 20 Eylül 2010 Pazartesi tarihinden itibaren televizyon ekranlarından ilzeyebilirsiniz.

Normal Video'ları 3D Boyutlu İzleme ve Çevirme

Sinema dünyası ile hayatımıza göre video izlemede üçüncü boyut özelliği hızla yaygınlaşıyor.Özel gözlükler ile izlenebilen 3D Özellikli videoları izlemek artık çok daha kolay.
Tüm videolar üç boyutlu olabilecek...
3D Videodan etkilenmiş olacağız ki bütün videoları üç boyutlu izlemek istiyoruz.Hatta bilgisayardaki vidyo kayıtlarını HD ve 3D'ye çevirmek için program indirmek yoluna bile başvuruyoruz.
Normal Video'ları 3D Boyutlu İzleme ve ÇevirmeTayvan'da düzenlenen Computex 2010 fuarından üç boyutlu görüntü teknolojisini değiştirecek bir gelişme tanıtıldı. Microsoft'un Flash rakip olarak geliştirdiği Silverlight platformuyla Nvidia'nın 3D teknolojisi özel bir şov için biraraya geldi. Nvidia 3D VisionTM PC, Microsoft Silverlight ve IIS Smooth Streaming teknolojisi kullanarak internet üzerinden yayınlanan 3D video tanıtımı yaptı.

Fuara katılan konuklar bu teknolojiyle tasarlanan 'We Are the World' parçasının 3D müzik videosunu izlediler. Kullanıcılar iki firmanın ortaklığı sayesinde internette bulunan her videoyu Silverlight 3D plugin'i sayesinde kolayca üç boyutlu olarak izleyebilecek. Bu yeni aktarma yöntemi HD videoları da destekliyor.

Nvidia ve Microsoft bu sistemi, fragmanlar, günlük videolar ve spor karşılamaşları için uyarlamaya hazırlanıyor.