Subscribe:

Online Ehliyet Sınavı Randevu Alma |e-Sınav

Kopya iddialarını ortadan kaldırmak için ehliyet sınavında yeni bir döneme giriliyor. 2011 ehliyet sınavı online, internet üzerinden yapılacak.

EHLİYET SINAVI NASIL YAPILACAK?

İnternet ortamında yapılacak sınavda adayların randevu alması gerekiyor.

Yeni uygulamaya göre, sınava katılacak aday, sürücü kursunu tamamladıktan sonra, belirlenen sınav merkezlerine başvurarak, önce randevu alacak. Aday, randevu saatinde sınav merkezine giderek, elektronik ortamda sınava girecek. Sınav soruları bilgisayar tekniğine göre hazırlanmış olacak. Adaylar, elektronik ortamdaki sınavda, klasik test sınavındaki şekiller ve çizimler yerine gerçekçi ve hareketli görüntüler eşliğinde hazırlanmış soruları yanıtlayacak. Bilgisayar kullanmayı bilmeyenler için yazılı test uygulaması bir süre daha devam edecek.

2010 Ekim Ek KPSS Sınava Götürülecek Belgeler

2010 KPSS Ek Sınavı, kpss, KPSS Götürülmesi Yasak Şeyler, Saat götürmek yasak mı?, Sınava Götürülecek Belgeler2010 KPSS skandalının ardından iptal edilen sınav 31 Ekim 2010 tarihinde yeniden yapılacak. Sınava götürülmesi gereken zorunlu belgeler ve götürülmesi yasak şeyler hakkında resmi açıklama yapıldı.
SAATLERİ GERİ ALMAYI UNUTMAYIN

Her sene ekim ayının son pazar günü "kış saati" uygulaması nedeniyle saatlerin geriye alınması, bu yıl KPSS ile aynı güne denk geliyor. Eğitim Bilimleri Sınavı, yarın saat 09.30’da başlayacak

SINAVA SAAT ve KALEM GÖTÜRMEK YASAK MI?

Adayların yanlarında bulunduracağı fotoğraflı ve özel kimlik belgesi, adayın kimliğini gösteren fotoğraflı ve soğuk damga ile onaylı bir belge (sadece nüfus cüzdanı veya pasaport) olacak.

Adaylar sınava kalem, silgi, kalemtıraş, saat getirmeyecek. Bu gereçler, bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak.

Adayların sınava yiyecek, içecek, su getirmeleride kesinlikle yasaklanan maddeler arasında. Su ve şekerleme de ÖSYM tarafından dağıtılacak.
SINAVA GİDERKEN GÖTÜRÜLMESİ YASAK EŞYALAR:
Sınavların yapıldığı binalara girerken adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından el ve dedektör ile dikkatlice aranacak. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar her türlü elektronik-mekanik cihaz, sınav binasına kesinlikle alınmayacak.

29 Ekim Kutlamaları İstanbul Boğazı Havai Fişek Gösterileri | VİDEO

Bugün Türkiye Cumhuriyeti ve maneviyatı açısından önemli bir gün. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.

Yurdun dört bir tarafında kutlamalar gün boyu sürdü. Hatta sosyal paylaşım sitesi Facebook Atatürk ve Cumhuriyet konulu paylaşımlar ile doldu taştı.

Kutlamaların en görkemlisi, belki de en güzeli İstanbul Boğaz köprüsünde yapılan havai fişek gösterileriydi.

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Kayserispor-Beşiktaş Maçı ilk 11 Futbolcu Kadrosu

Beşiktaş, Kayserispor ile deplasmanda yapacağı Spor Toto Süper Lig maçının ilk 11 kadrosu. . . .

Siyah-beyazlıların teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapmış olduğu antrenmana koşularla başlayandı ve pas çalışmasının ardından taktik ağırlıklı çalışmalar yapıldı.

Antrenmanda tedavilerine devam edilen Ricardo Quaresma, Sivok, Ekrem Dağ, Mert Nobre ve Matteo Ferrari yer almadı. Mehmet Aurelio ve Erhan Güven ise takımdan ayrı olarak fizyoterapist eşliğinde çalıştı.

Beşiktaş takımı 19 kişilik kadroda yer alan futbolcular, akşam saatlerinde uçakla Kayseri maçının yolunu tutacak.

Teknik direktör Schuster, Kayseri maçında oynayacak olan 19 kişilik futbolcu kadrosunu da belirledi.
Buna göre sakatlık dönemi sona eren Guti, Fatih ve Holosko 19 kişilik kadroda kendilerine tekrardan yer buldular...

Fatih Tekke ise Beşiktaş'a transfer olduğundan bu yana ilk kez kadroya dahil edildi.

Schuster'in belirlediği 19 kişilik kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Rüştü Reçber, Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Tomas Zapotocny, İbrahim Üzülmez, İsmail Köybaşı, Michael Fink, Fabian Ernst, Necip Uysal, Roberto Hilbert, Onur Bayramoğlu, Nihat Kahveci, Bobo, Fatih Tekke, Holosko, Yusuf Şimşek, Ersan Gülüm, Guti Hernandez ve Atınç Nukan.

Nokia 2690 - Avea Kampanyası ile Bedava Konuşma

Nokia yeni çıkarmış olduğu 2690 modelini Avea ile birlikte yaptığı 1 yıl boyunca bedava konuşma kampanyası ile tanıttı.
Gençlerin operatörü Avea, mesajlaşma alanında yaptığı kampanyalardan sonra konuşma alanında sıradışı bir kampanyaya imza atıyor. Cep telefonu devi Nokia ve Avea işbirliğinde yürütülen kampanya detayları şu şekilde:

Avea, şimdi de Nokia 2690’a sadece 199 TL’ye sahip olma imkânı sunuyor.

Nokia 2690 - Avea Kampanyası ile Bedava Konuşma21 Ekim -31 Aralık tarihleri arasında düzenlenen kampanya kapsamında; Nokia 2690 Avea bayilerinde sadece 199 TL’ye satın alabiliyorsunuz. Avea Nokia 2690’ı bu ucuz fiyat ile satın alabilmenin yanı sıra söz konusu cep telefonu Avea bayilerinden satın alan müşterilerine 1 yıl boyunca her ay 300 dakika her yöne konuşma hediye ediyor.

Özellikleri Neler?

1.8” renkli ekran, 8 GB’a kadar MicroSD kart yuvası, e-posta, VGA kamera, müzik çalar ve FM radyoya sahip olan Nokia 2690’a, Avea bayilerinden Worldcard’a özel peşin fiyatına 12 taksit avantajıyla sahip olmak mümkün.

2010 ÖSYM Ek Yerleştirme Sonuçları Öğrenme |www.osym.gov.tr

2010 ÖSYS genel yerleştirme sırasında açık kalan, kaydolmama nedeniyle boş kalan ve genel yerleştirme sonrası yeni açılan yükseköğretim programları kontenjanlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlandı. Sonuçlar açıklandı.

ÖSYM resmi sitesinde (www.osym.gov.tr web adresi) yayınlanan sonuçlara T.C. kimlik numaranız ile sınav sonuç sayfasından sorgulayabilirsiniz.

2010 EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA / ÖĞRENME

2010 Emeklli Maaşları-Aylıkları Zam Miktarı Kaç Para?

Recep Tayyip Erdoğan bugün zamlı emekli maaşlarının kaç para olduğunu açıkladı.

12 Ekim 2010 tarihi itibari ile yapılan Ekim Tayyip zamları memurlardan sonra emekli maaşları da kısmetini aldı.

Milyonlarca emekli vatandaş tek soruya odaklandı: YENİ Zamlı Emekli aylıkları kaç para oldu?

Hükümetin memur maaşlarına gelecek yıl için yüzde 4+4 zam yapacağını açıklamasından sonra bir zam haberi de bugün 2 milyon 123 bin Bağ-Kur emeklisi ile 5 milyon 385 bin SSK emeklisine geldi. En düşük emekli aylıklarına yıllık 80 TL ile 91 TL arasında zam yapıldı.
2010 Emeklli Maaşları, Emekli Maaşı Zam Miktarı Ne kadar, En düşük emekli aylığı, Zamlı Emekli aylıkları kaç para oldu

En düşük Bağ-Kur tarım emekli aylığı Ocak ayında 371 TL'den 430 TL'ye Temmuz ayında ise 451 TL'ye çıkıyor.

En düşük Bağkur tarım emekli aylığına 2011 yılında 80 TL, bir başka deyişle yıllık yüzde 21.7 oranında artış yapmış oluyoruz.

SSK tarım emeklisinin en düşük aylığı 492 TL'den Ocak ayında 555 TL'ye Temmuz ayı ile birlikte 577 TL'ye ulaşıyor. SSK tarım emeklisi aylığı yıllık 85 TL yani yüzde 17.3 oranında artıyor.

Bağ-kur esnaf emekli aylığı Ocak ayında 511 TL'den 574 TL'ye, Temmuz ayı artışı ile birlikte ise 597 TL'ye ulaşıyor. Esnaf emeklisinin aylığına böylece 86 TL yani yüzde 16.8 oranında artış yapıyoruz.

En düşük SSK emekli aylığı 648 TL'den 710 TL'ye, Temmuz ayında 739 TL'ye çıkıyor. SSK işçi emeklisinin aylığı 91 TL yani yüzde 14 oranında artıyor.

Kurşunsuz Benzin Fiyatı Kaç Para Oldu? |2010 Benzin Fiyatları

Benzin fiyatları değişti. Kurşunsuz benzine yapılan zam cüzdanlarda kurşun etkisi yaptı.

Akaryakıt ürünlerine zam geldi. Yapılan düzenlemeyle benzinin fiyatı 2,5 dolarıın üstüne geçti.

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı litrede 4 ile 7 kuruş arasında zamlandı.

ZAMLI BENZİN FİYATLARI KAÇ PARA?
Kurşunsuz Benzin Fiyatı Kaç Para Oldu? |2010 Benzin Fiyatları
Akaryakıt dağıtım şirketleri 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatını Ankara, İstanbul ve İzmir'de 3,62-3,634 liradan 3,69-3,70 liraya yükseltti.

Memur Mesai Saatleri Değişti | 2010 Kış Saati Uygulaması

Yaz saati uygulamasının sona ermesiyle birlikte iş başı saatleri de değişiyor. Özellikle memurların dikkat etmesi gereken yeni mesai saatleri, kış saati uygulaması ile yeniden düzenliyor.

Kış saati uygulamasına hangi tarihte geçildiğini merak edenler ve saatler 1 saat ileri mi alınacak yoksa bir saat geri mi alınacak diye ikileme düşenler için:

Yaz saati uygulaması 31 Ekim’de sona eriyor. Saatler 31 Ekim'de 1 saat geri alınacak.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı resmi açıklamaya göre 31 Ekim'de Türkiye genelinde yapılacak geri saat uygulaması nedeniyle mesai saatlerinde de değişiklik yapılacağı belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

"Gün ışığından yararlanıp enerji tüketiminin azaltılmasının yanı sıra, sabah-akşam saatlerindeki trafik yoğunluğu da dikkate alınarak 01 Kasım 2010 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere ilimizde mesai saatleri, 08:00 - 12:00, 12:30 - 16:30 olarak uygulanacaktır" denildi.

Cahit Arf Hakkında Bilgi? Kimdir | Hayatı | Önemi

Google 11 Ekim 2010 tarihli logosu Cahit Arf'ı hitafen düzenlendi.

Oldukça hoş bir tasarıma sahip olan bu güzel logo google ziyaretçilerinden beğeni topladı.

Cahit Arf Hakkında Bilgi? Kimdir | Hayatı | Önemi
Bugün google anasayfasında arama yapmak isteyen ziyaretçilerin bugüne özel hazırlanmış logonun anlamı / önemi nedir? diye sordular. İşte sorularınızın cevabı:

Öncelikle Cahit Arf Kimdir? Hayatı ve ayrıcalığı hakkında bilgi verelim.
Doğum 1910 / Selanik
Ölüm 26 Aralık 1997 / İstanbul, Türkiye

Türk bilim tarhinin gurur kaynağı olan Sn. Cahit Arf bir matematik dahisiydi. Dünya çapında ilgi gören çeşitli özel çalışmaları ile bilim dünyasına ışık tutmuştur. Hatta ek bilgi olarak şunu belirtebilirim ki 10 TL banknotların üzerinde kendisinin resmini görmeniz mümkün.

1938 yılında Göttingen Üniversitesi'nde doktorasını bitirdi. Yurda döndüğünde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde profesör ve ordinaryus profersörlüğe yükseldi. Burada 1962 yılına kadar çalıştı. Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı. 1964 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı oldu.

Cahit Arf Kimdir

Daha sonra gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde araştırma ve incelemelerde bulundu; Kaliforniya Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olrak görev yaptı. 1967 yılında yurda dönüşünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine getirildi. 1980 yılında emekli oldu. Emekliye ayrıldıktan sonra TÜBİTAK'a bağlı Gebze Araştırma Merkezi'nde görev aldı. 1985 ve 1989 yılları arasında Türk Matematik Derneği başkanlığını yaptı.

Arf, İnönü Armağanı'nı (1949) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı (1974). Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990'da 3 ve 7 Eylül tarihleri arasında Arf'ın onuruna Silivri'de gerçekleştirilmiştir. Halkalar ve Geometri üzerine ilk konferanslarda 1984'te İstanbul'da yapılmıştır. Arf, matematikte geometri kavramı üzerine bir makale sunmuştur. Cahit Arf 1997 yılının Aralık ayında bir kalp rahatsızlığı nedeniyle aramızdan ayrıldı.

ÇALIŞMALARI:
Cahit Arf, cebir konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ün kazanmıştır. Sentetik geometri problemlerinin cetvel ve pergel yardımıyla çözülebilirliği konusundaki yaptığı çalışmalar, cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında ortaya çıkan değişmezlere ilişkin "Arf değişmezi" ve "Arf halkaları" gibi literatürde adıyla anılan çalışmaların yanı sıra "Hasse-Arf Teoremi" adı ile anılan teoremleri matematiğe kazandırmıştır.Cahit Arf hep seviyeli bir şekilde çalışmalarını devam ettirmiştir.

Ziraat Bankası TOKİ'ye Özel Kredi Faiz Oranları

TOKİ (Toplu Konut İdaresi) evlerine özel kredi veren bankalar uygun fazi oranları ile kampanyalar düzenliyor.

6 ayda bir artan taksitleri ödeme konusunda sorunlar yaşayan konut sahipleri taksitlerini sabitlemek için bankalardan kredi alımlarına başvuruyor.

BORCUNU ERKEN KAPAT TAPUNU HEMEN AL KAMPANYASI

Erken tapu almak isteyenler indirim fırsatını karçımak istemeyenler soluğu bankalarda kredi çekme departmanında aldı.

Ziraat Bankası'nın TOKİ Taksitlerini Ödeme kolaylığı sunduğu kampanyası ile faiz oranları şu şekildedir:


Kızların Facebook'daki iletilerinin Anlamı Ne?

Kızların Facebook'daki iletilerinin Anlamı Ne?Facebook sayfanıza girdiğinize kız arkadaşlarınızın iletilerinde size anlamsız gelen birtakım şeyler paylaitığını görmüşsünüzdür.Herkes gibi sizler de merak etmişsinizdir: Bun paylaşımların anlamı ne?

Olay çok basit bir internet sitesinde (eksisüzlük'de çanta koyma yeri konusu) organize olan kızlar/kadınlar hep birlikte bir sorunun cevabına yanıt veriyorlar.

Peki ama nereden çıktı bu dediğinizi duyar gibiyim.İşte sorunuza cevap:

Yaklaşık bir yıl önce, Facebook'ta binlerce kadın o anda ne renk sütyen giydiklerini durumlarında ileti olarak yazarak ilginç bir oyun oynadı. Amaç Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ayını tanıtmaktı.Bunda sıradışı bir başarı elde ettiler ve günlerce gündemde kaldılar.

Bu yılki oyun da el çantası/cüzdan ile ilgili; eve girdiğimiz an çantamızı nereye koyduğumuz.
Örneğin "Ben kanepeye koyarım", "mutfak tezgahına", "konsola" olabilir. Sadece durumunuza çantanızı nereye koyduğunuzu yazın, başka bir açıklama veya ek yapmayın.Bu mektubu kesip kendi kız arkadaşlarınıza gönderin.

Burada kadınların göstermek istedikleri kendi aralarındaki dayanışmadır diye düşünüyorum.

3D Boyutlu Özellikli HP Laptop / Diz Üztü Bilgisayar

3D görüntü kalitesi sinema ile hayatımıza girdi. Bitmez tükenmek bir çılgınlık haline gelen 3D destekli görüntü ve videoları sevdiğimizi anlayan teknoloji geliştiricileri küçük oyuncaklarımıza bu 3 boyutlu görüntü desteğini kazandırmışlar. . .

HP ENVY LAPTOP ile 3D DESTEKLİ GÖRÜNTÜ

3D Boyutlu Özellikli HP Laptop / Diz Üztü BilgisayarÜreticilerin 3D çılgınlığı ve merakı hız kesmeden artarken, tüketicinin karnı 3D'ye o kadar da aç değil. Kısacası seviyoruz ama satın alırken düşünüyoruz. . .2010 yılı içinde 3D dizüstü bilgisayarlardan yalnızca 150 bin ile 200 bin arası satılması bekleniyor.

Örneğin HP'nin yeni Envy 3D dizüstü bilgisayarı 1.500 dolar ile 2 bin dolar arasında fiyatlandırıldı. Bu yüksek fiyat düşünüldüğünde 1000 doların altında, 3D olmasa da bu şekilde yüksek sistem özellikleri olan dizüstü bilgisayarlar bulunuyor. Siz, biraz daha paraya kıyıp 3D teknolojisini yaşamak mı isterdiniz yoksa 3D'yi henüz istemiyorum param cebimde mi kalsın derdiniz?

TURKCELL Kadın Yaşam Servisi Paketi Aboneliği |www.turkcell.com

Turkcell (www.turkcell.com.tr) sunmuş olduğu hizmetleri ücretsiz hale getiren kampanyalar ile yeniden vitrinde sergiliyor. . .

Turkcell'in üyeliği ve kullanımı bedava olan cep telefonu kısa mesaj ile bilgilendirme servisi şu şekildedir:

Döviz, altın ve piyasa verileri için; Piyasa Paketi

Yarın hava nasıl olacak öğrenmek için; Hava Durumu Paketi

Moda, dekorasyon, püf noktalar ve pratik bilgiler için; Kadın ve Yaşam Paketi

Şans oyunları çekiliş sonuçları için; Şans Paketi

Teknoloji ve Otomobil’e dair son haberler için; Teknoloji ve Otomotiv Paketi

NTV farkıyla Turkcell'liler için özel olarak hazırlanan son dakika haberlerini cep telefonunuzdan izlemek için; NTV Video Haber Paketi

NTV Spor farkıyla Turkcell'liler için özel olarak hazırlanan son dakika spor haberlerini cep telefonunuzdan izlemek için; NTV Spor Video Haber Paketi

Sağlıklı beslenme önerileri için; Sağlıklı Beslenme Paketi

Hamileyken öğrenmek istediğiniz her şey için; Bebeğimi Beklerken Paketi

Bebeğiniz Büyürken uzman tavsiyeler ve faydalı bilgiler almak için; Bebeğim Büyürken Paketi
TURKCELL KADIN YAŞAM PAKETİ / SERVİSİ
TURKCELL Kadın Yaşam Servisi Paketi Aboneliği |www.turkcell.com KADIN YAŞAM SERVİSİNDE NELER VAR?
Kuşkusuz ücretsiz kullanıma sunulan bu hizmetin içeriğini merak ediyorsunuzdur? Söz konusu paketin içeriği hakkında detaylı bilgi:

Kadın ve Yaşam Paketi ile pratik yemek tarifleri, sağlıklı yaşam önerileri, sezonun moda giysileri, güzellik ve bakım bilgileri sizlere sunuluyor!

Kullanımı ve Paket Alma Aboneliği Nasıldır?

Kadın ve Yaşam Paketini, YASAM yazıp 2222'ye göndererek ÜCRETSİZ başlatabilirsiniz.

PAKET ABONELİĞİMİ NASIL İPTAL EDEBİLİRİM?
Paketinizi iptal etmek istediğinizde IPTAL YASAM yazıp 2222'ye gönderebilirsiniz.

Kadın ve Yaşam Paketi kapsamında paylaşılanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilerin kullanımından kaynaklanan her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir.

TURKCELL Hava Durumu Paketi Aboneliği |www.turkcell.com

Turkcell (www.turkcell.com.tr) sunmuş olduğu hizmetleri ücretsiz hale getiren kampanyalar ile yeniden vitrinde sergiliyor. . .

Turkcell'in üyeliği ve kullanımı bedava olan cep telefonu kısa mesaj ile bilgilendirme servisi şu şekildedir:

Döviz, altın ve piyasa verileri için; Piyasa Paketi

Yarın hava nasıl olacak öğrenmek için; Hava Durumu Paketi

Moda, dekorasyon, püf noktalar ve pratik bilgiler için; Kadın ve Yaşam Paketi

Şans oyunları çekiliş sonuçları için; Şans Paketi

Teknoloji ve Otomobil’e dair son haberler için; Teknoloji ve Otomotiv Paketi

NTV farkıyla Turkcell'liler için özel olarak hazırlanan son dakika haberlerini cep telefonunuzdan izlemek için; NTV Video Haber Paketi

NTV Spor farkıyla Turkcell'liler için özel olarak hazırlanan son dakika spor haberlerini cep telefonunuzdan izlemek için; NTV Spor Video Haber Paketi

Sağlıklı beslenme önerileri için; Sağlıklı Beslenme Paketi

Hamileyken öğrenmek istediğiniz her şey için; Bebeğimi Beklerken Paketi

Bebeğiniz Büyürken uzman tavsiyeler ve faydalı bilgiler almak için; Bebeğim Büyürken Paketi

TURKCELL HAVA DURUMU PAKETİ:
Hava Durumu Paketinde Neler Var?
Hava Durumu Paketi’yle ilinize ait 3 günlük en düşük ve en yüksek sıcaklıkları, havanın açık ya da kapalı olduğuna dair hava tahminlerini kısa mesaj ( SMS ) ile cep telefonunuza alabilirsiniz.

Kullanımı ve Paket Alma Aboneliği Nasıldır?
Hava durumu raporlarını cep telefonundan öğrnemk isteyenler için bir kez daha belirtmek gerekirse kullanım ücretlendirmesi yoktur.Yani BEDAVA

Hava Durumu Paketi'ni BULUT yazıp 2222'ye göndererek ÜCRETSİZ başlatabilirsiniz.

HAVA DURUMU PAKETİ ABONELİĞİ NASIL İPTAL EDİLİR?
Paketinizi iptal etmek istediğinizde IPTAL BULUT yazıp 2222'ye gönderebilirsiniz.

Hava Durumu paketi kapsamında paylaşılanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilerin kullanımından kaynaklanan her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir.

BIOS Güncellemesi ile Bilgisayarlar Daha Hızlı

Artan bilgisayar kullanım oranı yeni bir ihtiyacı da beraberinde getirdi: Daha hızlı Bilgisayarlar

İngilizce'deki karşılığı PC (Personel computer) olan bilgisayarları hızlandırmak adın çeşitlli yöntem ve ipcuçları uygulanmaktadır. Ancak (buna siz de çok şaşıracaksınız) BIOS bu hızlandırma ve performans kazandırma tekniklerinin hep dışında yer aldı bugüne kadar.

BİLGİSAYARINIZ BİRKAÇ SANİYEDE AÇILSIN . . .

Yeni PC'ler, masaüstü bilgisayarların en eski parçalarından biri olan BIOS'un güncellenmesi sayesinde sadece birkaç saniyede açılabilecek. . .

BIOS HAKKINDA KISA ÖN BİLGİ VERMEK GEREKİRSE . . .
1. Bios Nedir?

Basic Input Output System (Temel Giriş Çıkış Sistemi) veya diğer adıyla BIOS anakartınızın üzerinde bulunan küçük bir EEPROM bellek üzerinde bulunur. Bir çeşit sadece okunabilir bellek türüdür fakat doğru ayarlar ve araçlar kullanıldığında üzerinde değişiklik yapılabilir. Bilgisayar açılırken anakarta takılı olan işlemci ilk iş olarak BIOS üzerinde bulunana yazılımı çalıştırır.

Eğer sisteminiz açılırken çok yavaşlıyorsa, Windows çakılıyorsa veya bazı donanımlar sorun
çıkarıyorsa bunların nedeni büyük ihtimalle yanlış yapılmış BIOS ayarlarıdır.


BIOS DEVRİ KAPANIYOR MU?
Bu güncelleme, bilgisayarların Bios olarak bilinen ve işletim sisteminin devreye girmesini sağlayan 25 yıllık çalıştırma yazılımının sonu anlamına geliyor.

Aslında bu kadar uzun süre kullanılması planlanmayan bu yazılım, modern PC'lere de uyum sağlayabildiği için uzun ömürlü oldu.

Bios'un yerini alacak ve eskisinden daha esnek olacak şekilde tasarlanan "UEFI" (Unified Extensible Firmware Interface-Birleşik Uzatılabilir Yazılım Arayüzü) yazılımı, 2011'den itibaren yeni PC'lerde kullanılmaya başlanacak.

Sanırım bilgisayarlarını yenilemek isteyen kişiler 2011 yılının yaklaşmasının ardından bu teknolojiyi destekleyen bilgisayarlara sahip olmak için beklemeyi göze alacaklardır. . .

Kuaför Robot ile Saçlarda Trend Modeller

Kadınların kuaförlerde harcadığı zaman ve saçlarına verdiği önem göz önüne alındığında tüm bunlara farklı olma isteği de eklendiğinde robot olsa dayanmaz dedirten durumlar ortaya çıkıyor.
KADINLAR! KUAFÖR ROBOT ARTIK HİZMETİNİZDE. . .

Japon teknoloji devi Panasonic kuaför robot üretti.
Kuaför RobotTanıtımı Tokyo'da yapılan bu teknoloji harikası ullandığı 3D teknolojisinin yardımıyla iki kolunu müşterinin kafasını ölçmek ve şeklini algılamak için kullanıyor.

Ayrıca, hangi müşteriye ne kadar basınçla dokunacağını da hesaplıyor.

ENGELLİ İNSANLAR İÇİN ÖZEL KUAFÖR
Robot, bu işlemi bitirdikten sonra saçı şampuanlıyor, yıkıyor ve 16 parmağıyla masaj yapıyor.

Birkaç yıl içerisinde satışa çıkacağı belirtilen robotun, tekerlekli sandalyedeki engelliler için de kolaylık sağlayacağı ifade edildi.

Kim bilir 2011-2012 popüler saç modellerini bu kuaför robotlar tasarlayacaktır . . .

Ziraat Bankası Mortgage Konut Kredisi Hesaplama ve Güncel Faiz Oranları

Konut Kredisi almak isteyen kişilerin öncelikle yapması gereken diğer tüm bankaların faiz oranları hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Eğer kredi alacağınız bankayı "Ziraat Bankası" olarak seçmiş iseniz faiz oranları, maksimum ücret tutarları, geri ödeme süresi, gayrimenkul değeri, kredi miktarı, max ücret tutarı hakkında detaylı bilgiye sizlere önereceğim siteden (www.hurriyetkiyasla.com/Mortgage_Konut_Kredisi) ulaşabilirsiniz. Öncelikle "Faiz Oranları Sorgulama İşlemi Nasıl Olur" sorunuza video ile cevap vereyim :

Faiz Oranları Sorgulama İşlemi Nasıl Olur VİDEO

SİTE HAKKINDA BİLGİ:

Sitede Neler Var ?
Konut Kredisi Hesaplama sayfamız gerçek ve güncel faiz oranları ile Türkiye’deki bankaların masraf ve aylık ödemelerini karşılaştırma olanağı sağlıyor. Bu sayfada Ev ve işyeri satın alma işlemleri için Konut Kredisi Hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Doğru kararı verebilmeniz için Konut Kredisi Hesaplama modülümüz hizmetinizde.
HürriyetKıyasla.com'da ayrıca Refinansman, İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Kredi Kartları, Mevduat, İnternet ve GSM karşılaştırması yaparak tasarruf etmeye hemen başlayabilirsiniz.

Morgage Ev Kredisi Almak İstiyorum diyenler ayrıca anlattığım ve silerin yorumlarınza sunduğum bilgileri diğer tüm bankalar (Akbank, İş Bankası, HSBC, Finansbank, Vakıfbank, Yapı Kredi . . . ) için de öğrenebilir, karşılaştırmalı mortgage kredisi sorgulama işlemini gerçekleşitrebilir ve faiz oranları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.