Subscribe:

SÜPERFIRSAT Mesajlarına Dikkat!

Cep telefonuma "SUPERFIRSAT" aracılığı ile yollanan bir SMS, son günlerde sayıları oldukça artan Kısa MEsaj Dolandırıcılarına aklıma getirdi. Nitekim tahminime göre bu mesaj da bu tuzaklaradn biri. Söz konusu dolandırıcı olduğunu düşündüğüm mesaj şu şekilde:

"OTUZ yazıp 3699'a ÜCRETSİZ gönderen herkese çekilişsiz kurasız 30 Dakika Hediye! En Popüler müzik ve videolar da SınIRSIZ cebinde!
Yardım 0532 755 42 44"

Sizin de gördüğünüz üzere herkese hediue 30 dakika verileceği yazıyor. Ancak karışılığında ne alacağı belirtilmemiş. son cümle ücrtlendirmenin ipuçlarını veriyor aslında. Muhtemelen mesaja cevap yollayan kişi bir müzik-video servisine otomatik abone olacak ve her gün cep telefonuna gelen hizmet mesajları karşılığında TL gidecek.

Nitekim internette söz konusu şirket/ hizmet hakkında bilgilendirme olmadığı gibi bu yazıda olduğu gibi dolandırıcı oldukları yönünde yazılar var. Ayrıca turkcell'in resmi sitesi www.turkcell.com.tr adresinde de konu ile alakalı bilgilendirme bulamadım.

Siz siz olun bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olun.

Seyacim "Burada Maskaralık Yapmıyoruz" Diyor |Ya Siz?

Sosyal medya, blog,internet derken aslına bakarsanız 7'den 70'e pek çok insan interneti yaşamında aktif olarak kullanıyor. Kimi Facebook hesapları ile özdeşleşirken kimi ise kalemini bırakıp klavyeye içini döküyor.! Klavyesini içinden geçen duygular ile aşındıran düşüncelerini internet blog sitesi aracılığı ile yayınlayan Seyacim Blog Sitesi bunlardan sadece biri. . .

seyacim.blogspot.com?Neden mi?

Sözkonusu blogu oldukça hoş buldum. Aslına bakarsanız pek çok blog sitesinin aksine genç ve dinamik bir özgünlüğe sahip. Ziyaretçi kaygısı olmayan, sadece insanın içinden geçenlerini özgürce klavyeye döktüğü bir platform gibi. Buna ek olarak yazı yazma tarzı ve yeteneğini de başarılı buldum..

NOT: Kendi tarzıma benzetmedim de değil. En çok da bu hoşuma gitti:)

Hatta blog yazılarını incelerken "Benim hakkımda gereksiz bilgiler" kısmı gözüme çarptı ve yüzümde beliren gülümseme ile orjinalliğini tebrik ettim.

Belki bu yazıyı okuyanlar para karşılığında ya da bilmem kaç yıllık arkadaşlık hatırı için böyle bir tanıtım yazısı yazdığımı düşünüyor olabilirler. Eğer böyle bir yanılgıya kapılıp ve aksini iddia ediyorsanız pencereyi kapatabilirlsiniz. Bu blo,g bana yazmanın özgürlüğünü lezzetli bir şekilde önüme sunduğu için "Teşekkür" etmek istedim.Bu amaçla yeni yılın başlangıcında böyle bir hediyeyi vermek istedim. 2011 yılının ilk hediyesi benden olsun =)

Sizler de Seyacim'in Blog Notundan Seçmeler konulu blogu buradaki adresten inceleyebilirsiniz.Aman dikkat orada maskaralık yapmıyorlar :)