Subscribe:

Apple Cloud |Bulut Teknolojisi Nedir?

BULUT TEKNOLOJİSİ NEDİR?
Bulut teknolojisi bilişimin geleceği olarak görülüyor. Özellikle mevcut cihazlarda kullanıcılar her geçen gün daha fazla kişisel ver, data saklamak istediği için barındırma kapasitesi büyük sorun oluyor ve cihazların özellikleri, kapasiteleri gittikçe artıyor. Bilgisayar, notebook, netbook, ve taşınabilir akıllı cihazların teknoloji ve kapasitesinin artmasıyla elbette fiyatlar da artıyor.
Bulut teknoloji burada bir çözüm olarak devreye giriyor ve en düşük kapasiteli cihazla bile istediğimiz yerden istediğimiz zaman her tür bilgiye, kişisel veriye ulaşmayı sağlıyor.

Bulut teknolojisinde verilerimiz kendi cihazlarımızda değil hizmeti aldığımız firmanın sunucularında saklanıyor ve internet bağlantısı ile erişilebilir halde oluyor.

Aslında bu teknolojiye hiç yabancı değiliz. Hali hazırda kulandığımız email hizmetleri (Hotmail, Gmail...), Youtube, Facebook gibi siteler şu an aynı şekilde kişisel verilerimizi kendi sunucuları üstünde saklıyorlar ve internet üzerinden erişim veriyorlar.

Elbette her güzel şey gibi bu teknoloji de riskleriyle beraber geliyor. Bir sunucu üzerinde erişime açık olarak kişisel verilerinizin olması korsanlara ve veri hırsızlığına açık kapı bırakıyor. Sony'nin Playstation'la yaşadığı sorunlar henüz hafızalarda taze iken firmanın güvenlik sistemlerinin insafına bırakılan kişisel bilgilerin ne derece korunaklı olacağı tartışmalı bir durum arz ediyor.