Subscribe:

İftarı Suyla Açmanın Sağlık Açısından Önemi

Ramazan ayının gereklerinden "oruç" insanların bir süreliğine aç kalmasını gerektiriyor. Midenin bir süre boş kalması ile çalışmayan mideyi yeniden çalışır hale getirirken dikkatli olunmasını gerektiğini vurgulayan uzmanlar şöyle devam etti:

Uzmanlar, Ramazan'da oruç tutanlara "iftarı suyla açın" uyarısında bulunuyor...

Suyun midede dolgunluk hissi yaşatır ve birdenbire midenin yemekle dolmasını engeller. Bu sbepledir ki "Oruç mümkünse su ile açılmalıdır." önerisini her yerden duyarız.. Aynı zamanda hurma veya zeytin ile oruç açmanın da bir sakıncası yoktur. Tatlı gibi şekerli besinler ile oruç açmak ise iştahı kapayabilir, fazla tüketildiğinde ise gereksiz enerji alımına sebep olur. Bu durum da kilo alımına neden olmuş olursunuz.

Aynı zamanda yemeğe su ile başlamanın bütün gün susuz kalan vücutta dehidrasyonu (susuz kalma) engellemek için de faydalı olacaktır... Şunu da unutmamak gerek ki sadece yemeğin başında değil yemek sırasında da su içmek gerekir. Kola gibi asitli içeceklerle oruç açılmaması önerilir. Bunun sebebi ise bu tür içeceklerin susuzluk hissini gidermesi ve daha sonra su tüketimini engellemesidir. Ayrıca kolalı besinler sıvı ihtiyacını karşılamaz.


0 yorum:

Yorum Gönder