Subscribe:

Wolfram Alpha + Bing İşbirliği > Google

Wolfram Alpha + Bing > Google

Yukarıdaki bu kısa matematiksel denklem aslında her şeyi açıklıyor. Bilindiği üzere google internet aleminin rakipsiz markası. Bu markayı değil tahtından indirecek, tahtından sallayacak bir marka henüz yok. Girişimler oldu bu amaca yönelik fakat etkili sonuç alındığı pek söylenemez.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

"Bir elin nesi var iki elin sesi var!" mantığı ile hareket eden ve "Düşmanımın düşmanı dostumdur" ilkesi iki yeni arama motorunu google'a karşı bir araya getirdi.Sözkonusu arama motorları adını son günlerde sıkça duyduğumuz "bing" ve "Wolfram Alpha"dır.

Resmi bir açıklama söz konusu değil; fakat iddialara göre çoktan bir lisans anlaşması yapıldı. Anlaşmadaki hususlara göre Bing, arama yaparken Wolfram Alpha verilerine erişebilecek. Haberin bu anlaşmaya dahil olan kişiler tarafından sızdırıldığı söyleniyor.

Şimdiye kadar tarafların ikisinden de henüz bir resmi bir açıklama gelmedi. Uzman çevrelere göre şu an kesinleşmemiş olan bu birliktelik yakın zamanda gerçeğe dönüşebilir; tabii ki iki tarafında birbiriyle uzlaşması şartı ile...

0 yorum:

Yorum Gönder