Subscribe:

Messenger Konuşma Güvenliği Sorunu ve Alternatif Çözümleri Nedir?




MSN Live Messenger her Windows ile yüklü geldiği için milyonlarca üyeye ulaşmış durumda.


Windows Live MesSeNger Programında Konuşmak Güvenli mi?

Ancak çalışma prensibi gereği yazışmaları iki bilgisayar arasında şifresiz olarak gerçekleştirdiği için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Hatta internette ücretsiz olarak dağıtılan küçük yazılımlar sayesinde isteyen herkes kendi iş ya da okul ağındaki yazışmaları ekranından takip edebiliyor. Türkiye’de MSN yazışmalarının takibi sonucunda birçok kişi tutuklanmış durumda. Bunlara sohbetleri sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştiren iki polis memuru da dahil.

Güvenli Konuşma İmkanı Sağlayan MSN Formatında Programlar var mı?

Oysa Türkçe desteğine sahip Google’ın ücretsiz Gtalk (google.com/talk ) ve Skype (skype.com ) yazılımları aynı işi askeri ölçekte kriptolanmış şifreli bir yapıda sürdürüyor. Öyle ki yakın zamanda İtalya ve Almanya savcıları teknik takip yapılamadığı için Skype yöneticileriyle temasa geçmiş ancak firmadan yardım alamamışlardı. Öte yandan aynı Skype, Çin’de devlet için muhbirlik yapan bir sisteme de imza atmıştı.

Skype’ın Nokia ve iPhone telefonlarında da aynı altyapı ile kullanılabildiğini unutmayın. Ancak Skype üstünden sabit ya da cep telefonu numarasını aradığınızda karşı taraf dinleniyorsa sizin konuşmanız da dinleniyor demektir. Eğer mutlak mahremiyet istiyorsanız, iki tarafın da aynı yazılımı kullanması şart.

0 yorum:

Yorum Gönder