Subscribe:

Facebook Hesapları Neye Göre Siliniyor?



Dünyaca ünlü sosyal iletişim sitesi Facebook, ciddi bir üye temizliğine (!) başladı...


Son günlerde uygulamaya geçirilen karar tespit edilen sahte hesapların Facebook yönetimi tarfından kapatılmasına yönelik...

Facebok, bu minvalde soyadı 'İstanbul' olan bir Amerikalı bayanın da hesabını sahte sanarak sildi. Olay, küresel boyutta giderek büyüyen Facebook'un karşılaştığı bir sorunu da gündeme taşıdı.

Sadece üniversite öğrencilerine yönelik kurulmuşken, bir anda 200 milyondan fazla üyesi olan global bir sosyal iletişim merkezine dönüşen Facebook, yeni seyircileriyle birlikte özelliklerini ve kılavuzlarını da belirlemeye çalışıyor. Facebook'un, kendini sahte hesaplardan temizlemeye çalışırken, arada gerçek hesapları da silmesi, 5 yıllık sosyal iletişim sitesinin karşılaştığı yeni zorluklardan biri olarak ortaya çıkıyor.


Sahte hesaplardan kurtulmak için ve yeni sahte hesaplar açılmasını önlemek için şirketin elinde uzun ve sürekli olarak güncellenen bir "kara liste" bulunuyor. Bu isimler arasında Batman gibi popüler isimlerin yanı sıra güncel gelişmelere göre ortaya çıkan Susan Boyle gibi isimler de var. Bu isimlerle yeni Facebook hesabı açmak neredeyse imkansız gibi.


Facebook bugün 40 kadar dilde hizmet veriyor ve üyelerini sayısı birçok ülke nüfusunu geçmiş durumda. Resmi tahminlere göre Facebook şirketi, geçtiğimiz yıl sadece reklamdan 210 milyon dolar gelir elde etti. Şirket, henüz diğer büyük şirketler tarafından satın alınmayı da kabul etmiyor.Şirketin tüm dünya genelinde çalışanlarının sayısı 850 civarında ve bu yüzden de şikâyetlere zamanında cevap verilemeyebiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder