Subscribe:

Kuşlar Dans Eder mi?

ABD'de yapılan kuşların "müziği algılaması ve buna hareketleriyle ritim tutması" ile ilgili araştırma sonuçları şunu gösteriyor ki kuşlar tıpkı insanlar gibi müziği duyup, hissedip ritme ayak uydurabiliyorlar.

ABD, San Diego’daki Neurosciences Enstitüsü’nde yapılan araştırma yapılırken uzmanlar müzik grubu Backstreet Boys’u çok seven bir papağan ve 1000 kadar YouTube videosu inceledikten sonra, ilk kez bazı hayvanların müzikle dans ettiğinin belgelediğini açıkladı.

Hayvan Türlerinin Hepsi Müziği ALgılayp Dans Eder mi?

Fakat papağanlar dışındaki hayvanlar için aynı şeyi söylemek biraz güç. Çünkü fillerin küçük bir kısmı ritmi duyarken insanlar ve müzikle ilişkileri çok eskilere dayanan köpek, kedi ve şempanzelerde bu yetenek yok.

Dans Eden Papağanın Videosu...
Snowball adlı papağanın müzikle birlikte kafasını sallayıp dans ettiği ve 2007’de YouTube’da yayımlanan video şu ana dek 2 milyondan fazla kez izlenmiş. Enstitüden Aniruddh Patel, Snowball’un Hindistan’daki sahibiyle iletişime geçmiş. Testlerde Snowball’un sadece birinin hareketlerini tekrarlamadığı, Backstreet Boys’un ‘Everybody’ şarkısının en sevdiği şarkı olduğu ve bu parça eşliğinde dans ettiği ortaya çıkmış.

Test edilen Alex adlı Afrika papağanı da müziği duyunca dansa başlıyor. Araştırmada dans eden hayvanlarla ilgili incelenen 1000 videonun 33’ünde hayvanların ritmi hissettiği görüldü. Bunlar 14 papağan türü ve bir fil cinsiydi.

0 yorum:

Yorum Gönder