Subscribe:

DONDURMA YERKEN NELERE DİKKAT EMELİYİZ

Yaz aylarının vazgeçilmez gıdasıdır dondurma. Oldukça çok miktarda tüketilen bu gıda bazı durumlar sözkonusu olduğunda birtakım tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

HİJYEN

Çocukların vazgeçemediği ve büyük bir zevk ile yediği dondurma onlar için tehlike oluşturmasın.Dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilmiş olan dondurmaların yiyilmesi gerekiyor.

SÜT SEÇİMİ

Dondurmanın anamaddesi olan "süt" dondurmayı tadını rengini veren gıda. Dolayısıyla süt seçimi dondurmanın kalitesinde ve sağlık standartları arasında yer alması önemli ölçüde yer tutmakta.

Bunun için de dondurmanın pastörize sütten yapılmış olması ve hijyenik koşullarda üretilmesi çok önemlidir. Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortamdır. Sağlıksız koşullarda üretilen dondurmada bakteriler kolaylıkla üreyebilir ve iştahla yediğimiz dondurma sağlığı bozucu hale gelebilir. Bu nedenle özellikle açıkta satılan dondurmalar ve buzlu içecekler satın alınırken dikkatli olunmalı, güvenilir olmayan yerlerden, sokak satıcılarından dondurma satın alınmamalıdır. Paketlenmiş dondurmalar ve buzlu gıdalarda ise paket üzerindeki etiket okunmalı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı üretim-ithalat izninin olup olmadığına, son kullanma tarihine dikkat edilmeli, izinsiz veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler asla satın alınmamalıdır. Ayrıca bu tür gıdaların servis edildiği soğutucunun yeterli soğuklukta ve çalışıyor durumda olması da göz ardı edilmemelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder