Subscribe:

3G Güvenlik Kameraları Sistemleri

3G teknolojisi beraberinde birçok teknoloji sistem ve hizmetlerini beraberinde getirdi.Hızlı internet, görüntülü konuşma ve bunların birleşimi ile de güvenlik sistemleri...

Şirketinizin güvenlik kameralarının canlı ve kayıt görüntülerini, Turkcell 3G hızıyla cep telefonunuzdan görüntüleme imkanı sunan servistir.
Avantajları Neler?

1. Hareket sensörlü kameralar sayesinde, ancak bir hareket olduğu durumda kayıt yapma ve yetkililere otomatik haber verebilme özelliği, ve böylece iletişim maliyetlerinin minimumda tutulması

2. İşletmenizdeki mevcut güvenlik kameralarının da sisteme dahil edilebilmesi ile yatırımın korunması

3. Alarm durumunda anında haberdar olabilme ve alarm durumunun aslında ne olduğunun kayıt video ile görüntülenebilmesi

4. Servisin arkasında Türkiye'nin öncü güvenlik firmalarından Turkcell çözüm ortağı olan Pronet firmasının bulunması

Nasıl Kullanılır?
Pronet firmasının ilgili bölge için yaptığı keşif sonrası yapılan montaj ile birlikte; kullanıcılar yerleştirilen güvenlik kameralarını web'den veya cep telefonlarından görüntüleyebilir, geçmiş kayıtlarına ulaşabilirler. Symbian cep telefonları, iPhone ve Turkcell PDA'ler cepten görüntülemek için yeterli terminal gruplarıdır.

EN ÇOK MERAK EDİLENLER:

Kameram'ın evde kullanımı durumunda, kullanıcının İnternet bağlantısında teknik bir ayarlama yapması gerekli midir?
Pronet Kameram kurulumunda hiçbir teknik bilgi gerekmemektedir. Kullanılan kameralar, kullanma kılavuzunda belirtildiği şekilde sisteme bağlanırsa ilave hiç bir ayar yapmaya gerek kalmadan çalışmaya başlar.
________________________________________
Pronet Kameram güvenli mi?
Pronet Kameram aracılığı ile ev veya iş yerinizde bulunan kameralardan kaydedilen görüntüler İnternet üzerinden aktarılarak, endüstriyel standartlarda şifreleme algoritmaları ile korunan veri merkezlerinde saklanmaktadır.

Görüntülere Pronet çalışanları dahil hiç kimsenin, kullanıcının izni olmadan ulaşması mümkün değildir.
Sisteme girişte kullanılan şifreler endüstri standardı SSL şifreleme sistemi ile korunmakta ve şifre sahibi dışında kimse tarafından bilinmemektedir. Sistemde bulunan görüntüler 'ilk giren ilk çıkar' mantığı ile kaydedilmekte, kamera başına ayrılan ilgili veri alanının dolması üzerine en eski kayıt silinerek üzerine kayıt yapılması suretiyle saklama yapılır. Sistemden ayrılan kullanıcıların, sistemde bulunan geçmişe yönelik kayıtları, sistem iptalinden 10 dakika sonra tamamen silinir. Eğer sistemden ayrılma anında bulunan görüntülere ulaşılması isteniyorsa bu konuda bilgi verilmesi gerekmektedir.
________________________________________
Kamera kayıtları nerede saklanıyor?
Kayıt edilen tüm görüntüler merkezi olarak depolanır. Kullanıcının bilgisayarında ya da ayrı bir kayıt cihazı üzerine kayıt edilmez. Kullanım olarak web tabanlı e-posta servislerine (Mynet, Hotmail, Gmail gibi) benzetilebilir.
________________________________________
Pronet Kameram hangi hedef kitleye hitap etmektedir?
Bu hizmet, doğrudan son kullanıcıya hitap eden, kişiye evini veya işyerini uzaktan izleyebilme imkanı sunan bir hizmettir. Evdeki çocuğunu ve bakıcıyı, ev dışındayken izlemek isteyen ebeveynler, birden fazla lokasyonda şubesi bulunan küçük işyerleri (Tekel bayileri, gıda zincirleri, kuruyemişçiler, eczaneler vs), ofisi, deposu birbirinden çok uzak lokasyonlarda bulunan işletmeler bu hizmetten faydalanabilecek başlıca kitledirler.
________________________________________
Pronet Kameram ile maksimum kaç kamera izlenebilir? Kullanıcı sayısı için bir limit var mıdır?
Bu konuda bir limit yoktur. İstenilen sayıda kamera, istenilen kadar kullanıcı tarafından izlenebilir. Depolama kapasitesi, sunucu kapasitesi ve gereken bant genişliği ihtiyaca göre ayarlanabilir.
________________________________________
Pronet Kameram hizmetinden yararlanmak için ne özellikte bir bilgisayar gereklidir?
Pronet Kameram uygulamasını kullanmak için gerekli olan özellikler şu şekildedir.
İnternet tarayıcısı: Microsoft İnternet Explorer 6.0 ve üstü veya Firefox 1.4 ve üstü veya Safari 3.0 ve üstü
İşletim Sistemi:Windows 2000, XP Vista veya Mac OS X veya Linux
Kullanılacak bilgisayarlarda Java'nın en üst sürümünün bulunması gerekmektedir.
Java'nın en üst sürümü www.java.com adresinden ücretsiz olarak elde edilebilir.
________________________________________
Kayıt işlemleri hangi periyotlar için ayarlanabilir?
Pronet Kameram, istenirse ortamda hareket algıladığı zaman kayıt etmeye başlar. Kayıtlar, saat, gün ve hafta bazında yapılabilir. Yönetim panelinde bulunan 'Ayarlar -> Zaman Çizelgesi' bölümünden haftanın her günü için ayrı ayrı olmaz üzere 15'er dakikalık bölümlemeler halinde sürekli kayıt, hareket halinde kayıt veya hiç kayıt yapılmaması gibi farklı ayarlamalar yapılabilir.
Örneğin;
İşyeri kullanımı için; İş günlerinde mesai saatlerinde sürekli kayıt, mesai saatleri dışında hareket halinde kayıt, hafta sonları da tüm gün hareket halinde kayıt yapılması şeklinde bir ayarlama arayüz üzerinde yapılabilir. Ev içi kullanım için; hafta içi günlerde tüm gün hareket halinde kayıt, akşam belirli bir saatten sonra kayıt tutulmaması, hafta sonları da hiç kayıt tutulmaması gibi ayarlama yapılabilir.
________________________________________
Kaydedilmiş görüntüleri bilgisayara taşımak mümkün müdür?
Pronet Kameram uygulaması tarafından kameralardan kaydedilen görüntüler, istenirse, uzun süreli saklama yapabilmek için, klipler halinde bilgisayara kaydedilebilir. Kaydedilen görüntüler Quicktime veya Windows Media Player programları ile izlenebilir.
________________________________________
Görüntüleri cep telefonundan izlemek mümkün mü?
Pronet Kameram sistemi üzerinde bulunan canlı görüntülere cep telefonundan ulaşmak mümkündür. Kayıt görüntülerine cep telefonu üzerinden ulaşmak şu anda mümkün değildir.
Canlı görüntülere yüksek performans ile ulaşmak için cep telefonlarının Wi-Fi veya 3G ile ağa bağlanıyor olması gerekmektedir. EDGE veya GPRS destekli bağlantılarda görüntü akışı çok yavaş olacaktır.
Desteklenen telefonlar ve modelleri aşağıda listelenmiştir. Liste, tüm desteklenen telefonları göstermemektedir. Telefonunuzun desteklenip desteklenmediğini öğrenmek için cep telefonunuzun internet tarayıcısından m.kameram.com adresine kullanıcı adı ve parolanızı kullanarak girebilirsiniz.

Nokia: E71, N95, N96, N95 8GB
Apple: iPhone, iPhone 3G, iPod Touch
Samsung: i900, i600
________________________________________
Bu servisten yararlanabilmek icin Turkcell tarafında ne yapmam gerekir?
Kameralarınızı görüntülemek istediğiniz cep telefonunuzun 3G özellikli olması, sizin 3G kapsama alanında olmanız ve hattınızın 3G'ye kayıtlı olması gerekmekte.
________________________________________
Cep telefonundan görüntülemek için ortalama ne kadar data trafiği tüketilir?
Bu trafik, kullanımla direkt orantılı bir değer olmakla birlikte, günde ortalama 10 dakikalık bağlantı icin, aylık 1GB'lık paketin yeterli olduğu oöngörülmektedir.


Kaynak: www.turkcell.com.tr/kurumsal/servisler/3Gservisleri/3Gguvenlikkameralari

0 yorum:

Yorum Gönder