Subscribe:

Stat Counter MEnu Kullanımı ve Etkili Bilgi Alma Nasıl Olur

Site sahiplerinin internet ortamından elde ettiği gelirleri arttırmanın en önemli yollarından biri de site trafiğini takip etmektir. Öncelikle "site trafiği" söylemimden kastım ne onu anlatayım ksıaca:

Site trafiği denildiğinde aklınıza ilk olarak "Siteme giren ziyaretçi sayısı" gelmesin. Çünkü trafik takibi sadece bu unsurdan meydana gelmiyor. Sitenize hangi arama motorundan gelinmiş? Sitenizde geçirdiği süre ne kadar? Hangi keywords ( arama yaptığı kelime) ile sitenize ulaşmış?En çok hangi sayfalarınız ziyaretçi çekmiş... Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Fakat kendimce önem verdiğim unsurlar bunlar olduğundan fazla derine inip sizin de sıkılmanızı istemem.

Yukarıda saymış olduğum trafik takibini nasıl yapacağınıza gelince... Tamamen ücretsiz olan statcounter hizmetini tavsiye ederim. NEden statcounter? Öncelikle hizmet son derece kaliteli olup doğru veriler içermketedir. Veriler saniyesinde panelinizde görülebilmektedir.

Buradan hemen bir statcounter üyeliği alabilirsiniz...

Aşağıdaki resimde statcounter üye panelinin bir görünümü gözükmektedir. Günlere ait ziyaretçi verileri grafik şeklinde gösterilmiştir. Yeşil renkli çubuklar sitenizdeki sayfa gösterimini belirtir. Mavi renkli olanlar ise sitenize ait tekil ziyaretçi sayısını gösterir ki bu değerin yüksek olması çok önemlidir. Az olan turuncu çubuk ise sitenize girip çıktıktan sonra tekrar sitenize girmiş olan ziyaretçileri gösterir. Yani geri dönen ziyaretçi sayısıdır.


PANELİN SOL TARAFINDAKİ UYGULAMALARA GELİNCE...



Yandaki resimde görmüş olduğunuz "populer pages" hizmeti sitenizin eçok ziyaret edilen yani en popüler olan sayfalarını göstermektedir.

Ziyaret sayısını da göstermektedir. Aynı zamanda popüler sayfanın doğrudan linkini de göstermektedir. Fakat ben kendi sitemin popüler sayfasını paylaşmak istemediğimden resmin o kısmını kestim.


"came from"
Panelinizin sol tarafında yer alan "came from" a tıkladığınızda hangi sitenin yönlendirmesi ile sitenize ziyaretçi geldiğini görebilirsiniz. Bu çoğu zaman google olsa da başka sitelerin yönlendirmesi ile de ziyaretçi akışı sağlanmış olabilir.

"recent came from"
Adından da anlaşılacağı üzere zitenize gelen ziyaretçinin hatta son ziyaretçinin hangi siteden geldiğini öğrenmenizi sağlasr. Yani sitenize gelen ziyaretçilerin en son gelenden en ilk gelen kadar sıırasıyla nereden geldiğinin kaydını tutar.

"Keywords Analysis"
Bu en önemliler arasında çünkü sitenize gelmeden önce arama yaptığı kelimeyi gösterir. Gün içinde gelen ziyaretçilerin genel olarak ne türden bir şay yazıp arama yapıp sitenize geldiğini gösterir.

"Recent Keyword Activity"
Bu da yine ziyaretçi ve keywords ilişkisine ait verileri öğrenmenizi sağlar. Fakat bunun farkı son gelen ziyaretçiden ilk gelen ziyaretçiye doğru sitenize gelen ziyaretçinin yazmış olduğu anahtar kelimeleri gösterir.

"Visit Length"
Sitenize yapılan ziyaretlerin kaç sn sürdüğünü gösteren bir grafiktir.

3 yorum:

Yıldırım dedi ki...

Google Analytics kullanıyorum ancak bu siteyi de karşılaştırmak için kullanabilirim.Teşekkürler bilgilendirme için.Yalnız bu kodu örneğin Footer kısmına eklemem yeterli değil mi.

teknoogle dedi ki...

Evet oradan alacağın kodu ikonun gözükmesini istediğin yere yapıştırman yeterlidir. İster footer a istersen de sidebar a yapıştırabilirsin.

faytin dedi ki...

hemen denedim teşekkürler

Yorum Gönder