Subscribe:

Cilt Zımparalama Yöntemi ile Yüz Bakımı-Temizliği

cilt zımparalama yöntemi Yüzünüzdeki sivilceler iyileşme sürecinde cildinizde iz mi bırakıyor? Yüzünüzde yara izleri mi var? O zaman ZIMPARALANIN!!!

Yüzüm Neden Pürüzlü Görünüyor?
Deri yüzeyindeki pürüzlü görünüm, yüz bölgesinde iz bırakarak iyileşen sivilcelerden ya da kabarık yara izlerinden kaynaklanır.

Medikal Uzman Hekim Dr. Jülide Bayçın bu sorunu gidermek için “zımparalama” işlemini öneriyor.

Cilt Zımparalama İşlemi Hakkında Bilgi Vermek Gerekirse...

Uygulaması kolay, geri dönüşü yüksek ve çok pahalı olmayan bir işlemdir. Zımparalama işlemi ciltteki pürüzlü yüzeyleri daha pürüzsüz hale getirmek için uygulanır. Zımparalama işleminin estetik cerrahideki uygulamasına dermabrazyon denir. NASIL UYGULANIR?

Uygulama esnasında derinin en yüzeysel tabakası zımparalanarak soyulur. Soyma işleminin oluşturduğu yüzeysel yara iyileştikten sonra, cilt yüzeyi daha düzgün, daha taze ve gergin olur. Sonuçta pürüzlerin daha hafiflediği bir görünüm ortaya çıkar.

AMELİYAT ŞARTI HER ZAMAN GEREKLİ Mİ?

Anestezi tipi dermabrazyon, uygulanacak alanın genişliğine bağlı olarak değişir. Geniş yüzeylere uygulanacaksa mecburen genel anestezi uygulanır. Uzmanlar 10-15 cm çapından daha küçük yüzeylerde lokal anesteziyi tercih etmektedir.

Ameliyattan sonra aynı gün evinize dönebilirsiniz. Ameliyattan sonra dermabrazyon alanındaki ağrı kendini hafif yanma hissi şeklinde gösterir, bu his çok rahatsız edici şiddette değildir. Çoğu zaman normal bir ağrı kesici ilaç, hissettiğiniz yanma hissini de rahatlıkla giderir. Deri, dermabrazyon ile soyulunca yüzeyde açık bir yara oluşur. Yara, yüzünüz gibi vücudunuzun açıkta kalan bir bölgesinde ise, pansuman ile kapatmadan sadece üzerine önerilecek pomatlardan sürmeniz yeterli olur. Yara vücudunuzun kapalı kalan bir yerinde ise, kıyafetlerin yaraya sürtünerek zarar vermemesi için sargı ya da bandaj ile kapatılması gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder