Subscribe:

Aile Hekimliği İkinci-2.- Aşama Eğitimleri

Seçilen pilot illerde denen aile hekimliği uygulaması beklenen sonuçları yerine getirmiş olmalı ki tüm Türkiye’de hayata geçirilmesi düşünülmüş.

Aile Hekimliği-Doktorluğu Eğitimi internetten yapılacak… Başvuru yapmak gerekebilir…

Aile hekimlerinin ikinci aşama eğitimlerinin başladığını da bildiren Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, bir yıl boyunca uzaktan internet yoluyla yapılacak eğitimden sonra, hekimlerin sınava tabi tutulacaklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın yönergesine göre toplum sağlığı merkezleri, kendi bölgelerinde sağlık hizmetlerini yürütecek, sağlık kuruluşları ile koordinasyonu sağlayacak, gerektiğinde diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak toplumun ve bireylerin sağlığını korumak ve sağlık düzeylerini yükseltmekten sorumlu olacak. Her aile hekimi için kayıtlı hasta sayısı en az bin, en çok 4 bin olabilecek. Her il ve ilçede, sorumluluk bölgesi mülki sınırlar olan birer toplum sağlığı merkezi kurulacak.

100 bin kişiye 1 sağlık merkezi planlanıyor…

Büyükşehir Kanunu’na tabi illerde büyükşehir belediyesine bağlı her ilçede, nüfusu 100 binden fazla olan il merkezlerinde ise her 100 bin kişiye bir toplum sağlığı merkezi kurulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder