Subscribe:

Eski Kontör Yükleme Kartları Geçerlilik Süresi

1 Nisan’dan itibaren cep telefonu aboneleri için kontörlü hat dönemi bitiyor. O tarih sonrası kontör uygulamasının yerini tamamen TL’ye dayalı olan yeni bir sistem alıyor. Amaç kontör karmaşasını ortadan kaldırarak, abonelerin dakika başına ücretleri, ne kadar harcama yaptığını açık bir şekilde görmesini sağlamak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun (BTK) Eylül 2009’da bu konuya geçiş için aldığı karar sonrası cep telefonu operatörleri Turkcell, Vodafone ve Avea yeni sisteme geçiş hazırlıklarını tamamladı. 1 Nisan sonrası artık ön ödemeli hat aboneleri kontör kart yerine “lira” ile tanımlanan kartlar satın alacaklar. 3 operatör içinde Turkcell, yeni dönemle ilgili tarife paketlerini ve yeni kart isimlerini açıklarken, Vodafone ve Avea, hafta içinde bu konudaki düzenlemeleri yayımlayacağını bildirdi.
  • 1 Nisan sonrası kontör kartı yükleyebilir miyim?
Elinizde bulunan veya yeni aldığınız kontör kartlarını 1 Nisan sonrası yüklediğinizde, geçerli olan TL karşılığı hattınıza yüklenecek. Örneğin 1 Nisan sonrası bayiden 150 kontör kart alırsanız hattınıza 31 TL yüklenir.

Bu da demek oluyor ki sisteme tamamen geçiş sürecinde eski kontör yükleme kart geçerliliğini bir süre koruyacak...

0 yorum:

Yorum Gönder