Subscribe:

Şişkinlik Hazımsızlık Sindirim Problemlerine Besin Tüketimi Önerileri

Şişkinlik Hazımsızlık Sindirim Problemlerine Besin Tüketimi Önerileri

Karnımızda ya da midemizde oluşan şişkinlik, hazımsızlık sindirim sistemi rahatsızlığı olmasına karşın halk arasında pek de önemsendiği söylenemez. Hatta kimilerine göre geçici bir hastalık olup bir maden suyu ya da soda ile giderilebileceği sanılmaktadır.

Şişkinlik hazımsızlık bir sindirim sistemi sorunu olup beslenmeden kaynaklanmaktadır.

Dr. DeLuz, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim problemlerini önlemek için besinleri tüketirken aşağıdaki altı kurala uymayı tavsiye ediyor.
  1. Protein, sebzeyle tüketildiğinde daha kolay sindirilir.

  2. Pirinç, tahıl, ekmek, patates, makarna, un gibi nişastalı gıdaları sebzeyle yiyin. Nişasta, sebzeyle daha kolay sindirilir. Tam tahıllı sandviç ekmeğinin içine marul, domates ya da avokado koyun.

  3. Öğünlerden 2 saat önce ya da sonra meyve yiyin. Meyvedeki enzim meyveyi tek başına yediğiniz zaman daha kolay sindirilir.

  4. Pirinç ve fasulyeyi beraber yiyin. Dünyanın her yerinde çeşitli pirinç ve fasulye yemekleri vardır. Bu iki besin, birleştiği zaman gerekli bütün amino asitleri içeren proteine sahip oluyor. Bunun yerine hayvansal protein de tüketebilirsiniz.

  5. Omega 3 ve Omega 6 yağlarını proteinle tüketin. Vücudun proteini tek başına sindirmesi zordur, omega yağlarıyla birleşen proteini ise daha kolay hazmeder. Somon, sardalye ve uskumruda bu yağlardan bolca bulunur. Bu protein karışımına keten tohumu yağı da ekleyebilirsiniz.

  6. Haftada 3 kereden fazla hayvansal protein tüketmeyin. Hayvansal proteinde damarları tıkayan doymuş yağ bulunur. Bunun yerine, sebze, pirinç, fasulye, fındık gibi daha hafif ve gerekli yağ asitlerini içeren protein tüketin. Gerekli yağ asitleri ve ketentohumu damarları tıkamaz.

0 yorum:

Yorum Gönder