Subscribe:

Enerjide yüzde % 80 tasarruflu elektrikli ısıtıcı soba üretilecek…




Enerjide %80 tasarruf sağladıklarını açıklayınca önce kimse inanmadı ama sonra Philips projeyi yakın takibe aldı.


Elektrikte %80 Tasarruf Sağlayan Isıtıcı!

Baytek firmasının birkaç hafta önce İstanbul’da tanıtmış olduğu “Vectra” markalı ürünlerinin iddiası çok büyük. İddiası ise, üretmiş oldukları elektrikli ısıtıcılarının yüzde 80'e varan oranlarda tasarruf yaptığı yönünde. Bu iddialar kamuoyuna olumsuz yansıdı ilk etki olarak. Başarısız bir projenin tanıtımı gibi gözükse de değeri sonradan anlaşıldı. Herkesin aklına gelen şey acaba “Erke Dönergeci yakıt gerektirmeyen kuvvet makinesi” projesinde olduğu gibi açıklanamayacak ve yapılamayacak sistemler mi kullanılmıştı? HAYIR. Proje iddialı ve bilimsel.

Moleküler Isı Transferi Sistemi Nedir? Elektrikli Isıtıcılarda Kullanılarak Nasıl Tasarruf Sağlanır?
Moleküler Isı Transferi sistemi yani İngilizce terim adıyla “HeatPowercell”. Moleküler Isı Transferi sayesinde ısı iletimindeki enerji kaybı hemen hemen sıfıra indirgeniyor. Bu da şu demek oluyor elektrikli ısıtıcıların üretmiş olduğu ısı enerjisi bir noktadan başka bir noktaya iletilirken, taşınırken ilk baştaki üretilen enerji neredeyse hiç azalmadan iletiliyor. Bu yöntem ile daha düşük enerji kullanımı ile ısı daha hızlı ve ilk üretildiği değerde iletilebiliyor. Aynı zamanda moleküler ısı transferi ile üretilen ampüller de hazırlanan projeler arasında. Bu yöntem ile üretilen ampuller 100 watt’lık ampulün verdiği aydınlığı 1.5 watt ile sağlayabiliyor.

Laboratuar Testleri Yapıldı mı?
Moleküler Isı Transferi Sistemi ile Üretilen bu ürünler Türk Standartları Enstitüsü’ne götürüldü ve gereken testler yapıldı. Ardından bir elektronik firmanın laboratuvarında da
Testleri yapılan bu cihazların yüzde 90’a yakın tasarruf sağladığı blirtildi.

Proje Devletin Bilgisinde Dünyanın Takibinde!
Yapılan açıklamada bu projenin Başbakanın bilgisi dahilinde olduğu ve Baytek firmasının değil artık bir Türkiye projesi olduğu da belirtildi. 1 aydır piyasada satılan ısıtıcılardan olumlu tepkiler alındığı belirtildi. Ayrıca bu teknolojik cihazı görmeye Hollandalı bakanlar, İtalyan üreticler ve ortaklık teklif eden Philips hissedarları ortak olmak için teklif getirdi.

Philips,proje,makine,cihaz,elektrikli ısıtıcı makinesi,moleküler ısı transferi sistemi, HeatPowercell, yüzde 80 tasarruflu elektrikli ısıtıcı,tasarruflu elektrikli soba,en çok tasarruf sağlayan elektrikli soba ısıtıcı hangisi, elektrikte tasarruf,ampül,proje

2 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Yorum Gönder