Subscribe:

Hayvankarın Klonlanma (Kopyalanma) Sebebi Nedir?


Son zamanlarda klonlanan (kopyalanan)bir hayli yaygınlaştı. Birçok ülke bu tür biyolojik girişimlerde bulundu.Peki neden? Kopyalanan hayvanlar ne amaç için kullanılıyor?
Bu soruların cevabı sayfalar dolusu yazılar ile DNA nedir, DNA klonlanması nasıl olur, Klonlanma nedir? Klonlanmanın amacı nedir?, klonlama nasıl yapılır?, gibi soruların cevabını uzun uzun yazmayacağım ama anlatacağım(!).

DNA Nedir?

Canlıyı canlı yapan özelliklerin genetik şifresidir.

Klonlama Nedir?

Klonlama DNA’nın kopyalanmasıdır. Yani canlının kopyalanmasıdır.

Canlıların Klonlanma (Kopyalanma) Sebebi Nedir?
Bilim için. Cevap bu kadar açık ve net. DNA’nın şifrelerinin çözümü ile beraber ilaç yapımı adına bu bilimsel gelişmeyi kullanan ülkeler de var. ABD bu biyolojik devrimi ilaç yapımı amaçlı kullanan ülkeler arasında.
ABD Sağlık ve Gıda Bakanlığı, tarihinde ilk kez genetik kodlarıyla oynanmış bir keçinin sütünden elde edilen ilaca onay verdi.

ATryn İlacı: Bu bir klon ilacıdır(!)
Klonlanmış bir keçinin sütünden ilaç yapımı bir ilk olması sebebiyle ülke çapında büyük yankı uyandırdı. Klonlanmış keçinin sütünden yapılan ilacın adı “ATryn” olarak açıklandı.

ATryn İlacı Neye İyi Gelir?
ATryn klon ilacının hangi hastalık durumlarına iyi geleceği ve kullanılacağı da açıklamada yer aldı. İlaç, kan akışı düzensizliğinde ve damar tıkanıklığına karşı kullanılacak. İlacı ayrıca protein eksikliği bulunan hastalar da kullanabilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder