Subscribe:

DDR3 GB RAM Belleklerin Fiyatı Neden Ucuzladı?



DDR,DDR2 derken şimdi de bilgisayar piyasasını sallayan bilgisayarın arttıraılabilir donanımarından RAM'lerin DDR3 versiyonları çıktı.Bu haber elbette bilindik bir haber olduğundan ilginizi çekmeyebilir.Fakat "ramler neden ucuzladı?"...

Yaptığım araştırmalar sonucunda şunu anladım ki ram fiyatlarındaki ucuzlamanın kullanucıyı bir süre sonra sıkıntıya sokabilecek herhangi bir neden yok.Sizinde aklınıza "Kesin bu işte bir iş var!" düşüncesi gelmiş olabilir.


AMD'nin DDR3 Belleklerindeki kullanım oranının arttırmak amacıyla RAM fiyatlarıda düşüşe gittiği açıklandı.


DDR3 belleklerin çıkmasıyla birlikte DDR2 ram fiyatlarıncaki ucuzluk bilgisayar kullanıcılıar için fırsat oldu.DDR2 ramlerdeki satış ve kullanım oranı arttı. İstenile talebi göremeyen DDR3 ramler de kampanya gibi bir ucuzlatma yolunda gidildi.


Nehalem ile beraber Intel’in üç kanal bellek desteği sağlaması, masaüstü sistemler için 24GB’a varan DDR3 bellek kullanımına fırsat sağlaması büyük kapasiteli hafıza kitlerine olan talebi yükseltirken, DDR3 bellekler için gelinen yeri ortaya seriyor.


OCZ’nin 1600MHz’da çalışabilen, CL7 zamanlamaları ile gelen 6 GB’lık DDR3 hafıza kiti 85 euro’nun altında bir fiyatla satılıyo

0 yorum:

Yorum Gönder