Subscribe:

Türk Yapımı-Üretimi İlk Elektrikli/Hibrit Otomobil


Tüm Dünyada fark edilen enerji sorunu yerini doğal enerji kaynaklarına ve petrol dışındaki enerji alternatiflerine yöneltti… Türkiye’nin alternatif enerji çalışmaları elektrikli otomobil üretimi ile başladı.


Araba Nasıl Üretildi?


Ankaralı Oscar firmasının koordinatörü Erdem Ufacık, firmalarının 1974 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar inşaat aletleri üretimi yaptığını belirterek, "Firmamız son yaşanan ekonomik krizle birlikte AR-GE'ye yöneldi ve elektrikli otomobil yapmaya karar verdi. İlk olarak fabrikalarda, tesislerde, otellerde ve parklarda kullanılabilecek şekilde küçük elektrikli araçlar ürettik. Bunlar yük ve insan taşımada kullanılabiliyor. Bu araçlardan bazılarını savaş uçaklarını hangara sokmak ve hangardan çıkarmak için Hava Kuvvetleri Komutanlığı satın aldı. Bu modellerin fiyatı 6 bin 500 dolardan başlayıp, üzerindeki donanıma ve motor gücüne göre 11 bin dolara kadar çıkıyor. Bu araçlarımız özellikle sessiz olması, egzoz gazı salmaması ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor" dedi.


Türk Malı Elektrikli Araç Üretimi Ne Zaman Başlayacak?


Dünyada giderek yaygınlaşan elektrikli araba piyasasında ilk yerli üretim elektrikli otomobil 2012 yılında Türkiye yollarında olacak.


Adı geçen firmanın trafiğe çıkmaya uygun elektrikli otomobil üretmek için çalışmalarını tamamladığını da dile getiren Ufacık, "Bu otomobilin dizaynı, motoru ve gerekli her türlü donanımı tasarlandı. Şu an seri üretime geçmek için hiçbir engelimiz kalmadı.Sanayi Bakanlığı'ndan gerekli izinleri de aldık ve bu otomobillerimizden ilk 500 tanesi 2012 yılında Türkiye yollarında olacak. Tamamen elektrikle çalışacak bu otomobil, ürettiğimiz diğer elektrikli modellerimizle aynı motora sahip olacak. Ancak şu an ürettiklerimizin hızını 22 kilometrede sınırladık. Bu otomobilimizde hızı 100 kilometrenin üzerin çıkarmayı planlıyoruz. 7 saat şarj edilen bu otomobil, 300 kilometrenin üzerinde yol yapabiliyor. Şehir içi trafiği için uygun olan bu otomobilin fiyatı konusunda ise henüz bir karar verilmedi" şeklinde konuştu.

1 yorum:

Devremülk dedi ki...

Müthiş bişey bu arabanın seri üretimi ülkemiz için çok iyi olur

Yorum Gönder