Subscribe:

www.bilgitoplumu.net – ücretsiz Online Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası Eğitimi

"bilgitoplumu.net " web adresinden ücretsiz Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası eğitimi alabilir,bilişim teknolojilerinde kendinizi geliştirebilirsiniz"

HEDEF 1.000.000 GENÇ

"Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak" Projesi, Türkiye'de sayısal uçurumun kapatılması hedefi ile 81 ilde 1.000.000 gence internet tabanlı Avrupa Bilgisayar Yeterlilik Sertifikası (ECDL) eğitimi fırsatı sunmayı hedeflemektedir. Avrupa Bilgisayar Yeterlilik Sertifikası (ECDL), evrensel özelliğiyle tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan bir yetkinlik belgesidir. Proje, yalnızca sayısal uçurumun kapatılmasına destek vermekle kalmayıp aynı zamanda bilgi ve iletişim teknolojileri alanında istihdam eksikliğini de doldurmayı öngörmektedir.Sizler de bu web sitemize kaydolarak ECDL eğitimlerini alabilir ve bilgisayar eğitiminizde çok önemli bir aşama kaydedebilirsini.z"

PROJE DESTEKÇİLERİ KİM?

Microsoft
Microsoft Türkiye, Habitat için Gençlik Dernegi ve UNDP Türkiye ile "Türkiye Bilisimle Kalkiniyor" programi çerçevesinde ülkemizde gençlerin bilgi teknolojileri ile sosyo-ekonomik kapasitelerinin arttirilmasina yönelik bir ortaklik kurmustur. Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Ögretiyor Projesi ortakligi çerçevesinde kuruluslar Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projesi ile birlikte devreye sokulacak online egitim sistemi ile daha fazla gencin IT kapasitelerinin daha da arttirilmasini destekleme konusunda fikir birligine varmislardir. Microsoft proje çerçevesinde yazilim lisanslari ve Sinirsiz Potansiyel bilgisayar okuryazarligi egitim paketleri ile Dijital Uçurumun Kapatilmasi: E- Dönüsüm Sürecinde Gençlerin Etkin Kilinmasi proje faaliyetlerini desteklemektedir.

www.microsoft.com/turkiye/

Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu
Türkiye Yerel Gündem 21 (YG - 21) Ulusal Programi 1997 yilindan bu yana Birlesmis Milletler Kalkinma Programi ve Uluslararasi Yerel Yönetimler Birligi Dogu Akdeniz ve Ortadogu Bölge Teskilati (IULA-EMME) tarafindan uygulanan ve koordine edilen Türkiye'nin önemli bir yerel demokratiklesme projesidir. Programin ana hedefi karar-alma, planlama ve yerel yatirimlara etki saglama konularinda önceliklerin karsilanmasinda sivil toplumu destekleyerek yerel yönetisimi güçlendirmektir. Program, yapabilir kilma ve adem-i merkeziyetçilik yaklasimlarini yansitarak, esit ortaklar ile iletisim agi ve isbirligi temelinde su anda 70'in üzerinde kentte uygulanmaktadir. Temel karar verme ve uygulama mekanizmalari; kent konseyleri bünyesinde olusturulan çalisma gruplari, kadin ve gençlik meclisleri, çocuklar, yaslilar ve engelli platformlari tarafindan desteklenen yerel paydaslardir. Yerel Gündem 21 Projesi kapsaminda ülke çapinda 73 kentte yerel gençlik platformlari kurulmustur. Bu platformlar, gençlik ile ilgili konularda farkindalik arttirmaktadirlar, karar-alma mekanizmalarinda gençlik katilimini desteklemektedirler ve farkli geçmislere sahip insanlari bir araya getiren ve ortak degerli paylasan genis kapsamli platformlar olusturmaktadirlar. Habitat için Gençlik Dernegi, YG-21 Programi'nin gençlik çalismalari ve ayrica Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu Agi'nin kolaylastiriciligini yürütmektedir. YG - 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu, 18-21 Mayis 2004 tarihinde düzenlenen, 75 farkli kentten 297 delege ve gözlemcinin katildigi zirve sonunda kurulusunu ilan etmistir. Zirve öncesinde, 2003-2004 döneminde dinamik ve katilimci bir süreç yasanmistir. YG-21 Ulusal Gençlik Parlamentosu demokratik sivil katilim temelinde, ulusal gençlik politika ve programlarin belirlenmesinde, hazirlanmasinda ve etkin olarak uygulanmasinda bir temel olusturmaktadir. YG-21 Programina üye olan kentlerin çogunlugunda yerel gençlik platformlari kurulmustur. Bu platformlar gençlik ile ilgili konularda bilincin arttirilmasini saglamakta, karar alma ve uygulama süreçlerine gençligin katilimini desteklemekte ve farkli geçmisten insanlarin bir araya gelerek ortak degerler etrafinda bulusmasini saglamaktadir. Program kentlerinde gençlerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve çalismalarinin desteklenmesi için özel gençlik program ve projeleri hayata geçirilmistir. Bugün 73 yerel gençlik platformu, gençlik merkezleri ya da bilisim merkezleri olarak egitimlere destek verebilecek teknik donanima sahiptir.
http://www.ulusalgenclikparlamentosu.com/

ECDLECDL Nedir?
Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (European Computer Driving Licence) dünyanın önde gelen bilgisayar kullanım yetkinliği sertifikasıdır.ECDL son kullanıcı bilgisayar yetkinlikleri için uluslararası alanda evrensel kriter olarak tanınmıştır.Hükümetler,kamu kurumları,uluslararası organizasyonlar ve benzer kuruluşlar tarafından önde gelen bir sertifikasyon olarak benimsenmiştir.Dünya çapında 148 den fazla ülkede 7 milyondan fazla adaya farklı bir özellik katmaktadır
http://www.ecdl.org.tr/

Şişli Belediyesi
http://www.sislibelediyesi.com/

Öncelikle şu yorumumu belirtmem gerek iyi bir fırsata benziyor.Online ve ücretsiz olması sertifikanın niteliği kaçırılmayacak bir fırsata benziyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

öncelikle böyle bir kampanya için çalışan herkese tşkedıyorum pekı ben bu sistemden nasıl yararlanacağım ve nasıl alacağım bu sertifikayı katılmak ıstıyorum bana yardım edecek kişilerle görüşmek istiyorum lütfen yardımlarınızı esirgemyin benden saygılarımla beklıyorum güzel haberlerinizi

teknoogle dedi ki...

Aşağıda vermiş olduğum linkte kurstan yararkanmak için gerekli şartlar arasında yer alan "kayıt işlemi"ni yapabilirsin.

http://www.bilgitoplumu.net/Default.aspx?pageId=39

ramco dedi ki...

bu sertifika nasıl alınıyor nasıl sınav gercekleşiyor kayıt gercekleştirdim ancak kampanya hakkında bir bilgim yok yardımcı arkadaşlar arıyorum rmzn_sk@hot

Adsız dedi ki...

teşekkür

Yorum Gönder