Subscribe:

Forum Sitesinin Amaçları Değişiyor

İnternet dünyasının bir kıt'ası da "forum siteleri" dir. Sayılamayacak kadar çok olan bu türden siteler "kişilerin bilgi ve birikimlerini paylaşabilecekleri platform" düşüncesi ile açılmış ve şu anda ciddi bir şekilde yaygınlaşmıştır. Teknoloji ürünlerin modellerine teker teker forum sitesi açılmaya başlandı. Sony'nin çıkarmış olduğu PSP-Go modeline ait oyun konsoluna açılmış site dahi var. İleride forum sitelerinin internette kapladığı alanı teknolojik gelişmleri göz önünde bulundurarak bir düşünün....

Forum siteleri ile ilgili kısa bir ön bilgi verdikten sonra paylaşmak istediiğim şeye geleyim. Forum siteleri amacını saptırmış durumda. NEDEN Mİ?

Sizin de bildiğiniz gibi forumlarda kaliteli/paylaşımcı üyeleri belirlemek için REP puanı adı altında bir oylama sistemi kullanılır. Paylaşımı beğenilen kullanıcılara + REP puanı verilerek onun puanın yükselmesine yardımcı olunur.

Gelin görün ki insanlarımız bu rekabet ortamını "Baltalama" ya dönüştürmüş. En ufak bir şey de -Rep, -Rep veremeyeceği durumlarda "tam olmamış, konu yanlış yere açılmış..." gibi mesajlar bırakarak yapılan emei ve paylaşımı ikinci plana itme uğaşına giriliyor. Bu yüzden forumlar çöp mesajları ile dolmaya başladı.

Çöp mesjlar demişken. Sırf mesaj sayısı artsın diye yazılan mesajlara değinememk olmaz herhalde...

İnternet kullanımı kalitesinin düştüğünü vee bazı kişisel egoların buna neden olduğunu söylemek mümkün.

Her yerde kalite gerekiyor. İşte, arabada, teknolojide, sağlıkta,... Ama önce o nesneyi ya da her ne ise o şeyi kullanan kişide kalite olması gerekiyor.Demem o ki önce insan kalitesi...

0 yorum:

Yorum Gönder