Subscribe:

TURKCELL'e 3G İnternette ISO 9001:2000 Kalite Ödülü


3G internet teknolojisinin tanıtımları çok uzun bir süre önce başlamıştı. Tanıtımları yerini reklamlara bıraktı ve çeşitli 3G kampanyaları ile tanıtımlar ve kullanımlar başladı. Fakat reklamları bir süreliğine göz ardı edelim ve "en hızlı 3G İnternete hangi operatörde" bağlanılabildiğine değinelim.

En hızlı 3G internet hizmetini sunan operaörü (turkcell, vodafone ve avea) belirlemek için bir araştırma yapılmış, ciddi bir araştırma. Araştırmanın ciddiyeti Uluslararası bağımsız ölçüm ve denetleme şirketi P3 Solutions tarafından geliyor....

ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi sertifikalı Alman P3 Solutions firması, 3G lansmanını takip eden ilk 2 hafta içinde yaptığı denetimlerde 3G operatörlerinin verdiği internet hızlarını test edip kıyasladı. P3 Solutions, kendine ait özel test arabalarını ve ekipmanlarını kullanarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de, kendilerinin belirlediği rotada yaklaşık 2 biner km mesafede yüzlerce ölçüm yaptı.

Test ve analizler sonucunda, Turkcell 3G ortalama veri indirme hızı İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan ölçümler sonucunda P3 Solutions tarafından Turkcell’e liderlik sertifikası verildi. Ayrıca P3 Solutions tarafından seçilen alışveriş ve eğlence merkezleri gibi kapalı mekanlarda da testler yapıldı. Test ve analizlerin sonucunda alışveriş ve eğlence merkezleri gibi alanlarda Turkcell 3G ortalama veri indirme hızında açık ara farkla önde çıktı ve Turkcell bu alanda da liderliğini sürdürdü. Böylece P3 Solutions tarafından yapılan test ve ölçümlerde Turkcell’in diğer operatörlere göre 2 kata varan oranlarda daha hızlı 3G internet hizmeti sunduğu belgelendi.

0 yorum:

Yorum Gönder