Subscribe:

"Kazanova Sendromu" ve Tarihteki Yeri Nedir?

"Kazanova Sendromu" gündemimizde yer etmiş bulunuyor. Sanırım bu duruma neden olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin "alem" görüntüleri. Bu sebeptendir ki erkeklerde gözlemlenen kazanova sendromu aydınlatılmayı bekleyen bir konu haline geldi.

"KAZANOVA SENDROMU" NEDİR?

Tıp dilinde “Kazanova” diye bir tabir ya da açıklama yoktur. Fakat bu durumu “Hiperseksüalite” olarak tanımlamak mümkün. “Kazanova” denildiğinde kontrol edilmesi güç aşırı cinsel birleşme arzusudur. Aşırı ve kontrolsüz şekilde cinsel aktivite isteğinin arkasındaki temel gerçek ise hiçbir ilişkiye duygusal yatırım yapmamaktır (partnere bağlanmamak da denilebilir) . Kazanovalar partnerlerini yalnızca ihtiyaçlarını karşıladıkları pasif bir nesne olarak görürler.

TARİHTE KAZANOVA...

1725-1798 yılları arasında Venedik'te yaşamış bir yazardı. Sosyal, yetenekli, duygusal, çekici olmasının yanı sıra kendi emeği ile kazandığı bir serveti de vardı. Dünyayı dolaşarak hayatını yaşayan Kazanova, tam bir zevk adamıydı. Belki de onu günümüzde hala çekici kılan yanı, bütün bu özelliklerin aynı erkekte toplanmış olmasıdır. KAzanova, hayatta her şeye ilgi ve merak duyduğu gibi her kadın da onun için keşfedilmesi gereken merak dolu bir hazineydi. Günümüzle kıyaslarsak Kazanova'nın hayatındaki en şaşırtıcı nokta, ne kadar çok kadınla beraber olduğu değil, ne kadar az kadınla beraber olduğudur...Kazanova'nıngünlüklerinden öğrenildiği üzere; dünyanın gelmiş geçmiş en büyük çapkını 73 yıllık ömründe sadece 120 kadın ile ilişkiye girmiş.

İşte size "KAzanova Sendromu"na adını veren tarihin en çapkın adamı GIACOMA KAZANOVA'nın Portresi...

0 yorum:

Yorum Gönder