Subscribe:

Kış Ayı için Pratik Cilt Bakım Önerileri

Kış ayının gelmesi kişisel bakımda bazı uygulamarı da beraberinde getirdi. Yaz aylarının bakım yöntemleri elbiseler ile birlikte raflara kaldırıldı. İşte bu kış cildinize yaz ıcaklığını verecek pratik öneriler:

Soğuk havanın etkisini gösterdiği kış mevsiminde rüzgar cildinizi kurutup, dudaklarınızı çatlatabilir. Kuruyan dirsekleriniz kaşınıyor, yüzünüzdeki T bölgesi bakıma ihtiyaç duyuyorsa bu yazımı okumanızı öneririm.

BANYODA GEÇİRİLEN ZAMANIN CİLDE ETKİSİ
Sıcak buharlı bir banyonun soğuk kış günlerinde ayrı bir çekiciliği olmaktadır. Ağrıyan kaslarınız gerilebilir... Fakat unutulmamalıdır ki aynı zamanda cildimizin nemini de alıp götürür. Bu nedenle sıcak su ile yapılan banyo soğuk su veya ılık suya oranla cildin koruyucu doğal yağını daha hızlı çıkararak ciltte kuruluğa neden olur.

Çözüm olarak banyo zamanını kısa tutup sıcak su yerine ılık su tercih edilmelidir. Kurulunırken ise vücudumuzu havlu ile ovalayarak değil, havluyu vücudumuza bastırarak kurutumak gerekir.

CİLT BAKIMINDA SABUN TERCİHİ
Cilt bakımı için yumuşak sabunların tercihi önerilmektedir. Her ne kadar antibakteriyel ya da koku giderici sabunları sevseniz de bu sabunlar kimi zaman size faydadan çok zarar getirebilmektedir.

Cildimiz için en ideal sabun tercihi asidi dengeli yumuşak sabunları kullanmak.

NEMLENDİRİCİ KULLANIMI
Kuru cilt problemini ortadan kaldırmanın en etkili ve pratik çözümlerinden biri de nemlendirici kullanmaktır. Bu öneri sizi ünlü markaların pahalı ürünlerine yönlendirmesin. Market rafından alacağınız bir nemlendirici de aynı işi görebilir. Hatta saç bakımı için kullanmış olduğunuz saç kremi bile cildin nemini içeride tutmaya yetmektedir. Her ne kadar yağlı ciltler için nemlendirici önerilmese de yağlı ciltli kişiler de nemlendirici kullanabilir. Ancak cildin gözeneklerini tıkamayacak bir krem seçimi gerekir.

ERKEKLER!TIRAŞ BIÇAĞI KULLANIRKEN DİKKAT!

Erkeklerin ciltlerine kremlerden çok tıraş bıçaklarının değdiği bir gerçek. Fakat gelin görün ki tıraş bıçakları kuru ciltleri kolay örseler bu sebeple:
• Tıraş bıçağı kullanırken mutlaka traş kremi ile cildi nemlendirin
• Tıraş bıçağınızı sık sık yenileyin
• Sakallarınızın çıkış yönüne göre tıraş olun

Kışın Güneşten Korunmalı mıyız?
Güneşin zararlı ışınlarının %80’i ince bulutlardan, siten geçer ve dünyaya ulaşır. Güneşin kırışıklık, siyah noktaları gibi neden olduğu zararlardan korunmak için kışın da 15 ve üzeri güneş koruma faktörülü kremleri kullanmanız önerilir.

Çatlamış, Kurumuş Dudaklar İçin Pratik Öneriler
Unutulmaması gerekir ki dudaklarınıza ait yağ bezleri yoktur. Bu sebeple dudaklarınız çok sık kurumaktadır. Kurumuş dudaklarınız için şu pratik öneriler verilebilir:
• Devamlı ıslanıp kurumaları çatlamaya sebep vereceğinden dudaklarınızı yalamayın...
• Soğuk ve rüzgarlı günlerde dudaklarınızı atkı v.b. ile koruyun.
Bu yazıyı yazarken Dr. Eren Eroğlu’nun yazısından esinlendim...

0 yorum:

Yorum Gönder