Subscribe:

Öğrenciye Uyuşturucu Araştırma Ödevi Verilirse

Türkiye’deki eğitim sistemi tartışıla dursun ben bir üniversite öğrencisi olarak eğitimcileri eleştireceğim.

Çoğu öğretmenin, devlet tarafından maaş ile ödüllendirilen birer eğitimci olduğunu değil devlet adına çalışan memur olduğu kanısındayım. Genelleme yaptığım bu durumu nereden mi çıkarıyorum? 14 yıldır süregelen öğrencilik hayatımdan…

Gözüme çarpan ve son derece de hassas olan bir konuyu eğitimci kişilere ve eğitilen öğrencilerin ailelerine duyurmak için bu yazıyı yazmış bulunuyor ve asıl konuya giriyorum.

Öğrencilere “uyuşturucu” ile ilgili araştırma ödevi verilirse ne olur?
(Yazımı okumaya devam etmeden çok kısa bir süreliğine sonuçları kafanızda düşünmenizi ve benim düşüncelerim ile karşılaştırmanızı siz okuyucularımdan rica ediyorum.)

Öğrenci ilk iş olarak odasında ya da okulda bilgisayar yardımı ile internet ortamında ödevi araştırmaya başlayacaktır. Google öğretmenine(!) “uyuşturucu, uyuşturucu ile ilgili ödevler, sunumlar, uyuşturucu resim, uyuşturucu nasıl kullanılır, uyuşturucunun zararları,…” gibi anahtar kelimeler ile sorular yöneltecektir. Google öğretmeninin yönlendirmesi ile önce ödev sitelerine daha sonra da içeriğinin ne olduğu belirsiz olan birçok zararlı siteye yönleneceklerdir.

Burada aklıma gelen “Reklamın iyisi kötüsü olmaz!” tabiridir. Bu yüzden uyuşturucuyu ödev adı altında bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gençlere tanıtmak zararlıdır düşüncesini hep savunmuşumdur. Çünkü o zamana kadar uyuşturucunun ne olduğunu bilmeyen öğrenci artık onun nasıl kullanıldığını, nasıl bir madde olduğunu dolaylı yoldan öğrenmiş olacaktır. Bu sebepledir ki uyuşturucunun birer reklam tanıtımı olmasının önüne geçmek için ilkokulda gezip “uyuşturucunun zararları” adı altında paneller düzenleyen polis vb. kurumlar tarafınca uyuşturucudan bilinçli bir şekilde öğrenciye bahsedilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Şiddetle şunu savunuyorum: UYUŞTURUCU ZARARLIDIR. ÖLDÜRÜR. HAYAT SÖNDÜRÜR. Bu yazımdan da bir reklam payı çıkartmanızı istemem.

Öğretmenler lütfen verdiğiniz ödevlere dikkat edin. Aileler lütfen gereksiz ve bir o kadar da zararlı bilgiler içeren ve ulaşılması kolay internet sitelerine karşı çocuklarınızı korumaya çalışın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ele aldığınız konuda haksızsın demek inanın çok zor. Çok doğru söyledikleriniz. Gençlere, çocuklara öğüt verelim derken onların merakını ve ilgisini çekme riskini de göz önünde bulundrumak gerekir.

Yorum Gönder