Subscribe:

Üniversite Ders Notları İnternette Toplanıyor

açık ders malzemeleri projesiÜniversite öğrencileri, akademisyenler-öğretim görevlilerinin ders notları ve materyal arama, bulma sorunlarını ortadan kaldıracak proje uygulamaya geçiriliyor.

3. sınıfa gelmiş bir üniversite öğrencisi olarak, ders notlarının ve hoca tarafından daha önce sorulmuş soruların anlamını ve önemini çok iyi bildiğimden dolayı bu projenin en kısa zamanda üniversitemize gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum…


AÇIK DERS MALZEMELERİ, DERS NOTLARI PROJESİ NEDİR?


Açık Ders Malzemeleri projesi, ders araç-gereçlerinin herkese açık olarak paylaşıldığı elektronik bir ortamdır. Konsorsiyumun en önemli amacı, Ders Malzemeleri Projesi'nin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştirmektir. Bu protokole göre, konsorsiyuma üye her üniversite, açık ders malzemeleri web portalını oluşturacak, içeriğini hazırlayacak ve bu ders içeriklerini web ortamında paylaşacaktır.

Projenin temel amacı yaşam boyu öğrenmeye katkı sağlamak ve bu doğrultuda çaba harcayan bireylerin gelişimine katkıda bulunmaktır…

Türkiye'de ilk kez Hacettepe Üniversitesince başlatılan projeyle tıpkı Massachusetts Institute of Technologydeki (MIT) gibi, ders notu, sınav soruları ve video benzeri ders malzemeleri internet ortamında herkese kullanıma açılacak.

Hacettepe Üniversitesi ders notu paylaşım sitesine www.huadm.hacettepe.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz…

Buradaki bilgilere, ders notları v.b. materyallerini kaynak belirtmek koşulu ile derslerde kullanılabileceğini ve her kesimden öğrencinin veya öğretim görevlilerinin bu kaynaktan yararlanabileceğini biliyor muydunuz?

Eğitim, öğrenci, internet,

0 yorum:

Yorum Gönder