Subscribe:

İntibak Öğrencilerine Öğrenim Burs İmkanı 2010’da

Trabzon’da yaşanan film gibi olay sonucu artık intibak öğrencileri de devletin verdiği öğrenim burs imkanından faydalanabilecek.

Dikey geçiş ille fakülteye geçen intibak öğrencileri, Neslihan Yılmaz’ın Başbakan Erdoğan’a yazıp verdiği mektup sayesinde artık öğrenim bursu alabilecek.

Uşak Üniversitesi Banaz Meslek Yüksek okulu Mobilya Dekorasyon Bölümü’nü bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı’nı (DGS) kazanarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde okumaya hak kazanan Neslihan Yılmaz Başbakana verdiği mektup ile hem burs alma hakkı kazandı hem de intibak döneminde burs alamayan 1500 öğrencinin bu hakka kavuşmasını sağladı.

Neslihan Yılmaz, geçtiğimiz hafta Trabzon’da YURT-KUR’a ait yeni yurt binasını gezen Başbakana bir durumunu anlatan bir mektup verdi. Ardından aldığı talimat ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu öğrenci arkadaşımıza sahip çıktı ve her ay belediye bütçesinden 250 TL burs vereceğini belirtti.

Ankara’ya dönen Başbakan YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ile “İntibak Öğrencileri Burs İmkanı” konusunu görüşerek sonuca bağladı.
Bilindiği gibi İntibak Öğrencileri devlet nazarında tam öğrenci olarak sayılmadığı için burs alma imkanından yararlanamıyordu. Ancak yeni yıldan itibaren, başvuran bu konumdaki öğrencilerin 200 TL burstan yararlanabileceği açıklandı.

0 yorum:

Yorum Gönder