Subscribe:

YENİ "SABS Kodu" Uygulaması ile "Posta Kodu" Kullanımı Bitecek

YENİ Türkiye'deki çarpık kentleşme ve birtakım sorunlar sebebiyle "adres ve posta problemi" yaşamaktayız. Birçko posta geri dönüyor kimileri ise yolda kayboluyor. Bu da "posta kodu uygulamasının" yetersizliğini gösteriyor. Nitekim -geç de olsa- bu sorunun farkına varılmasının üzerine yeni bir uygulama hayata geçirilecek: SABS Kodu Uygulaması

Kuşkusuz sizler de benim gibi merak ediyorsunuz: Bu yeni uygulamanın eskisine göre farklılıları neler? Ne değişti?

SABS Kodu NEdir?
Türkiye genelinde cadde, sokak, kapı numarası ve posta kodu yerine Sayısallaştırılmış Adres Bilgi Sistemi hayata geçiriliyor.

Örnek ile açıklamak gerekirse her vatandaşın TC kimlik numarası olduğu gibi her ev, daire ve iş yerinin bir SABS numarası olacak.

SABS'nin Açılımı-Uzun Hali Nedir?
SABS, Sayısallaştırılmış Adres Bilgi Sistemi anlamına gelmektedir.

POSTA KODU UYGULAMASINDAN FARKLI...

Posta kodu olarak kullandığımız kod mahallemizin veya köyümüzün değil, bağlı bulunduğumuz postanenin kodunu belirtiyor. Adres sorulduğunda veya bir posta, kargo göndereceğimiz zaman hikaye anlatır gibi uzun bir adres vermek zaman kaybı haline geldi. Adres yazmanın belli bir standart üzerine oturtulmamış olmasından dolayı iş, zaman ve maddi kayıplar meydana gelmektedir.

VARSA ÖRNEK BİR SABS KODU ÖRNEĞİ VEREBİLİR MİSİNİZ?
Elbette örnek bir SABS kodunu sizlerin yorumlarına sunacağım.

Örneğin, 'Altıparmak Mahallesi, Altıparmak Caddesi, No:56 Daire:17 16050 Osmangazi/Bursa' adresinin SABS numarası '160160-56/17 Bursa' oluyor. Bu sistemin hayata geçirilmesiyle Türkiye genelinde tüm cadde ve sokak isimleri kalkıyor. Yerlerine SABS numarası geliyor. Her cadde ve sokak, Amerika'daki gibi isimle değil, SABS numarasıyla adlandırılacak. Posta dağıtım makinelerinin de kurulması ile birlikte posta dağıtımı oldukça hızlı ve hatasız bir şekilde gerçekleştirilecektir. Türkiye'de her vatandaşın TC kimlik numarası olduğu gibi, her ev, daire ve iş yerinin de SABS numarası olacak. Böylelikle kaçak yapılaşmanın ve iş yerlerinin vergi kaçırması gibi sıkıntılar da ortadan kalkacak.

NE İŞE YARAYACAK? ? ?

Kuşkusuz en çok GOOGLE ADSENSE başvurusu yapan ve günlerce PIN kodunun adreslerine teslim edilmesini bekleyen Webmaster arkadaşların işine yarayacaktır.

Bunun yanı sıra artık posta ve paket teslimatı hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

Günden güne yaygınlaşan Navigasyon kullanımı açısından ele alındığında Navigasyon yazılımları açısından kolaylık sağlyacağını söyleyebilirim.

0 yorum:

Yorum Gönder