Subscribe:

AirTies Modemde İnternet DNS Ayarı Yapma Nasıl Olur?

İnternet dünyasında sıkça karşılaşılan terim DNS, youtube gibi yasak sitelere girme yolu olarak kullanılıyor.Ancak engelli sitelerin erişiminii aşmak çin kullanılan bu DNS ayarını yapanların kaçı DNS'nin anlamının ne olduğunu biliyor?

DNS'nin Anlamı Nedir? Neyin Kısaltmasıdır?
Öncelikle DNS'nin anlamını ve uzun halini bilmek isteyenler için kısa bir bilgi: WEB adresleri ile IP adreslerini bir tabloda tutup, ikisini birbirine eşitleyen program veya bilgisayarlara DNS (Domain Name Server) adı verilir.

DNS Hakkında daha detaylı bilgi almak ve Vista, Win7 gibi işletim sistemlerinde DNS sorunlarını çözmek istiyorsanız buradaki yazımı okuyabilirsiniz.

AirTies KAblosuz / Kablolu Modemlerinde DNS Ayarı Nasıl Yapılır?
Siz www.airties.com adresini girdiğinizde, ilk olarak bu adresin sizin servis sağlayıcınızın DNS'inde olup olmadığına bakılacaktır. Eğer bulunamazsa, sembolik adres Amerika'daki ana merkezde bulunan Internic DNS'ine sorulup, ona karşılık gelen IP adresi size ulaştırılacaktır. Bu IP adresinde bulunan bilgiler servis sağlayıcı firmanız tarafından size ulaştırılacaktır. Hız ve güvenlik için çoğu Internet Servis Sağlayıcısı DNS hizmeti sağlar. Aşağıda servis sağlayıcınızın sağladığı DNS sunucuları gösterilmektedir eğer tercihen kullanacağınız DNS Sunucusu varsa, IP adresini DNS 3' e girmelisiniz.

Eğer el ile kendiniz bir DNS adresi yazarak ayar yapmak istiyorsanız modem ayarlarından şu adımları takip ederek DNS ayar yapma sayfasına ulaşabilirsiniz:
AirTies Modemde İnternet DNS Ayarı Yapma Nasıl Olur?Yukarıda resimli anlatımı sunduğum adımları sırasıyla (1 > 2 ve 3 ) olarak takip ettiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.Burada (resim üzerinde ok ile göstererek anlattığım ) ADSL >DNS Ayarı sekmesine geçiyoruz.

Karşınıza açılan sayfada ilgili yerlere DNS rakamlarını yazarak el ile manuel ayarlama yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder