Artan bilgisayar kullanım oranı yeni bir ihtiyacı da beraberinde getirdi: Daha hızlı Bilgisayarlar
İngilizce'deki karşılığı PC (Personel computer) olan bilgisayarları hızlandırmak adın çeşitlli yöntem ve ipcuçları uygulanmaktadır. Ancak (buna siz de çok şaşıracaksınız) BIOS bu hızlandırma ve performans kazandırma tekniklerinin hep dışında yer aldı bugüne kadar.
BİLGİSAYARINIZ BİRKAÇ SANİYEDE AÇILSIN . . .
Yeni PC'ler, masaüstü bilgisayarların en eski parçalarından biri olan BIOS'un güncellenmesi sayesinde sadece birkaç saniyede açılabilecek. . .
BIOS HAKKINDA KISA ÖN BİLGİ VERMEK GEREKİRSE . . .
1. Bios Nedir?
Basic Input Output System (Temel Giriş Çıkış Sistemi) veya diğer adıyla BIOS anakartınızın üzerinde bulunan küçük bir EEPROM bellek üzerinde bulunur. Bir çeşit sadece okunabilir bellek türüdür fakat doğru ayarlar ve araçlar kullanıldığında üzerinde değişiklik yapılabilir. Bilgisayar açılırken anakarta takılı olan işlemci ilk iş olarak BIOS üzerinde bulunana yazılımı çalıştırır.
Eğer sisteminiz açılırken çok yavaşlıyorsa, Windows çakılıyorsa veya bazı donanımlar sorun
çıkarıyorsa bunların nedeni büyük ihtimalle yanlış yapılmış BIOS ayarlarıdır.
BIOS DEVRİ KAPANIYOR MU?
Bu güncelleme, bilgisayarların Bios olarak bilinen ve işletim sisteminin devreye girmesini sağlayan 25 yıllık çalıştırma yazılımının sonu anlamına geliyor.
Aslında bu kadar uzun süre kullanılması planlanmayan bu yazılım, modern PC'lere de uyum sağlayabildiği için uzun ömürlü oldu.
Bios'un yerini alacak ve eskisinden daha esnek olacak şekilde tasarlanan "UEFI" (Unified Extensible Firmware Interface-Birleşik Uzatılabilir Yazılım Arayüzü) yazılımı, 2011'den itibaren yeni PC'lerde kullanılmaya başlanacak.
Sanırım bilgisayarlarını yenilemek isteyen kişiler 2011 yılının yaklaşmasının ardından bu teknolojiyi destekleyen bilgisayarlara sahip olmak için beklemeyi göze alacaklardır. . .
0 yorum:
Yorum Gönder