Subscribe:

Kuru Cilt-Yağlı Cilt Sivilce Çıkmasın Etkisi-Cilt Tipi İlişkisi

Kuru-Yağlı Cilt Tipi ve Sivilce Çıkma İlişkisiHangi cilt tipinde daha çok sivilce çıkar? Kuru cilde sahip insanlarda mı sivilce oluşumu fazladı yoksa cilt tipi yağlı olanlarda mı daha çok sivilce çıkar?

Sivilce kuru cilt mi sever, yağlı cilt mi?


Karma ve yağlı ciltler, akneye daha yatkın. Baharatlı yiyecekleri çok tüketenler de risk altında. Hangi cilt tipine sahip olduğunu hala keşfedemediysen, bir an önce bir dermatolog ziyaret etsen iyi olur.

Güneş Sivilce Çıkmasına Etkisi-Arttırır mı-Azaltır mı?

Güneş Sivilce Çıkmasına Etkisi-Arttırır mı-Azaltır mı?Yaz mevsiminin yaklaştığı güneşli günlerin başladığı şu günlerde özellikle bayanlar güneşe çıkmak konusunda tereddüteler...Çünkü akıllarında cevapsız olan şu sorular yer almaktadır: Güneş ışığına maruz kalmanın ciltteki veya yüzdeki sivilce oluşumuna etkisi nedir? Güneşe çıkıldığında sivilceler artar mı, azalır mı?

Cevabı yazının devamında...

Biz güneşe çıkıp bronzlaşmaya bayılıyoruz, ama Clinique laboratuarlarında araştırma yapan, Clinique baş dermatologu Dr. David Orentreich'e göre, güneş ışınları sivilce oluşumunu tetikliyor. Güneşe maruz kalındıktan sonra, cildin yağlılık oranı artıyor ve bu da gözeneklerin tıkanmasına neden oluyor. Terleme, hava kirliliği ve stres de, gözenekler üzerinde ekili olan diğer faktörler.

Abur Cuburlar Sivilce Yapar mı? Neden Olur mu?

Sivilce ergenlik yaşında insan hayatına giren ve kimi zaman uzun bir süre yüzde çıkan bir cilt sorunudur. Bu yazıda sıkça tüketilen gıdalar arasında yer alan abur-cubur (çikolata, cips, kola, hamburger...) besinlerin sivilce çıkmasına, oluşumuna neden olup olmaığı hakkında bilgi verilecektir.

Sivilce ya da akne için birçok çözüm yolu önerilmektedir. Sonuca çabuk ulaştıran, etkisini hızlı gösteren ilaçlar ya da kremler arzulanmaktadır. Ancak sivilce çıkmasını önlemek için bir takım tedbirler alınabilir.

Yiyeceklerin akne üzerinde kanıtlanan kesin bir etkisi yok. Ancak kola, çikolata, çekirdek, cips ve bunun gibi yağlı ve baharatlı yiyecekler, mide asidini artırma özelliği taşıyor. Bu durumda da akne oluşumu tetiklenebiliyor. Eğer sağlıklı gıdalar tüketirsek, vücudumuz bu yiyecekleri emilime etmek için yorulmuyor. Yani kendi sağlığımız için de bu tür yiyecekleri çok fazla tüketmememiz gerekiyor.

Cildime Göre Uygun Kremi Nasıl Anlarım? Krem Seçimi Yapma-Tespit Ederim?

İnsanlarımızın kendi doktorluğunu yapıp kendi reçetesini yazma gibi kötü bir huyu vardır. Herkesin her hastalık hakkında iyi geldiğini söylediği bir önerisi vardır. Özellikle konu “krem” gibi göze basit görünen bir konu ise çoğu kadın kendi kullandığı kremi önerir.

Cildime Göre Uygun Kremi Nasıl Anlarım? Cilde Göre Krem Seçimi

Kozmetik ürünler doğru seçilmezse faydadan çok zarar getirebilir. Yanlış kozmetiklerin olumsuz etkilerinden korunmak (ciltte hassasiyet, egzama, akne, renk değişikliği) için bu ürünleri almadan önce cilt analizi yaptırmakta fayda var.

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan, günümüzde kadınlar kadar erkeklerin de vazgeçilmezleri arasına giren kozmetik ürünlerde doğru seçimin çok önemli olduğunu vurguladı, yanlış kozmetik seçimiyle ilgili şu uyarılarda bulundu:

"Kozmetik ürünler, kişinin dış görünümünü güzelleştirmek için harici uygulanan ürünler olup, günlük yaşamımızın ayrılmaz parçası durumuna gelmiştir. Başlangıçta sadece kişinin ruh halini düzeltmek amacıyla üretilmiş olsalar da son yıllarda cildimizde oluşabilecek zararları onarmayı ve cildin yaşlanma belirtilerini geciktirmeyi hedefleyen ürünler bulunmaktadır.
KATKI MADDELİ ÜRÜNLERİN KULLANIMI
İçinde çok sayıda hammadde ve katkı maddesi yer alan kozmetikler genel olarak güvenilirdirler. Ancak ürünlere bağlı istenmeyen yan etkiler de olabilir. Etkilerin bir kısmı ürün kullanımından hemen sonra gelişir, bir kısmı da kullanımından uzun süre sonra başlar. Bu sebepten dolayı kişinin geçmişte kullanmış olduğu bir kozmetiğe karşı sonradan reaksiyon gösterebilmesi mümkündür.
İSTENMEYEN YAN ETKİLER GÖRÜLEBİLİR
Kozmetiklerden kaynaklanan istenmeyen etkiler; kozmetik tahammülsüzlüğü, ciltte hassasiyet, egzama, akne, deride renk değişikliği, kullanılan bölgede görülen yan etkiler ya da çok nadiren ürünün kana geçmesinden kaynaklanan sistemik yan etkiler şeklinde özetlenebilir.

KOZMETİK TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ
Kozmetik tahammülsüzlüğü; ciltte yanma, batma, sızlama ve gerginlik gibi bulgularla kendini gösterir. Kozmetik ürünün her uygulanmasından sonra şikayetler belirir ve bazen dayanılmaz bir hal alır. Oluşmasında duyu sinirleri hassasiyetinin sorumlu olduğu kabul edilmektedir. Bu yakınmaya sahip kişilerin alkol, vitamin A, alfa hidroksi asit gibi cildi tahriş edici ürün kullanmaması gerekmektedir. Hassas ciltler için hazırlanmış temizleyiciler, nemlendiriciler ve güneş koruyucular bu kişiler için uygun seçeneklerdir.

KOZMETİK ÜRÜN KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!
Cilt tipine göre kozmetik: Öncelikle cilt tipine uygun kozmetik ürün seçilmeli. Kişi cilt analizini bir dermatologa yaptırmalıdır. Yağlı cilde sahip kişiler genellikle cildi kurutucu ve su bazlı ürün seçmesine karşılık, kuru cilt yapısındakiler alkol içermeyen nemlendirici ürünleri tercih etmelidir.

Göz çevresine ayrı krem: Göz çevresine o bölge için hazırlanmış ürün dışındaki kozmetiklerin uygulanmamasına önem verilmeli.

Aynı anda kullanmayın: Çok fazla kozmetik aynı anda uygulanmamalı.
Kapakları kapatın: Ürünlerin kapakları kapalı tutulmalı, havayla teması engellenmeli.
Son kullanma tarihine dikkat edin: Ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Renk, kıvam, koku değişikliği olan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler kullanılmamalı.
Etiketi iyi okuyun: Kişi kozmetik ürünün içeriğinde bulunan bir maddeye karşı önceden reaksiyon göstermişse, yeni kozmetik seçiminde o maddenin bulunup bulunmadığına etiket bilgisine bakarak dikkat etmeli.

Enfeksiyona sürmeyin: Enfeksiyon varlığında kozmetikler o bölgeye uygulanmamalı.
Makyajla uyumayın: Makyaj çıkartılmadan yatılmamalı.
Kimseyle ortak kullanmayın: Kozmetiklerin başka biriyle ortak kullanılmamasına önem verilmelidir.

Yan etki varsa kullanmayın: Kozmetiklerden kaynaklanan herhangi bir istenmeyen etkiyle karşılaşıldığı zaman, hemen o ürünün kullanımı kesilmeli ve dermatoloji uzmanına başvurulmalı.

Alerjik Egzama Hastalığı Anlama Yöntemi : Yama Testi

Öncelikli olarak bir cilt hastalığı olan egzema hakkında biraz bilgi vereyim.

Alerjik HAstalık Egzemaya Neden Olan Etkenler Neler?

Aslına bakarsanız günlük kullanıdığımız sıradan şeyler bile cildimizde tahrişe neden olabiliyor.Nasıl mı? Okumaya devam edin..

Egzama; kozmetiklerin neden oldukları bir diğer yan etkidir. Ekzema alerjik ve tahriş ekzeması olmak üzere iki çeşittir. Sabunlar, göz makyaj ürünleri, nemlendiriciler ve şampuanlar tahrişe neden olabilecek kozmetik ürün gruplarıdır. Reaksiyon ürün kullanımından hemen sonra gelişeceği gibi, uzun süre kullanım sonrasında da başlayabilir. Ürünün kullanıldığı bölgede yanma, batma ve kaşıntı gibi bulgular bulunur. Hasta ürünü kullanmaya devam ettiğinde kızarıklık, pullanma ve kepeklenme saptanır. Oluşmasında cildin kuruluğu ve koruyucu tabakanın zarar görmesi ana nedendir. Göz kapağı derisi ince olduğundan tahrişe karşı özellikle çok duyarlıdır.

EGZAMAYA KARŞI YAMA TESTİ
Alerjik egzama, ürünün içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı kullanıcının gösterdiği tepkiden kaynaklanır. En sık koku maddeleri, saç boyaları, güneş koruyucular ve katkı maddeleri alerjik egzamaya sebep olur. Ciltte kızarıklık, kaşıntı, sulantı ve su dolu kabarıklık şeklinde kendini gösterir. Alerjiye neden olan maddenin tespitinde patch test (yama testi) yapılır. Test sonucuna göre de alerjik madde saptanarak o maddeyi içeren kozmetiklerin kullanılmaması konusunda kişi bilgilendirilir.

Parfüm Sıkmak Cildi Nasıl Etkiler?Leke Sivilce Oluşumuna Neden Olur mu?

Cilt bakımı kadınlarda önemli bir yere sahiptir. Bu konuda birçok krem, doğal maske v.b yöntemlerini yüzlerine ya da vücutlarına uygularlar. Ancak kadınlar için bir önemli nokta da "parfüm" ve "kullanımı".

Peki bu iki özel ve önemli konuyu (yani "cilt bakımı" ve "parfüm sıkma") birleştirirsek ne olur?
Parfüm Sıkmak Cildi Nasıl EtkilerKadınlar ve özellikle de genç kızların parfüm sıkarken bileklerine hatta kimi zaman yüzlerine sıktığı konusunda geri bildirimler alıyorum. Bu yüzden araştırma yapıp böyle bir yazı yazma gereği duydum.

Cilde parfüm sıkmanın bir zararı olur mu? Sivilce ya da leke oluşumuna neden olur mu?

PARFÜM CİLDİNİZİ LEKELENDİRMESİN

Kozmetikler içinde bulunan bazı maddeler güneş gören alanlarda ultraviyole ışınlarıyla kimyasal reaksiyona girerek ciltte tepkiye neden olabilir. Parfümler, bergamot yağı ve tıraş losyonları bu tepkilere neden olabilecek kozmetik gruplarıdır. Ciltte kızarıklık, su toplaması ve renk artışı gibi bulgular gözlenir.

Genital Bölge Temizleyici Kullanımı Nasıl Olmalı? Temizleme Yöntemi

Kadınlarda Genital Bölge Temizliği ve Temizleme işlemiKadınlar güzelliklerine ve güzellik (aynı zamanda da mutluluk kaynağı) vücutlarına düşkünlükleri ile bilinirler. KAdınlarda temizlik, bakım ve güzellik anlamında çabaların sarfedildiği önemli bir konu da kuşkusuz "genital bölge temizliği" dir. Kadınlar birçok yol ve yöntem ile genital bölge temizliği işlemini gerçekleştirmektedir. Ancak genital bölge temizlme işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken ve nasıl yapılması gerekitği konusunda bazı tavsiye ve öneriler var.



GENİTAL TEMİZLİĞİ ABARTMAYIN
Kozmetik ürünlere bağlı nadiren ciltte renk açılması, renk koyulaşması görülebilir. Kozmetiklere bağlı bölgesel yan etkiler görülebileceği gibi, çok nadiren de olsa, deriden emilip sistemik dolaşıma geçmesinden kaynaklanan yan etkiler de oluşabilir. Örneğin; genital bölge temizleyicilerinin sık ve yoğun miktarda kullanımı özellikle kadınlarda idrar yollarının tahriş olmasına sebep olur.

İzmir Seri Katili Kim? Gerçek Resmi ve Fotoğrafı

İzmir sokaklarında öldürülen cinayetlerin ortak özellikleri şunlardı: Zanlının öldürdüğü kişiler genç yaşta ve cinsiyeti bayandı. Hepsi aynı silah ile kafalarından vurularak öldürülmüştü ve ölen kişilerin cep telefonları ile çantaları kayıptı.

İzmir Emniyeti bugün yaptığı açıklamada katili yakaladığını ve tutukladığını belirtti.

İzmirde Cinayet İşleyen Seri Katilin-Suçlunun Gerçek Resmi-Fotoğrafıİzmir Seri Katili tutuklandı mı
İzmirdeki Seri Katil Yakalandı mı? Tutuklandı mı?

İzmir'de üç kişiyi öldüren ve Bodrum'da yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanan zanlı, polis sorgusunda suçunu itiraf etti. Olaylarda kullandığı silah ve kurbanların eşyaları da evinde yapılan aramada ele geçirilen zanlı, cinayetleri para için işlediğini söyledi.

Şişkinlik Hazımsızlık Sindirim Problemlerine Besin Tüketimi Önerileri

Şişkinlik Hazımsızlık Sindirim Problemlerine Besin Tüketimi Önerileri

Karnımızda ya da midemizde oluşan şişkinlik, hazımsızlık sindirim sistemi rahatsızlığı olmasına karşın halk arasında pek de önemsendiği söylenemez. Hatta kimilerine göre geçici bir hastalık olup bir maden suyu ya da soda ile giderilebileceği sanılmaktadır.

Şişkinlik hazımsızlık bir sindirim sistemi sorunu olup beslenmeden kaynaklanmaktadır.

Dr. DeLuz, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim problemlerini önlemek için besinleri tüketirken aşağıdaki altı kurala uymayı tavsiye ediyor.
  1. Protein, sebzeyle tüketildiğinde daha kolay sindirilir.

  2. Pirinç, tahıl, ekmek, patates, makarna, un gibi nişastalı gıdaları sebzeyle yiyin. Nişasta, sebzeyle daha kolay sindirilir. Tam tahıllı sandviç ekmeğinin içine marul, domates ya da avokado koyun.

  3. Öğünlerden 2 saat önce ya da sonra meyve yiyin. Meyvedeki enzim meyveyi tek başına yediğiniz zaman daha kolay sindirilir.

  4. Pirinç ve fasulyeyi beraber yiyin. Dünyanın her yerinde çeşitli pirinç ve fasulye yemekleri vardır. Bu iki besin, birleştiği zaman gerekli bütün amino asitleri içeren proteine sahip oluyor. Bunun yerine hayvansal protein de tüketebilirsiniz.

  5. Omega 3 ve Omega 6 yağlarını proteinle tüketin. Vücudun proteini tek başına sindirmesi zordur, omega yağlarıyla birleşen proteini ise daha kolay hazmeder. Somon, sardalye ve uskumruda bu yağlardan bolca bulunur. Bu protein karışımına keten tohumu yağı da ekleyebilirsiniz.

  6. Haftada 3 kereden fazla hayvansal protein tüketmeyin. Hayvansal proteinde damarları tıkayan doymuş yağ bulunur. Bunun yerine, sebze, pirinç, fasulye, fındık gibi daha hafif ve gerekli yağ asitlerini içeren protein tüketin. Gerekli yağ asitleri ve ketentohumu damarları tıkamaz.

Yeşil Çay Gözlere ve Göz Sağlığına İyi mi Geliyor?

Bugüne kadar yeşil çayın antioksidan etkisi ve hastalıklarla savaşma özelliği biliniyordu. Şimdi de gözlere faydası olduğu açıklandı.
YEŞİL ÇAYIN GÖZ SAĞLIĞI İLE İLİŞKİSİ OLDUĞU AÇIKLANDI

Gözlerinizi seviyorsanız yeşil çay tüketiminizi arttırmanız da yarar var. Çünkü yeşil çayın gözlere ve göz sağlığına iyi geldiği açıklandı. Bu bitkisel ilaç doğanın tedavi yöntemlerinden biri. Gözlerinize havucun yanısıra yeşil çay içerek de bakım yapabilir, koruyabilirsiniz.

Hong Kong Chinese Üniversitesi ve Hong Kong Göz Hastanesi'nde görevli araştırmacıların sunduğu raporda, çalışmanın ilk kez mercek, retina ve diğer göz dokularının bu maddeleri nasıl absorbe ettiğini bulmaya yönelik olduğu belirtildi. Raporda, yeşil çayın glokom (göz tansiyonu) ve diğer yaygın göz hastalıklarını önlemeye yardımcı olabileceği açıklanıyor.

Journal of Agricultural and Food Chemistry isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, araştırmacılar yeşil çayda bulunan catechins (kateşin) isimli antioksidan türünün mideden gözdeki dokulara geçebildiğini söylüyorlar.

C ve E vitamini içeren kateşinlerin görmeye yardımcı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Fakat araştırmacılar yeşil çay içirilen kobayların gözlerinin kateşinlerden yararlandığını buldular . Çalışmanın sonuçları, yeşil çay tüketiminin oksidatif strese karşı gözlere yararlı olabileceğini işaret ediyor.

Limonata Böbrek Taşına Etkili Çözüm mü? Hastalıkla İlişkisi

Böbrek taşı hastalarının çektiği zorlukları ve acıları onlardan başka en iyi bilen çıkmaz herhalde.

Böbrek taşı dökme konusunda halk arasında söylenen ve etkili olduğu tecrübe edilmiş söylentiler var. Ancak doktorların söylediği şey başta su olmak üzere bol sıvı tüketiminin hastalığa iyi geldiğidir.

Ancak su tüketimine alternatif bir sıvı ilaç niyetine böbrek taşı hastalarında öneriliyor. Bu içecek: Limonata!

Böbrek rahatsızlığına bu alternatif çözüm yapılan deneyler sonucu hastalara önerilmiştir.
San Diego’daki California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, limonatanın böbrek taşlarının oluşumuna karşı önleyici olduğunu ortaya koydu.

NEDEN LİMONATA BÖBREK TAŞI DÖKÜMÜNE İYİ GELİYOR?

Limonata Böbrek Taşına Etkili Çözüm mü? Hastalıkla İlişkisiBol miktarda sıvı tüketmenin zaten böbrek taşı oluşumunu engellediği biliniyor ancak özellikle de limonatanın, içerdiği bol miktardaki sitrat sayesinde böbrek taşına karşı etkili olduğunu belirtti.

İki litre suya yaklaşık 113 gram limon suyu katan araştırmacılar, elde ettikleri limonatayı her gün bir grup böbrek taşı hastasına içirdi.

Araştırmacılar, zamanla bu kişilerdeki böbrek taşı oluşumu oranının 1,00’dan 0,13’e gerilediğini gözlemledi.

Böbrek taşı rahatsızlığı çekmiş kişilerde 5-10 yıl içinde tekrar taş oluşması olasılığının yüzde 50 olduğuna dikkati çeken bilim adamları, araştırma sonuçlarının bu açıdan önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

GDO lu Besin-Gıdalar Üremeyi Engeller mi? Kısır Yapar mı

GDOÜlkemizde sağlık konusundaki ihmallerin ısradanlaşmış olması gelişmişlik anlamında bizi geriye götürdüğünün görülememesinin yanı sıra insana verilen değer(sizliği) de orataya çıkarıyor.

GDO'lu gıdaların uzun süredir hayatımızda olması karşın haberini son 1 yıl içinde almamız ve farkına varmamız bizler için üzücü ve bir o kadar da korkutucu bir durum.

Bursa’daki gıda fuarında düzenlenen seminerde, Rusya’da fareler üzerine yapılan GDO’lu gıda deneylerinde, farelerin bir süre sonra üreme yeteneklerini kaybettiklerinin tespit edildiği bildirildi

TÜYAP Bursa’da devameden 9. Gıda ve Gıda Ürünleri Fuarı’nda Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nce düzenlenen “GDO ve Biyogüvenlik Yasası” konulu seminerde konuşan Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölgesi Şube Başkanı Bilge Ölmez ile EKODER Başkanı ve “GDO’ya Hayır Platformu” Bursa Sözcüsü Arca Atay, konuk oldu.

"GDO"LU GIDA ÜRÜN İTHAL EDİYORUZ’

Dünya üzerinde özellikle ABD, Arjantin, Kanada ve Çin’de GDO’lu gıda üretimi yapıldığını söyleyen Arca Atay, Avrupa’nın sadece yüzde 2’lik bir üretim yaptığını belirtti. Türkiye’de GDO’lu gıda üretiminin yapılmadığını hatırlatan Arca Atay, “Bizde üretim yapılmıyor. Ancak 1998 yılından itibaren dışarıdan GDO’lu ürünler ithal ediyoruz. Bugüne kadar 20 milyon ton GDO’lu ürün girmiş Türkiye’ye. İnsanlar bu ürünleri yıllardır tüketiyor” dedi. GDO’lu ürünleri dünya üzerindeki gıda piyasasına sahip olan büyük şirket sermayelerinin desteklediğini vurgulayan Arca Atay, bu firmaların “kıtlık ve verimlilik” gibi nedenlere dayandırılarak GDO üretimine devamettiklerini kaydetti. Atay, “Bugüne kadar herhangi bir takibi yapılmadığı için GDO’lu ürünlerin insan hayatına etkilerini ya da zararlarını raporlamak mümkün olmadı. Ancak fareler üzerinde yapılan deneylerin sonuçları ortada ve ürkütücü. GDO’lu ürünler ile beslenen insanların yakın takibini yaparak metabolizmasında ne gibi değişikliklermeydana geldiğini takip etmek zor. Bugün biz zararını görmesek de yarın çocuklarımızın geleceği tehdit altında” dedi.

"GDO"LUDUR’ YAZISI ZORUNLU
Türkiye’nin 1998’den itibaren ciddi bir GDO tehdidi altında olduğunu söyleyen Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şube Başkanı Bilge Ölmez ise yeni yasanın, Türkiye’ye ithal edilen GDO’lu ürünlerin marketlerde satılırken üzerine “GDO’ludur” ibaresi koyma zorunluluğu getirdiğini, bunun hem devlet, hem vatandaşlarca çok iyi takip edilmesi gerektiğini bildirdi. Dünya üzerinde GDO’nun zararlarını kanıtlayan çok sayıda deney yapıldığını ifade eden Bilge Ölmez, en son Rusya’da yapılan ve sonuçları raporlar ile kayıt altına alınan deneye göre farelerin 3-4 nesil sonra üreme yeteneklerini kaybettiklerini vurguladı. GDO’lu mısır yedirilen farelerin biyolojik olarak bir değişim yaşamadıklarını, ancak yavrularının cinsel isteksizlik ve ürememe sorunu ile karşılaştığını belirten Ölmez, şunları söyledi: “GDO’lu mısır ile beslenen ve kontrol altında takip edilen farelerde 3 nesil sonra sindirim sistemlerinde bozulma, bağışıklık sistemlerinde çökme, kan yapılarında bozulma, tüm iç organlarında küçülme belirlenmiştir. Doğan yavruların normal ağırlıklarından daha az olduğu, doğumdan sonraki ölümlerde çok ciddi artış olduğu ve üreme yeteneklerinin durduğu tespit edildi. Tüm tıbbi deneyler önce fareler üzerinde uygulanmaktadır çünkü insan genetik yapısına en çok benzeyen hayvan faredir.”

Avakado Kolesterol Hastalığına İyi mi Geliyor?Avokado Kolestrol İlişkisi

Avokado Kolestrol Hastalığına İyi mi Geliyor?
Sağlık konusunda doğayı örnek olan ve ondan yararlanan bilim dünyası, yeni bir keşife imza attı. Meyvelerin, bitkilerin binbir türlü hastalığa iyi gelidği insanımız tarafından bilinirken tam olarak hangi meyvenin hangi hastalığa iyi geldiği konusunda yeterli bilgiye sahip değil. İşte bilim sağlık dünyasında tam da burada devreye giriyor.

Avakado (doğru yazımı Avokado:) Kandaki kolestrolün yükselmesini önlüyor ve kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaç olarak öneriliyor.

E ve C vitamini açısından zengin olan avokadonun içerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önlüyor. Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaç olan avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok ediyor. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynuyor.

Efor Kapasitesi Ölçümü Nedir? Test Hakkında

Efor Kapasite Ölçüm TestiErkekler için yaşamsal önem taşıyan testler arasında yer alan sağlık teşhislerinden biri de Efor "Kapasite Ölçümü Testi"

Efor Kapasitesi Ölçümü Nedir?

Ailesinde kalp hastalıkları riski bulunanların daha erken yaşlarda yaptırması gereken bir ölçümdür. Özellikle 50 yaş ve üzerinde mutlaka yapılması önerilmektedir. Birkaç gün öncesinden hazırlığı bulunan bu testte, koşu bandı üzerinde efor miktarınıza göre kalp ve tansiyon ritminiz değerlendirilmektedir.

2010 YENİ Vodafone Teknosa İnternet-Modem Kampanyası

Vodafone Teknosa İşbirliği Modem İnternet Kampanyası
3G teknolojisinin ülkemize hızlı girişi birtakım hızlı gelişmeleri de beraberinde getirdi. Cep telefonu ile WAP üzerinden sağlanan internet artık bilgisayar-cep telefonu ikilisi ile evlerde kullandığımız internete denk bir hale geldi.

Vodafone 3G İnternet Hizmetinin öncüleri arasında yer alan operatörlerden diyebilirim. Çünkü yaptığı cep telefonu ve 3G İnternet kampanyalarında sınır tanımıyor.

3G'nin çıktığı ilk dönemlerde TEKNOSA ile ortaklaşa yaptığı laptop ve 3G İnternet Modem Kampanyasının yenisi vodafone kullanıcılarının hizmetinde.

KAMPANYA DETAYLARI ŞU ŞEKİLDE:
Kampanyaya özel 1GB veya 5GB Vodemnet paketlerini aylık 65TL’ye veya 75TL’ye 24 ay süresince kullanmayı taahhüt eden herkese Teknosa’dan yapacakları dizüstü, masaüstü veya netbook bilgisayar alışverişinde kullanabilecekleri 1.000 TL’lik bir indirim çeki, Vodem ile birlikte sunuluyor. Kampanya, abonelere geniş bir ürün portföyü içinde sınırlama olmadan seçim yapma olanağı sağlıyor.

Vodafone aboneleri, 1.000 TL'lik indirim çekini Türkiye’nin 66 ilinde 250’den fazla mağazasıyla hizmet veren Teknosa'lardan yapacakları dizüstü, masaüstü ve netbook bilgisayar alımlarında 31 Aralık 2010 tarihine kadar kullanabiliyorlar. Böylece teknoloji meraklıları tek noktadan, Vodafone 3G+ farkı ile, mekan ve zamandan bağımsız mobil internet deneyimi yaşamak için gerekli bütün donanıma sahip oluyorlar.

KAMPANYAYA BAŞVURU YAPMA NASIL OLUR?
Kampanyaya özel 1GB ya da 5GB aylık Vodemnet Paketleri’nden birine abone olanlar, ücretsiz Vodem’e (Vodafone Mobil Modem) ve Teknosa’dan 1.000 TL’lik indirim çekine hemen sahip oluyor. Vodafone aboneleri, bu indirim çekleri ile Teknosa'lardan istedikleri dizüstü, masaüstü veya netbook bilgisayarı alabiliyor. Kampanyaya katılmak isteyenler Vodafone Cep Merkez’lerinin yanı sıra artık seçilmiş Teknosa mağazalarından da başvura yapabilecekler.

Siz de kampanya hakkındaki yorumlarınızı, düşüncelerinizi öneri ve şikayetlerinizi yorum yaarak diğer okuyucular ile paylaşabilirsiniz...

Kıl Dönmesi Amliyatsız Çözüm-İlaç Tedavisi

Erkeklerin korkulu rüyası kıl dönmesi...

KIL DÖNMESİ HASTALIĞI NEDİR?

Kıl dönmesi, kılların kuyruk sokumu ve nadiren göbekte cilt altına geçip yara, abse ve fistül oluşturması demek. Kıl dönmesi, yani "Dermoid kist" veya "Pilonidal sinüs", cilt altı kıl yuvası olarak ifade ediliyor. Sırt ve baştan dökülen kılların kuyruk sokumundaki iki kaba et arasında, kıllı ve terli oluğa takılıp sürtünmelerle oluğun en dibindeki ter bezi deliklerinden vida gibi dönerek cilt altı yağ dokusu içine hissettirmeden girmesiyle meydana geliyor.
Hastalık, kılın deride labirentler açması, peşinden labirentlere giren bakterinin de katkısı ile çevresini iltihaplandırması sonucu oluşuyor. Hastalık iltilaplı veya kanlı, kokulu akıntılara ve abselere neden olabiliyor.
KIL dönmesi hastalığı tedavisiUzun süre aynı pozisyonda hareketsiz oturmanın neden olduğu kıl dönmesi ameliyata gerek olmadan artık ilaçla tedavi edilecek.

Bir ilaç firması, kıl dönmesini tedavi edecek ilaç geliştirdi. Almanya'da dermatest klinik laboratuarlarında yapılan Safety ve pozitif dermatolojik testlerden geçen ilaç, 11 yıllık bir AR-GE çalışmasının sonucu. Sıvı formda olan ilaç günde bir kez kullanılıyor.

TC Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinleri alan ilaç Türkiye ile birlikte dünyada da satışa sunulacak.

UZUN SÜRE OTURMAK HASTALIĞI TETİKLİYOR
Bu hastalığa neden olan unsurlar ise şöyle:

Sert büro koltuklarında ve bilgisayar başında, aynı pozisyonda uzun süre oturanlarda veya uzun süre jip sürenlerde veya uzun süre otobüs yolculukları yapanlarda daha sık oluyor. Kıl dönmesi 16 ila 30 yaş arası kıllı ve gürbüz, genç erkeklerde, nadiren de genç bayanlarda oluşuyor.
Sinsi gelişen bir yapıya sahip olan kıl dönmesi uzunca bir süre vücutta hiçbir belirti vermeden ilerliyor. Teşhis konulabilecek noktaya gelindiğinde ise tedavi olarak ameliyat öneriliyor. Bu yeni ilaçla ameliyat olmadan kıl dönmesinin tedavi edileceği belirtiliyor.

Bursaspor Timsah Şampiyonluk Şarkısı Klibi İzle-Video Elnino

Bursaspor Timsah Şampiyonluk Şarkısı Klibi İzle-Video Elnino

Bursaspor Timsah Şampiyonluk Şarkısı Klibi İzle-Video ElninoTurkcell Süper Lig’de başarılı bir performans sergileyen Bursaspor şampiyonluk yolunda emin adımlar ile ilerlerken taraftarları da takımını yalnız bırakmıyor.

Yeşil-Beyazlı takımın bir taraftarı şampiyonluk şarkısı hazırladı. Elnino”” takma adını kullanan Ferdi Akkaya isimli bir taraftar yeşil beyazlı ekibin şampiyonluğu için yazdığı 'Bursaspor' şarkısına klip çekti. Bursaspor'un ateşli taraftarları olarak bilinen ”Teksas” tribünü ve Bursa sokaklarında çekilen klip ilk olarak sosyal paylaşım sitesi olan Facebook üzerinden 'bursasporfan' sayfasında yayınlandı. Diğer sosyal paylaşım sitelerinde de yayınlanan ve hit olan 'Bursaspor' klibi ilk günde 150 bin kişi tarafından izlendi.

Şampiyonluk şarkısına ait klibi izleyebilirsiniz: İyi Seyirler...

Burcu Güneşlioğlu "Neden Cevap Yazmadın" E-Posta Maili

Son günlerde msn adresimdeki e-postama "Burcu Güneşlioğlu" tarafından "Neden Cevap Yazmadın" konulu bir mail geliyor. Bu tür maillere güvenmediğimden açığ içeriğine nereden geldiğine, kimin yolladığına bakmadım. Ancak internet üzerinden bir araştırma yaptım ve bu mailin içeriğini olduğu gibi paylaşan birinden öğrendim ki gelen mailde şunlar yazıyor.

"NEDEN CEVAP YAZMADIN?‏
Kimden: BURCU GÜNEŞLİOĞLU (mesaj@tatilevi2.info)
Bu göndereni tanımıyor olabilirsiniz.Güvenli olarak işaretle|Gereksiz olarak işaretle
Gönderme tarihi: 07 Nisan 2010 Çarşamba 23:57:50
Kime: deniz.msn@hotmail.com

İDDA EDİYORUZ BÖYLESİ HİÇ OLMADI , GÖRÜLMEDİ...

ÇÜNKÜ BURDAKİ TÜM GÖRÜŞMELER ANINDA MSNDE KAMERA ACARAK CANLI YApilIYOR

EVLERİNDEN ÖZEL MSNLERİNDEN KIZLARLA CANLI GÖRÜŞMEK TANIŞMAK İSTERSENİZ, BUYRUNNN

YAŞI 20 DEN KÜÇÜK OLANLAR VE KALBİ OLANLAR LÜTFEN BU SİTEYE GİRMESİN.

TÜRKİYENİN EN ÖZEL KLUBÜNDE SİZDE HEMEN YERİNİZİ ALIN.

SİTEYE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

If you like to unsubscribe and stop receiving these emails click here."

Mailin en altında bu mesajı almayı durdurmak için buraya tıklayın yazıyor. Ancak ben tıklamaktan çekindim. Bu mailin gelmesine nasıl son veririz diyenler için sadece önerim bu.

TURKCELL 10.000 SMS-Mesaj Paketi İptal Etme Sorunu-Problemi

Sizler ile daha önce "TURKCELL 10.000 SMS-Mesaj Paketi İptal Etme Nasıl Olur?" yazımda Turkcell 10 BİN SMS paketindeki aboneliğin iptali hakkında yapılması gerekenleri paylaştım. Aldığım yorumlar şunu gösterdi ki SMS Paketi İptalinde birtakım sorunlar çıkmaktadır.

PAKET İPTALI İÇİN NE YAPMAK GEREK?


IPTAL HAFTALIK ya da IPTAL AYLIK yazıp 2222'e göndererek paketinizi iptal edebilirsiniz.

Yukarıdaki şekilde kısa mesaj yöntemi ile İptal edilmeye çalışan mesaj paketine "zaten üyesiniz" ya da "paket aboneliğiniz zaten vardır" diye cevap gelmesi Turkcell abonelerine mesaj paketi aboneliğinde problem oldu. Aldığım yorumlardan biri aşağıdaki gibi:

Adsız ziyaretçinin yorumu:
"iptal ediyorum yeni paket almak isteyince sizin üyeliğiniz zaten var diye yanıt geliyor"

PROBLEM NASIL ÇÖZÜLÜR?
Gelelim sorunun çözümüne. Yorumlardan yapılan öneriler turkcell online işlem merkezine giderek mesaj paketi abonelğinizi buradan sonlandırmanız doğrultusunda...

Bu sorunu yaşayan ve çözümü paylaşan "Adsız" ziyaretçinin yorumu:

"turkcell.com.tr den online islemlerden yapınn ben ordan yaptım sifre yazıp 2222 e gönderin gelen sifreyle oraya girin sonra sms aboneligi die hizmet var ordan iptal edip tekrar ordan aylık yapabilirsiniz arkadaslar"

Bu sorunu yaşayan ve çözümü paylaşan "Zek" ziyaretçinin yorumu:

"turkcell.com.tr den yaptım inş olur sabahtan beri iptal aylık yazıorm olmuo . işte oldu herkese tavsiyem turkcell.com.tr-online işlem-bireysel ' e tıklayın ondan sora sizden tel no ve websifresi isticek (telden SIFRE yazıp 2222 ye gönderin sifrenizi öğrenin) girin sora şifrenizi deiştirin ve soldaki seçenekten sms paketine tıkalyın ordan iptal edin yardım edebilmişimdir inş. herkese tşk..."

Kola Erkeklerde Kısırlık Yapar mı?Neden Olur mu?

Her ne kadar Türk kültürüne ve geçmişine uymayan bir içecek türü olsa da “kola” hayatımızda sandığımızdan da daha fazla yer alıyor… Özellikle şu anki çocuk yaş grubuna ait nesil bu zararlı ve gazlı içecek ile bir hayli iç içe olup ayran, şalgam, Türk kahvesi gibi içeceklerimize oldukça uzaktırlar.

Bu kadar ön bilgi ve kendi düşüncelerimden sonra geleyim başlıktaki asıl konuya: Kola kısırlık yapar mı?

Yeni bir araştırmada kolanın erkeklerin sperm kalitesini düşürdüğü iddia edildi.

Kolanın kısırlık yaptığı konusundaki açıklama eminim çok fazla ses getirecek. (Tabi ticari açıdan yapılan girişimler konunun gün yüzüne çıkmasını engellemez ise)

Danimarkalı bilim adamları tarafından yapılan araştırma, aşırı kola tüketiminin erkeklerdeki sperm kalitesini düşürdüğünü ortaya çıkardı. Kola severlerin iştahını kaçıran bu araştırma başta Danimarka olmak üzere pek çok ülkede şaşkınlık yarattı.

Araştırma, Güney Danimarka Üniversitesi'nden Profesör Tina Kold Jensen tarafından yapıldı. Doğal ilaç uzmanı Prof. Jensen, 2 bin 500 civarında Danimarkalı genç erkekten alınan sperm örnekleri üzerinde yaptığı incelemeler neticesinde, aşırı kola tüketiminin sperm kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü ortaya çıkardı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Jensen, günde bir litreden fazla kola içen gençlerin çok düşük sperm değerlerine sahip olduğunu gözlemledi.

Danimarka'da büyük ses getiren araştırma ABD'de de ilgiyle takip ediliyor. Ülkenin önde gelen tıp dergilerinden biri olan Amerika Epidemoloji Günlüğü araştırma sonuçlarını aktaran bir yazı yayımladı.

Kadınlarda Doğru Diyet Tercihi ile Etkili-Kolay Orgazm-Cinsellik ve Zayıflık


Kadınların genel dertleri arasında yer aldığını düşündüğüm kilo ve orgazm 2si 1 arada formülünden bahsedeyim.İkisi Bir arada formül: Cinsellik ve zayıflık

Söz konusu bilgiler alıntı olup sadece yorumlar bana aittir. Siz de yorumlarınızı, bilgilerinizi bizler ve diğer okuyucular ile paylaşabilirsiniz…

İnternette birçok diyet araştırması yapmış ve pek çok sayıda diyet ve yorumlarını okumuşsunuzdur. Ancak diyet ile orgazm adı altında pek fazla bilgiye ulaşmış olabileceğinizi sanmıyorum.

Doğru diyeti uygulayarak hem kilo verebilir hem de zayıflayabilirsiniz…

Doğru diyet sadece zayıflatmakla kalmıyor, daha kolay orgazm olmayı da sağlıyor.
'Orgazm diyeti’ yapan kadınların cinsel doyuma daha kolay ulaştığını açıklayan ABD'li Marena Lindberg, ''The Orgasmus Diet'' adlı kitabında, kadınların daha kolay orgazm olmasını sağlayacak diyet formülünü de veriyor ve uyarıyor:

''Diyet süresince cinsel isteksizliğe yol açabilecek beyaz şeker, kahve, tütün ve soya ürünlerinden kaçınılmalı.
İşte Lindberg’in “orgazm diyeti”

Normal vücut yapısına sahip olan kadınlar, günde bir kapsül balık yağı yutmalı. İkinci hafta iki, üçüncü hafta üç kapsül alınmalı. Artırıma altı kapsüle ulaşıncaya kadar devam edilmeli. İri vücutlu kadınlar, kapsül miktarını 11’e kadar çıkarabilir.

Ayrıca günde 15 gram siyah çikolata tüketilmeli. Çikolata, mutluluk hormonu serotonin salgılanmasını sağlıyor.

Genel sağlık için multivitamin, magnezyum, demir, çinko gibi kapsüller de alınmalı.